|
|
کدخبر: ۱۸۵۶۰۰

درمان بوی بد دهان با روش های خانگی امکان پذیر است؟ علت این بوی بد چیست و چگونه از آن پیشگیری کنیم؟

درمان بوی بد دهان خوشبختانه با روش های خانگی امکان پذیر است و شما به کمک مواد طبیعی می توانید برای درمان بوی بد دهان اقدام کنید. همچنین با رعایت چند اصل ساده از ایجاد بوی بد دهان می توانید پیشگیری کنید. با امیدنیوز همراه باشید.

علت بوی بد دهان چیست ؟

ممکن است ناشی از عوامل متعددی باشد که در اینجا به این عوامل اشاره می‌کنیم.

بوی بد دهان - درمان بوی بد دهان

  • مصرف مواد غذایی مانند سیر و پیاز به علت داشتن گوگرد
  • مصرف برخی از داروها مانند داروهای ضد حساسیت و افسردگی
  • تشکیل و تجمع باکتری‌ها در پشت زبان و یا بین دندان‌ها
  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
  • بازگشت اسید به معده
  • عفونت‌ دهان
  • خشکی دهان
  • بیماری دیابت
  • مصرف سیگار و تنباکو
  • مصرف نوشیدنی‌های الکلی
  • رژیم غذایی کم کربوهیدرات
  • استرس، اضطراب و افسردگی
  • عفونت بینی و گلو
  • بیماری‌های لثه
  • پوسیدگی دندان

تشخیص بوی بد دهان

  1. یک گاز استریل را روی زبان خود بگذارید. در صورت وجود لکه ی زرد یا بو در گاز، ممکن است مقادیر زیادی VSC روی زبان خود داشته باشید.
  2. پشت دست خود را لیس بزنید، و بعد از ده دقیقه بو کنید. این بو وجود نمک های گوگردی را در بزاق دهان نشان میدهد. بوییدن نخ دندان بعد از نخ دندان کشیدن دندان نیز روش مناسبی است.
  3. معیار علمی تر، سنجش بوی بد دهان است. این سنجش میزان سولفید موجود در نفس شما را اندازه گیری میکند.

اگر یکی و یا چند تا از این نشانه ها را دارید، فورا به دندانپزشک مراجعه کنید. اگر دندانپزشک یک بیماری زمینه ای جدی را که باعث ایجاد بوی بد دهان میشود، تشخیص دهد، شما را به پزشک معرفی میکند تا بتوانید بیماری را به درستی شناسایی کرده و درمان کنید. در هر صورت، دندانپزشک شما برخی از راه های کاربردی برای از بین بردن بو را توصیه میکند و اینگونه میتوانید دوباره اعتماد به نفس خود را به دست بیاورید.

تشخیص بوی دهان - درمان بوی بد دهان

رفع بوی بد دهان در صبح

زبانت را پاک کن

اگر قبلاً دو بار در روز مسواک می زنید، حداقل روزی یک بار از دهانشویه و نخ دندان استفاده کنید، حتماً زبان خود را نیز تمیز کنید. زبان شما - به خصوص پشت - حاوی مقادیر زیادی باکتری های ایجاد کننده بو است. مسواک زدن زبان شما کار می کند، اما یک زبانه خراش تخصصی این کار را حتی بهتر انجام می دهد.

هیدراته بمانید

نوشیدن مقدار زیادی آب. آب به شستشوی سیستم شما، افزایش تولید بزاق، کاهش باکتری ها و جلوگیری از تنفس صبحگاهی کمک می کند. و به یاد داشته باشید: فقط آب، آب است. این شامل نوشیدنی‌های طعم‌دار مانند قهوه، چای، نوشابه، آبمیوه یا الکل نمی‌شود.

در طول روز صبحانه بخورید و بخورید

سعی کنید عاداتی را اتخاذ کنید که به بدن شما کمک می کند بزاق بیشتری تولید کند مانند خوردن صبحانه و خوردن میان وعده ها و وعده های غذایی در طول روز. جویدن میوه ها و سبزیجات ترد مانند سیب و هویج نیز می تواند به تولید بزاق کمک کند. مکیدن آب نبات های بدون قند یا جویدن آدامس های بدون قند راه های دیگری هستند که به جریان یافتن آب میوه کمک می کنند. به عنوان آخرین راه حل، دندانپزشک شما ممکن است بزاق مصنوعی را برای مبارزه با خشکی دهان توصیه کند.

