اقتصاد مقاومتی، ضرورتی بر اساس ظرفیتها، مشکلات دیرپا، بحرانهای جهانی و تهدیدها
خبرگزاری تسنیم: برنامه های اقتصاد مقاومتی بلند مدت است اما نتایج آن زود ایجاد می شود. امیدواریم در همین دولت و با کار و پیشرفتی که می شود احساس عمومی مردم، شیرینی ثمرات این کار بزرگ را بچشد.

به گزارشخبرگزاری تسنیم، با ظهور انقلاب اسلامی ایران، شکل جدیدی از حکومت در دنیا پدیدار شد که هم مردمی بود و هم اسلامی. حکومتی که بنای سازگاری با هیچ یک از ابرقدرتهای شرق و غرب را نداشت و به هیچ قدرتی جز قدرت ایمان و پشتوانه مردم خویش وابسته نبود. ظهور این نوع جدید حکومتی، آن هم در منطقهای مانند خاورمیانه که شاه راه حیاتیارتباطی و قطب انرژی دنیاست، به مذاق مستکبرین ناخوشایند بوده و هست. از آن ناخوشایندتر، صدور این انقلاب به دلها و قلوب مسلمین و سایر ملل است که به تازگی خود را در انقلابهای اسلامی منطقه خود را نمودار ساخته است.
ذات وجود چنین نظامی برای اردوگاه استکبار، خطری همیشگی را به دنبال دارد. لذا از روزهای آغازین این مولود مقدس، بنای دشمنی را در اشکال گوناگون بنا نهادند. ابتدا بهصورت ترورها و اقدامات خونین داخلی، قائلههای گوناگون و سپس جنگ تمام عیار نظامی. این نکته نیز قابل ذکر است که تا جمهوری اسلامی ایران با حفظ ارزشهای خود باقی بماند این دشمنیها ادامه خواهد یافت.
جنگ نظامی که پایان یافت، تاکتیک دشمن نیز تغییر کرد و به جای تهاجم نظامی، تهاجمات خود را به سایر عرصهها از جمله عرصه اقتصادی کشاند. وجود تحریمهایگسترده و گاهاً بینظیر اقتصادی پس از دوران جنگ نظامی و تنگتر شدن هر روزه این حلقه محاصره تحریمها، خود گواهی بر این مدعاست.
در سوی دیگر این میدان، جمهوی اسلامی ایران که از جمله آرمانهای آن، حمایت از مستضعفین و مبارزه با مستکبرین عالم است، در راه نیل به اهداف و ارزشهایخویش وارد صحنه مبارزه شد و موفقیتهای عمدهای در نبردهای نظامی، علم و فناوری و… به دست آورد.
اما در نبرد اقتصادی چه؟ درست است که مدل بهینه اقتصادی برای جمهوی اسلامی ایران اقتصاد اسلامی است، اما تا به ثمر نشستن این مدل متعالی چه باید کرد؟
آیا مدلهای اقتصادی که در کشور تدریس میشد و یا میشود و در برنامهها پیاده میشود توان مقابله با جنگ اقتصادی دشمن را دارد؟
مدل اقتصادی که کشور عمدتاً پس از جنگ در پیش گرفت، مبتنی بر بازار آزاد، پذیرش نظم بینالملل و… بود که در این صورت میبایست ایران نیز به عنوان جزء کوچکی از دهکده جهانی با کدخدایی ایالات متحده آمریکا نقش بازی کند. دهکدهای که هر کس در آن از دستورات کدخدا تخطی کند مورد مجازات سازمانهای بینالمللی(!) قرار میگیرد. طبیعتاً اهداف رشد اقتصادی و توسعهای این مدلها مبتنی بر پذیرش ارزشهای غربی است که در تضاد با مبانی و اصول انقلاب اسلامیقرار دارد. حال چه کنیم؟
چند راه وجود دارد: سادهترین راه نفی ارزشهای انقلاب اسلامی و پذیرش اصول لیبرالیسم اقتصادی است. در این راه هدف جمهوری اسلامی ایران میشود رسیدن به نقطهای مانند ترکیه یا کره جنوبی یا شبیه آنها. راه دوم پذیرش اصول لیبرالیسم اقتصادی و انقلاب اسلامی توأمان با هم است(!) در این شیوه با توجه به این که ارزشهای انقلاب اسلامی در تعارض با دیگران استمورد هجمه آنان قرار میگیریم و از طرفی سلاح مقابله با آنان در اختیار ما نیست. چرا که مدلهای اقتصادی کنونی، مبتنی بر پیاده سازی در شرایط اطمینان و ثبات پی ریخته شدهاند. لذا جمهوی اسلامی ایران در این حالت روز به روز از
لحاظ توان داخلی تحلیل رفته و بیشتر در موضع ضعف و انفعال قرار میگیرد. حاصل این شیوه، کاری است که سالهاست در کشور ما انجام میشود: دور زدن تحریمها و در نتیجه پوسیدگی درونی اقتصاد کشور.
