تاخیر در زمان اعلام نتایج انتخابات افغانستان
کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان زمان اعلام نتایج نهایی سومین دوره انتخابات مجلس نمایندگان این کشور را که 28 و 29 مهر ماه گذشته برگزار شد؛ از تاریخی اولیه عقب تر برد و زمان انتشار نتایج را از 29 آذر ماه به 10 دی ماه امسال موکول کرد.
به گزارش امید نیوز ، «حفیظ الله هاشمی» یکی از اعضای این کمیسیون روز شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که به همین ترتیب تاریخ 19 آبان ماه جاری نیز که برای اعلام نتایج مقدماتی تعیین شده بود به تعویق افتاده و به دو مقطع زمانی دیگر ارجاع شده است.
وی بدون اشاره به دلایل و مشکلات که سبب این تعویق زمانی شد گفت که در تصمیم جدید نتایج ابتدایی استان ها در دوم آذر ماه و نتایج ابتدایی کابل در دهم آذر ماه اعلام می شود.
هاشمی مدعی شد که از مجموع پنج هزار و 700 مرکز رای گیری تعیین شده برای روزهای انتخابات ؛ چهار هزار و 812 مرکز باز شد و 261 مرکز بسته باقی ماند.
این عضو کمیسیون انتخابات افغانستان اضافه کرد که از مجموع هشت میلیون و 840 هزار نفری که برای شرکت در این دوره انتخابات ثبت نام کرده بودند ، چهار میلیون و 265 هزار و 331 تن رای داده است .
وی گفت میزان مشارکت را 48 درصد از مجموع ثبت نام شدگان اولیه دانست که از این میان رای دهندگان 63 درصد مرد و 32 درصد زنان بودند.
عضو کمیسیون انتخابات افغانستان به خبرنگاران گفت که نتایج آراء 423 مرکز رای گیری استان فراه در حادثه سقوط بالگرد ارتش در روز چهارشنبه هفته گذشته از بین رفت و شماری از مواد حساس انتخابات هم نابود شده است.
هاشمی یک بار دیگر به مردم افغانستان اطمینان داد که کمیسیون توانایی تفکیک آراء پاک و تقلبی را از هم دارد و نمایندگان واقعی مردم با آراء پاک به مجلس اعزام خواهند کرد.
هاشمی در باره تقویم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان هم گفت که قرار بود امروز تقویم کاری این انتخابات اعلام شود اما به دلیل ضرورت بررسی پیشنهادهایی رسیده از احزاب و نهادهای مدنی این جدول زمان بندی با تأخیر و در روزهای آینده اعلام خواهد شد.
انتخابات مجلس افغانستان با شش ماه تلاش و برنامه ریزی های فراوان در 28 و 29 مهر ماه در 32 استان از مجموع 34 استان افغانستان برگزار شد و انتخابات در استان قندهار نیز با یک هفته تاخیر در پنجم آبان ماه جاری برگزار شد که البته با انبوهی از شکایت های نامزدها و مردم و همچنین مشکلات متعدد فنی و اجرایی روبرو شد.
استان «غزنی» که به دلیل ناامنی گسترده و اختلافات قومی بر سر تقسیم 11 سهمیه این استان از کرسی های مجلس از این دور انتخابات مجلس بازمانده ؛ قرار است همزمان با انتخابات ریاست جمهوری در سال 1398 نمایندگانشان را هم انتخاب کنند.
ارسال نظر