روش های خانگی درمان بوی بد دهان

استفاده از دانه رازیانه

دانه رازیانه با خواص ضد میکروبی که دارد با باکتری‌های دهان مبارزه کرده و برای کنترل بوی بد دهان بسیار موثر است. رازیانه را می‌توانید هم به صورت دمنوش و یا جویدن تخم رازیانه بعد هر وعده غذایی استفاده کنید.

علت بوی بد دهان - درمان بوی بد دهان

دانه شنبلیله

مصرف روزی یک بار از دم کرده شنبلیله برای آرامبخشی و تسکین درد بسیار موثر است. شما می توانید دانه شنبلیله برای رفع بوی بد دهان را از عطاری ها خریداری کنید و شیوه صحیح استفاده از آن را هم از عطار بپرسید.

میخک (روشی قدیمی و توصیه شده)

میخک نیز دارای خواص ضد میکروبی بوده و بسیار مفید است. مقداری میخک را بعد از هر وعده غذایی بجوید، همچنین میخک را به صورت دم کرده نیز می‌توانید استفاده کنید.

آبلیمو

آبلیمو به علت داشتن اسید از رشد باکتری‌ها در دهان جلوگیری کرده و باعث از بین رفتن بوی بد دهان می‌شود. برای این منظور مقدار آبلیمو را در آب ریخته و حل کنید و دهان خود را با آن شست و شو دهید.

غرغره آب نمک

آب نمک خواص ضد میکروبی دارد. آب نمک، pH  دهان را خنثی کرده و همچنین محیط دهان را برای رشد باکتری‌ها سخت می‌کند. یک قاشق چای خوری نمک را به یک لیوان آب ولرم اضافه کنید. این مخلوط را هر روز در دهان خود نگه دارید.

استفاده از جعفری

یک دیگر از درمان‌های خانگی برای از بین بردن بوی بد دهان استفاده از جعفری است.. جعفری به علت داشتن کلروفیل که به عنوان یه ترکیب ضد باکتری عمل می‌کند. می‌توانید چند برگ جعفری تازه را بجوید تا از فواید آن بهره مند شوید.

علت بوی بد دهان - درمان بوی بد دهان

جویدن آدامس

جویدن آدامس بدون قند در خوشبو شدن نفس شما بسیار موثر است. جویدن آدامس باعث بهبود ترشح سالم بزاق در دهان شده و به از بین رفتن بوی بد دهان کمک می‌کند.

آب آناناس برای ازبین بردن بوی بد دهان

بسیاری از مردم بر این باورند که آب آناناس سریعترین و موثرترین درمان برای از بین بردن بوی بد دهان است. در حالی که هیچ مدرک علمی برای حمایت از این نظریه وجود ندارد، گزارش ها نشان می دهد که این عقیده صحیح است.

بعد از هر وعده غذایی یک لیوان آب آناناس ارگانیک بنوشید یا یک تکه آناناس را به مدت یک تا دو دقیقه بجوید. همچنین مهم است که به خاطر داشته باشید که بعد از آن باید دهان خود را از قندهای موجود در میوه و آب میوه بشویید.

روغن درخت چای

روغن درخت چای حاوی خواص ضد عفونی کننده هست که به عنوان دارویی ضد عفونی کننده و موثر برای دهان شما عمل می‌کند. شما می‌توانید چند قطره روغن درخت چای، روغن نعناع و روغن لیمو را در یک لیوان آب بریزید و از این مخلوط به عنوان دهان شویه استفاده کنید.

مصرف ماست

ماست حاوی باکتری های سالمی به نام لاکتوباسیلوس است. این باکتری های سالم می توانند به مبارزه با باکتری های بد در قسمت های مختلف بدن مانند روده کمک کنند.

تحقیقات نشان می دهد که ماست ممکن است به کاهش بوی بد دهان نیز کمک کند. یک مطالعه نشان داد که پس از 6 هفته خوردن ماست، 80 درصد از شرکت کنندگان موفق به از بین بردن بوی بد دهان شدند. پروبیوتیک های موجود در ماست در کاهش شدت بوی بد دهان موثر هستند.

برای استفاده از ماست برای از بین بردن بوی بد دهان، حداقل یک وعده در روز ماست ساده و بدون چربی بخورید.