اما راه حل بهینه برای کشور ما مدلی اقتصادی است که بتواند کشور ما را در شرایط جنگ و مبارزه به پیش ببرد. در این مدل اقتصادی که متکی به ظرفیتهاست به تحریمها به عنوان فرصتهایی نگریسته میشود که میتواند از این فرصتها برای کارا نمودن و اصلاح نقاط ضعف سیستمهای اقتصادی کشور استفاده شود. مشکلاتی که زیر سایه سنگین درآمدهای کلان نفتی پوشیده بودند و روز به روز گستردهتر میشدند.
این ایستادگی و تمرکز بر هدف همان طور که با تأکید مقام معظم رهبری مشخص شده است، باید بر پایه توجه به واقعیات و با چاشنی واقع بینی محقق شود. باید امکانات و اهداف را شناخت و با تمام توان در جهت نیل به اهداف حرکت کرد.
برنامه های اقتصاد مقاومتی بلند مدت است اما نتایج آن زود ایجاد می شود. امیدواریم در همین دولت و با کار و پیشرفتی که می شود احساس عمومی مردم، شیرینی ثمرات این کار بزرگ را بچشد.
● طرح اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری
مقام معظم رهبری در سال گذشته در میان جمعی از کارافرینان به لزوم انتخاب اقتصاد مقاومتی در جهت مقابله با تحریمها اشاره کرده و فرمودند:
«یکی از کارهای مهم همین تحریم اقتصادی است. می گویند ما طرفمان ملت ایران نیست دورغ میگویند، اصلا طرف، ملت ایران است. تحریم برای این است که ملت ایران به ستوه بیاید، بگوید اقا ما بخاطر دولت جمهوری اسلامی داریم زیر فشار تحریم قرار میگیریم، رابطه ملت با نظام جمهوری اسلامی قطع بشود. هدف اصلا این است. البته ملت ما را نمیشناسند، مثل همه موارد دیگر محاسباتشان غلط اندر غلط است. از نظر نظام سلطه، گناه بزرگ ملت ایران این است که خودش را از زیر بار سلطه ازاد کرده. می خواهند مجازات کنند بهخاطر این گناه، که چرا خودت را از زیر بار سلطه، این ملت آزاد کرده ایی. این ملت راه را
پیدا کرده. اصلا محاسباتشان اشتباه است، نمیفهمند چه کارباید بکنند و چه کار دارند میکنند. خب، اما فشار میاورند، فشار اقتصادی از راه تحریمها. ما باید یک اقتصاد مقاومتی واقعی در کشور به وجود بیاوریم. امروز کار افرینی معنایش این است.»
عدم اهتمام جدی به این رهنمود سبب شد تا معظم له چندی پیش در جمع کارگزاران نظام یادآور شدند:
«ماچند سال پیش((اقتصاد مقاومتی)) را مطرح کردیم. همه کسانی که ناظر مسایل گوناگون بودند، می توانستند حدس بزنند که هدف دشمن، فشار اقتصادیبر کشور است. معلوم بود و طراحیها نشان میداد که اینها میخواهندبر روی اقتصاد کشور متمرکز شوند. اقتصاد کشور ما برای انها نقطه مهمی است هدف دشمن این بود که بر روی اقتصاد متمرکز شود، به رشد ملی لطمه بزند، به اشتغال لطمه بزند، طبعا رفاه ملی دچار اختلال و خطر شود، مردم دچار مشکل شوند، دل زده بشوند، از نظام اسلامی جدا بشوند، هدف فشار اقتصادی دشمن این است و این محسوس بود، این را انسان میتوانست مشاهده بکند.»
رهبر معظم انقلاب اسلامب در تبیین هرچه بیشتر این شیوه اقتصادی در جمع مسؤولین شرکتهای دانش بنیان به تعریف اقتصاد مقاومتی پرداخته و با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی جواب میدهد فرمودند:
«یعنی اقتصادی که همراه باشد با مقاومت در مقابله با کارشکنی دشمن، خباثت دشمن، دشمنانی که ما داریم. به نظر من یکی از بخشهای مهمی که میتواند این اقتصاد مقاومتی را پایدار کند، همین کار شماست، همین شرکتهای دانش بنیان است، این یکی از بهترین مظاهر و یکی از موثرترین مولفههای اقتصاد مقاومتی است، این را باید دنبال کرد.»
● مولفهها، ضرورتها و الزامات اقتصاد مقاومتی
خلاصه آنچه رهبری معظم در تبیین این سه مقوله مرتبط با اقتصاد مقاومتی به تفصیل بیان فرمودند عبارتست از:
● مولفه ها:
اول: تحرک و پویایی در اقتصاد و بهبود شاخصهای کلان. کلیدیترین شاخص، عدالت اجتماعی است. رونق اقتصادی بدون عدالت منطبق با خواست اسلام نیست.
مولفه دوم: توانایی مقاومت در برابر عوامل تهدیدزا.
مولفه سوم: تأکید بر ظرفیتهای فراوان داخلی. تکیه بر این ظرفیتها بمعنای چشم بستن بر امکانات بیرونی نیست اما نگاه، اعتماد و تکیه و تمرکز باید بر روی داشتههایدرونی باشد.
مولفه چهارم: رویکرد، همت و مدیریت جهادی. با حرکت عادی و خوابآلوده نمیشود پیش رفت. خوشبختانه رئیسجمهور تأکید کرد مسؤولین دولتی در این کار بر حرکت جدی و مجاهدانه تأکید دارند.
مولفه پنجم: مردم محوری است. هرجا مردم به میدان بیایند عنایت و کمک خداوند هم خواهد آمد. در زمینه اقتصادی کمتر به این نکته بها داده شده. هدف از سیاستهایاصل ۴۴ همین بود اما حق آن ادا نشد. دولت باید زمینهسازی، هدایت و حمایت کند.
مولفه ششم: امنیت اقلام راهبردی و اساسی بهویژه دارو و غذا.
مولفه هفتم: نیز کاهش وابستگی به نفت است. این نعمت بزرگ برای کشور مایه فروریختگی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی شده. باید خام فروشی نفت به حداقل برسد.
مولفه هشتم: اصلاح الگوی مصرف بهصورت عاقلانه، مدبرانه و اسلامی. مسؤولین از ریخت و پاش در حوزه مدیریتشان پرهیز جدی کنند. اقتصاد مقاومتی به معنای ریاضت نیست بلکه بعکس موجب رفاه و گشایش خواهد شد.
مولفه نهم: فسادستیزی است. لازمه حضور مردم در صحنه اقتصادی امنیت است. دست سوء استفاده کنندگان و قانونشکنان بسته شود. شفافسازی شرط اصلیفسادستیزی و ایجاد کننده فضای رقابتی است.
مولفه دهم: دانشمحوری. خوشبختانه وضع علمی امروز کشور اجازه حرکت بسمت اقتصاد دانش بنیان را میدهد. افراد دانشمند و مبتکر و شرکتهای دانشبنیان زیادی در کشور وجود دارد. این مهمترین زیرساخت اقتصادی است.
● ضرورتها:
اول: ظرفیتهای فراوان مادی و معنوی کشور. کشور از جهت نیروی جوان در بهترین وضعیت است. اگر به توصیه مکرر در مورد مسأله نسل توجه نشود این امتیاز از دست میرود.
ضرورت دوم: مشکلات مزمن و دیرپای اقتصاد کشور. مانند وابستگی به نفت، واردات بدون اولویت، تورم مزمن، بیکاری، اشکال در برخی ساختارهای اقتصادی و در تولید و بهرهوری و الگوی مصرف و در نظامات پولی، مالی و گمرکی.
ضرورت سوم: تهدیدهای اقتصادی خارجی. از زمستان سال ۹۰ جنگ تمام عیار اقتصادی علیه کشور آغاز شد. علت تحریمها مسأله هستهای و حقوق بشر نیست. علت، استقلالخواهی ملت و داشتن حرف نو و الگوساز بر پایه مبانی اسلام است.
ضرورت چهارم: بحرانهای اقتصادی جهانی. نه مطلوب است و نه ممکن که ارتباطات خود را با دنیا قطع کنیم و دور خود حصار بکشیم. برای اینکه تحت تأثیر بحرانهایجهانی قرار نگیریم باید اقتصادمان را مقاوم کنیم.
● الزامات:
اول: عزم جدی مسؤولان اقتصادی و فعالان مردمی.
دوم: ورود در میدان عمل. این کار مصداق عمل صالح است. این نقشه راه بزرگ باید به برنامه تبدیل شود تا حماسه اقتصادی محقق گردد.
الزام سوم: تبدیل کردن سیاستهای ابلاغی به سیاستهای اجرایی. باید برای برنامهسازی و سپس اجرا شاخص زمانی بگذارید. بر اساس شاخص زمانبندی بر پیشرفت کار و درستی مسیر نظارت کنید.
الزام چهارم: هماهنگی میان بخشهای گوناگون. سازوکار هماهنگی را روسای قوا تهیه کنند.
الزام پنجم: نظارت در همه سطوح. روسای قوا بر دستگاهها نظارت کنند. مجمع تشخیص به وظیفه نظارتی خود بطور کامل عمل کند. رهبری نیز انشاء الله نظارت خواهد کرد.
الزام ششم: رفع موانع قانونی، حقوقی و قضایی. مجلس قوانین مزاحم را حذف کند. فعالان اقتصادی و مبتکران باید احساس کنند با موانع غیر معقول مواجه نیستند.
الزام هفتم: گفتمانسازی. صداوسیما و رسانهها نیز موظفند تصویر درستی از اقتصاد مقاومتی ارائه کنند. دستگاههای تبلیغاتی مخالف انقلاب به اشکالتراشی، هو کردن و بیاهمیت جلوهدادن این کار اقدام کرده و باز هم اقدام میکنند.
الزام هشتم: پایش و اطلاعرسانی. باید یک مرکز رصد قوی و بینا پیشرفت کار را پایش، اطلاعات را گردآوری و پردازش و حرکت لازم و شاخص سنجش را مشخص کند. در نهایت باید به مردم اطلاعرسانی شود.
● چرایی اقتصاد مقاومتی؟ ضرورت، نه تمایل، سلیقه یا…
همانگونه که ملاحظه میشود مقام معظم رهبری پیمودن مسیر اقتصاد مقاومتی را با توجه به مجموعه شرایط موجود یک ضرورت دانسته و در بیان ضرورت و علل انتخاب اقتصاد مقاومتی به بر خلاف دیدگاه منفعلانه بر و جود ظرفیتها و سهولت و نزدیکی حصول هدف و در کنار آنها به دیرپا بودن نقطه ضعفهای درونی و جهانی و عام بودن برخی مشکلات تأکید مینمایند که عامل تحریمها را در حد یک عامل تقلیل میدهد. رهبر معظم انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه ما باید مسائل کشور را با این دید نگاه کنیم که آرمانها جلوی چشم ما باشدو واقعیتهای تشویق کننده جلوی چشم ما باشد، میفرمایند: دیدن همین
واقعیتها در کنار آرمانهای ملت ایران سبب شده است تا ما در وضعیت بدر و خیبر قرار بگیریم. وضعیت بدر و خیبر یعنی تهدید هست، چالش هست اما بن بست نیست. در بدر امکانات کم بود، اما غلبه حاصل شد. امکانات طرف مقابل، چندین برابر، شاید در بعضی بخشها، غیرمقایسه باامکانات جبهه اسلام بود. در خیبر سختی وجود داشت، رفتند مدتها آنجا ماندند، مقاومت دشمن شدید بود، اما غلبه پیدا کردند. چالش هست، اما در قبال چالش، توان وقدرت و استعداد وهم ظرفیت هم وجود دارد. این، معنای وضعیت بدر و خیبر است. اگر این ظرفیت را به میدان آوردیم، اگر نقاط ضعف را کم کردیم، پیشرفت خواهیم کرد.
ایشان لزوم نگاه واقع بینانه - که نقاط قوت را نیز در کنار نقطه ضعفها شامل میشود در برابر شرایط حاکم بر کشور مطرح نموده و موارد زیر را به عنوان واقعیتهایی که سبب اتخاذ این اقتصاد گردیده، برشمردند:
۱ - وجود فشارها و تهدیدها،: از واقعیتهای موجود کشور وجود فشارها و تهدیدهاست. کشور با زور ازمایی چند قدرت و دولت مستکبر رو به رو است. طرف مقابل ما جامعه جهانی نیست، دولتها نیستند، ملتها نیستند، چند دولتند، منتها دستگاه رسانهای قوی دارند. این چیزها که ما باید اقرار کنیم که آمریکاییها و غربیها انصافا در این قضیه قوی هستند، قدرت رسانهای است، قدرت تبلیغات به معنای پروپاگاندا است، همان که خودشان میگویند… ما این را قبول داریم که در مقابل ما فشار هست، تواناییهای اقتصادی، تواناییهای سیاسی، امنیتی و امثال اینها و بخصوص رسانه ایی پشت سر این حرکت وجود
دارد، این یک واقعیت است.
۲ - دروغهای تبلیغاتی و رسانهای دشمن: دشمنان ما با توان تبلیغاتی و رسانه ایی بالا ی خود خودشان را بنام(جامعه جهانی)) معرفی میکنند،: آن چیزیکه ما اقرار میکنیم که اینها در آن قوی هستند، قدرت تبلیغات و قدرت رسانهای و وانمود کردن مطالبی است که میخواهند وانمود شود. امروز اینها با توان تبلیغاتی و رسانهای بالای خود بشدت دارند این را تبلیغ میکنند و میگویند و این واقعیت دارد که چند دولتند، منتها با همین نیروی رسانهای، خودشان را بنام((جامعه جهانی)) معرفی میکنند و دورغ میگویند، جامعه جهانی نیست. این یک واقعیت است. به این اضافه کنیم دورغ بودن اینکه
این فشارها بهخاطر مثلا مسأله هسته ایی یا مسأله حقوق بشر است:،
۳ - جدید نبودن چالشها و عبور نظام جمهوری اسلامی از همه گردنههای سخت،: یک واقعیت دیگر این است که نظام جمهوری اسلامی از همه این دشواریها و گردنههای سخت عبور کرده. مگر عبور نکردیم؟ مگر توانستند به جمهوری اسلامی ضربه وارد کنند؟ مگر توانستند به آرمانها و اصول جمهوری اسلامی خدشه ایی وارد کنند؟ نتوانستند. این هم یک واقعیت است. این واقعیتها باید دائما جلوی چشم ما باشد.
۴ - پیشرفت قویتر شدن کشور در شرایط تهدید:، یک واقعیت دیگر این است که ما در همین شرایط تهدید پیشرفت کردیم. در طول این سالهای متمادی، ما در همه حوزهها جلو رفتیم، در حوزه دانشهای پیچیده پیشرفت کردیم، در حوزه فناوریهای مورد نیاز کشور پیشرفت کردیم، در زمینه دارو، حمل و نقل، مسکن، آب، راه، کشور پیشرفتهای برجستهای کرده، که امروز بخشی از آمارها را آقای رئیس جمهورگفتند و شما شنیدید. با وجود همه این فشارها، کشور در طول این سالها مرتب جلو رفته است.
امروز ما با مواجهه با تهدیدها، از روز اول خیلی قوی تریم، همه اعتماد به نفسمان بیشتر است، هم توکلمان به خدا الحمدلله کم نیست، هم تواناییهای علمی و موجود ومحسوس و ملموس ما بیشتر از گذشته است. قدرتها با همه توانشان دارند تلاش میکنند، اعتراف میکنند که نمیتوانند پیش بروند، نتوانستند کار خودشان را پیش ببرند.
۵ - امکانات افزایش یافته در درون جمهوری اسلامی،: ما کشور قدرت مندی هستیم. ما کشور دارا و توانایی هستیم. از لحاظ منابع، در رتبههای بالای جهانی هستیم. در بعضی از منابع، رتبه اولیم. در ترکیب نفت و گاز، ما در دنیا اولیم، ازهمه کشورهایی که دارای نفت هستند، مجموعه نفت و گاز ما بیشتر است. از لحاظ منابع و معادن اساسی، کشور غنای بالا و فراوانی دارد. از لحاظ نیروی انسانی، ما هفتاد و پنج میلیون نفر جمعیت داریم، این جمعیت عامل خیلی مهمی است.
۶ - عدم نتیجه مطلوب از انعطاف در مقابل جبهه دشمن، یک واقعیت دیگر این است:، در هر برههای که ما در مقابل جبهه دشمن انعطاف نشان دادیم و با توجیههاییعقب نشینی کردیم - مثل مثلا یکوقت گفتیم بگذارید سوء ظن دشمن را از خودمان زائل کنیم دشمن مواضع گستاخانه تری علیه ما گرفته، در آن روزی که ادبیات مسؤولین ما الوده شد به حرفها و تعبیرات تملقآمیز نسبت به غرب و فرهنگ غرب، در آن روز اینها ما را محور شرارت معرفی کردند، چه کسی؟ آن کسی که خودش مجسمه شرارت بود… عقب نشینیها آنها را گستاختر کرد، طلبکارتر کرد.
۷ - ضرورت جلوگیری از امکان تکرار استفاده از این حربه: یک واقعیت دیگر هم این است، که اگر کشور در مقابل فشارهای دشمن - از جمله در مقابل همین تحریمها و از این چیزها مقاومت مدبرانه بکند، نه فقط این حربه کند خواهد شد بلکه در آینده هم امکان تکرار چنین چیزهایی دیگر وجود نخواهد داشت، چون این یک گذرگاه است، کشور از این برهه عبور خواهد کرد… خب، پیداست که زور و فشار و رودربایستیتواند خیلی ادامه پیدا کند یک مدتی است - شاهدش هم این است که مجبور شدندبیست تا کشور را از همین تحریمهای نفتی و امثال اینها استثناء کنند،
۸ - ضرورت رفع تنبلی: ما دچار تنبلی هستیم، ما هنوز آن حالت لازم متناسب اسلامی را در میدان کار و اینها در خودمان به وجود نیاوردیم، یک قدری دچار تنبلیهستیم، این جزء میراثهای دوران استبداد و تسلط دیکتاتوری بر کشور است. وقتی در یک کشوری دیکتاتوری بود، مردم تنبل میشوند. این میراثدوران استبداد است که در ما وجود دارد. باید تنبلی را کنار بگذاریم. آن خطر پذیری لازم در همه بخشهای جامعه نیست. با توکل به خدای متعال و با تدبیر و درایت لازم، باید خطر پذیری وجود داشته باشد، این را باید همه داشته باشیم.
● نتیجه اقتصاد مقاومتی، تبدیل تهدید تحریم به فرصت
رهبری معظم در سخنرانی خود در جمع زائران حرم رضوی در نوروز سال ۸۷ با اشاره به این مسأله تصریح کردند: در این سالها، برای جلوگیری از رشد و قدرت یافتن نظام اسلامی، هر کاری که توانستند کردند. اگر شما تصور کنید ضربهای میتوانستند بزنند و نزدند، خطاست؛ هر کار میتوانستند کردند؛ هر کار نکردند، چون نمیتوانستند. در مقابل جنگ تحمیلیشان، تهاجم دزدانهشان، تحریم اقتصادیشان، جنگ روانیشان، تبلیغاتشان، هیاهو و جنجال و قرشمالبازیهایی که علیه جمهوری اسلامی در دنیا به راه انداختند، در مقابل همه، جمهوری اسلامی به پشتیبانی این ملت بزرگ و رشید، محکم ایستاد. ایستاد،
نه فقط به معنای اینکه توانست خود را نگه دارد و نابود نشود، بلکه به معنای اینکه روز به روز بر قدرت خود افزود.
حضرت آیت الله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت تدوین یک مدل اقتصادی مستقل برای توسعه کشور ادامه دادند: ممکن است بعضی از صاحب نظران و به اصطلاح تئوریسینهای اقتصادی بگویند: آقا نمیشود؛ اگر بخواهید به پیشرفت اقتصادی دست پیدا کنید، ناچار باید فاصلهی طبقاتی را قبول کنید و بپذیرید! اینجاست که ما عرض میکنیم «نوآوری». نباید خیال کنیم که نسخههای اقتصادی غرب، آخرین حد دستاورد بشری است؛ نه، این هم یک نسخهای است، دورهای دارد؛ آن دوره طی میشود و فکر تازه و فکر نویی به میدان وارد میشود؛ بگردید آن فکر نو را پیدا کنید؛
رهبر معظم انقلاب در جمع کارآفرینان کشور در ماه مبارک رمضان سال ۸۹ با اشاره به ضرورت توجه به مدل جدیدی از اقتصاد به نام اقتصاد مقاومتی تصریح کردند: ما باید یک اقتصاد مقاومتیِ واقعی در کشور به وجود بیاوریم. امروز کارآفرینی معناش این است. دوستان درست گفتند که ما تحریمها را دور میزنیم؛ بنده هم یقین دارم. ملت ایران و مسؤولین کشور تحریمها را دور میزنند، تحریمکنندگان را ناکام میکنند؛ مثل موارد دیگری که در سالهای گذشته در زمینههای سیاسی بود که یک اشتباهی کردند، یک حرکتی انجام دادند، بعد خودشان مجبور شدند برگردند، یکی یکی عذرخواهی کنند. چند مورد یادتان هست
لابد دیگر. حالا جوانها نمیدانند. در این ده بیست سال اخیر، از این کارها چند بار انجام دادند. این دفعه هم همین جور است. البته تحریم برای ما جدید نیست، ما سی سال است تو تحریمیم. همهی این کارهائی که شده است، همهی این حرکت عظیم ملت ایران، در فضای تحریم انجام گرفته؛ بنابراین کاری نمیتوانند بکنند. خب، ولی این دلیلی است برای همهی مسؤولان و دلسوزان کشور که خود را موظف بدانند، مکلف بدانند به ایجاد کار، به تولید، به کارآفرینی، به پر رونق کردن روزافزون این کارگاه عظیم؛ که کشور ایران حقیقتاً امروز یک کارگاه عظیمی است. همه خودشان را باید موظف بدانند.
انتهای پیام /