بوی بد دهان سر صبح - درمان بوی بد دهان

رفع بوی بد دهان در طب سنتی

استفاده از برخی مواد غذایی می‌تواند در رفع بوی بد دهان موثر باشد، برای مثال جویدن چند دانه میخک و رازیانه به دلیل خاصیت ضدعفونی کنندگی، به رفع بوی بد دهان کمک می‌نماید. همچنین استفاده از چای سبز و یا خوردن یک تکه لیمو یا پرتقال نیز برای رفع بوی بد دهان کمک‌کننده است. می‌توانید در طول روز یک تا چند عدد سیب مصرف کنید که به تولید بزاق و کنترل بوی بد دهان کمک می‌نماید. همچنین مصرف ماست و یا جویدن جوانه تازه جعفری، ریحان و نعنا نیز در از بین بردن نفس بد کمک می‌کند. همچنین می‌توان با استفاده از سرکه سیب یا جوش شیرین نیز برای رفع بوی بد دهان اقدام کرد.

برای استفاده از سرکه سیب یک یا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب سرد حل کرده و برای رفع بوی بد دهان در صبح و شب آن را غرغره کنید.

برای استفاده از جوش شیرین نیز می‌توانید یک و نیم قاشق چای‌خوری از آن را در یک لیوان آب گرم مخلوط کرده و دهان خود را شستشو دهید و یا دندان خود را با مقدار کمی جوش شیرین مسواک بزنید و نفس بد خود را از بین ببرید.

از بین بردن بوی بد دهان ناشی از حلق

برای رفع بوی بد دهان ناشی از حلق باید به پزشک مراجعه کرده و وضعیت لوزه‌های خود را بررسی کنید. همچنین وجود عفونت در گلو و حتی در دندان‌ها و بینی می‌تواند سبب ایجاد بوی بد در دهان شود. در اغلب موارد برای رفع بوی بد دهان که به دلیل عفونت ایجاد شده باشد، پزشک آنتی بیوتیک و یا داروی مناسبی تجویز می‌کند؛ اما هیچگاه خودسرانه از آنتی بیوتیک‌ها استفاده نکنید، زیرا سبب ایجاد مقاومت دارویی می‌شود. با استفاده از آب نمک می‌توانید برای کاهش عفونت گلو و همچنین از ماساژ دادن نمک بر روی لثه برای افزایش سلامت آن استفاده کنید.

بهبود بهداشت دهان و دندان

راهکارهای ساده‌ای نیز برای رفع بوی بد دهان وجود دارد؛ برای مثال برای پیشگیری از پوسیدن دندان و ایجاد بوی بد دهان باید دو تا سه بار در روز مسواک بزنید و حتماً پس از هشت هفته تا سه ماه مسواک خود را تعویض نمایید. همچنین بلید حداقل دو دقیقه دندان‌های خود را مسواک زده و از آب نمک و یا دهانشویه برای بوی بد دهان، پس از آن استفاده کنید. نخ دندان کشیدن نیز در کنار مسواک زدن، اهمیت بسیار زیادی دارد و تاثیر آن را دو برابر می‌کند.

برای رفع بوی بد دهان در صبح پس از مسواک زدن، حتماً زبان خود را از عقب به جلو به کمک مسواک تمیز کنید؛ این کار را می‌توانید به کمک مسواک مخصوص زبان و یا همان مسواک عادی پس از تمیز کردن دندان‌ها انجام دهید. این کار به از بین بردن میکروب‌های موثر در ایجاد بوی بد دهان کمک می‌کند.

در صورت استفاده از دندان مصنوعی، آن را پیش از خواب از دهان خارج کنید و همچنین پیش از استفاده با مسواک تمیز نمایید و دو بار در سال برای معاینه دندان‌های خود به دندانپزشک مراجعه کنید. همچنین استفاده از دهانشویه برای بوی بد دهان بسیار موثر است؛ زیرا می تواند سبب از بین بردن عفونت‌های دهانی و همچنین افزایش سلامت دندان‌ها شود و با پیشگیری از پوسیدگی و عفونت دندان، از ایجاد بوی بد دهان جلوگیری کند.

درمان بوی دهان - درمان بوی بد دهان

درمان بوی بد دهان ناشی از معده طب سنتی

در طب سنتی نیز اسم قرص برای رفع بوی بد دهان ناشی از معده راهکارهای زیادی گفته شده است. علت بوی بد دهان ممکن است رفلاکس معده باشد که به دلیل برگشت اسید معده یا صفرا و باقی ماندن آن در دیواره مری، می‌تواند سبب ایجاد بوی بد دهان شود. برای پیشگیری از ایجاد رفلاکس معده لازم است از ایجاد اضافه وزن جلوگیری کنید.

همچنین پس از مصرف غذا دراز نکشید و حرکات شدید و ورزش‌های سنگین انجام ندهید. چنانچه دچار علائم ناشی از رفلاکس معده شدید، در اولین فرصت به پزشک مراجعه نمایید و داروی مناسب برای آن دریافت کنید. برای درمان بوی بد دهان ناشی از معده طب سنتی می‌تواند استفاده از نعنا، جعفری و همچنین جویدن شیرین‌بیان را توصیه کند. همچنین هیچگاه با معده خالی قهوه و نوشیدنی‌های گازدار مصرف نکنید و از پرخوری پرهیز کنید.

همچنین وجود هلیکوباکتر پیلوری در معده سبب عفونت آن و ایجاد بوی نامطبوع در دهان می‌گردد که علائم آن شامل آروغ زدن بیش از حد، احساس باد در معده و شکم، حالت تهوع و سوزش معده، درد و سوزش سر دل و کمبود اشتها و کاهش وزن نامعلوم است.

برای رفع بوی بد دهان ناشی از معده با قرص در صورت تجویز پزشک می‌توان از قرص رانیتیدین استفاده نمود که سوء هاضمه را کاهش داده و زخم معده را بهبود می‌بخشد. همچنین برای درمان عفونت معده و رفع بوی بد دهان ناشی از معده با قرص می‌توان از آنتی بیوتیک‌هایی که پزشک تجویز می‌کند، استفاده نمود. با این‌حال مصرف هیچ دارویی بدون تجویز پزشک جایز نیست؛ زیرا می‌تواند سبب پیشرفت و ایجاد مشکلات دیگر در معده و یا سایر اندام‌های بدن شود.

به جای استفاده از قرص برای بوی بد دهان، می‌توان از جویدن آدامس و نوشیدن آب کافی نیز استفاده نمود. همچنین می‌توان از انواعی از قرص برای بوی بد دهان استفاده نمود. انواع قرص برای بوی بد دهان که از نعناع و یا اکالیپتوس تهیه می‌شوند؛ می‌توانند به ایجاد حس خنکی و همچنین رفع بوی بد دهان کمک کند.

بوی بد معده - درمان بوی بد دهان

درمان بوی بد دهان با روش های پزشکی

همان طور که در بالا ذکر شد، اغلب بوی بد دهان به دلیل بیماری‌های دندان ظاهر می‌شود. برای خلاص شدن از شر این مشکل، باید با دندانپزشک ملاقات کنید. متخصص با ارزیابی وضعیت بیمار مشکل را تشخیص داده و درمان را آغاز می‌کند:

  • تمیز کردن حرفه ای دندان: حذف پلاک و تارتار با استفاده از جرمگیری لثه و دندان
  • درمان پوسیدگی، لثه، رفع ریشه‌های پوسیده، دندان‌های غیر قابل ترمیم
  • برداشتن ساختارهای دندانی، نصب مجدد آن‌ها پس از پاکسازی کامل حفره دهان
  • بیان توصیه‌های بهداشت دهان و دندان: انتخاب خمیر دندان و مسواک، دهانشویه مناسب، نخ دندان و مشاوره در مورد استفاده از آن‌ها، جلوگیری از خشکی دهان و تجویز محصول بزاق مصنوعی

در صورت وجود مشکلات پزشکی زمینه‌ای مثل عفونت سینوسی، بیماری کلیوی و …، باید این بیماری‌ها برای بهبود بوی نفس درمان شوند.

آیا دهانشویه برای رفع بوی بد دهان موثر است ؟

دهانشویه محصولی است که در حفظ بهداشت دهان و دندان موثر عمل کرده و به پیشگیری از بوی بد دهان کمک شایانی می‌کند. این محصول نقش موثری در شستشوی پلاک‌ها و مبارزه با بیماری‌های لثه ایفا می‌کند اما به هیچ وجه نمی‌تواند جایگزینی برای مسواک زدن منظم و نخ دندان باشد. از دهانشویه باید به عنوان مکملی با مسواک زدن و نخ دندان استفاده شود. به این نکته توجه کنید که نباید بیش از ۱۰ روز از دهانشویه استفاده شود زیرا استفاده بیش از حد دهانشویه باعث زردی دندان و تولید قارچ دهانی می شود.

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار