روزنامه چینی:
پکن باید کلاهک هستهایاش را برای مقابله با هرگونه حمله احتمالی توسعه دهد.
یک رسانه چینی در یادداشتی اعلام کرد، پکن باید به میزان کافی زرادخانههای کلاهک هستهایاش را برای مقابله با هرگونه حمله احتمالی توسعه دهد.
به گزارش امیدنیوز ، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، روزنامه گلوبال تایمز چین در گزارشی پس از دیدار دوجانبه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا نوشت: یکی از درسهایی که چین باید از اجلاس پوتین و ترامپ بگیرد این است که واشنگتن در درجه اول به قدرت نظامی و ذخایر گسترده سلاحهای هستهای احترام میگذارد.
به نوشته این روزنامه، زرادخانههای هستهای روسیه در پشت احترام رهبر آمریکا به این کشور قرار دارد و تنها دلیلی است که ناتو را از جنگ آشکار با روسیه در اوکراین و سوریه باز داشته است.
این روزنامه در ادامه آورد: با توجه به رویکرد تهاجمی آمریکا در دریای چین جنوبی و تایوان ما متوجه میشویم که قدرت هستهای چین به میزان کافی نیست. این در حالی است که بخشی از رویکرد تکبر آمیز استراتژیک آمریکا از قدرت هستهای این کشور به دست میآید. ممکن است این رویکرد تکبر آمیز و خودسر به تحریکات نظامی علیه چین تبدیل شود. بر همین اساس توسعه زرادخانههای هستهای برای دفاع از منافع اصلی ملی باید در اولویت اول این کشور قرار گیرد.
به نوشته این روزنامه به نقل از موسسه تحقیقاتی صلح بینالملل استکهلم در حالی که مسکو و واشنگتن برتری هستهای را با تعداد کلاهکهای هستهایشان دارند، پکن در پشت سر این دو قدرت در کلوب هستهای قرار دارد. چین حدود 270 کلاهک هستهای دارد. این در حالی است که روسیه و آمریکا چندین هزار کلاهک هستهای دارند. پکن تعداد کلاهکهای هستهایاش را به کندی افزایش میدهد و در حال حاضر در حال توسعه دانگ فنگ-41 ،موشک بالستیک دوربرد، با توانایی حمله به هر هدف احتمالی در سراسر جهان است. به هرحال هنوز مشخص نیست که این سلاح جدید چه زمانی به طور کامل ساخته خواهد شد.
به نوشته راشاتودی، علاوه بر جنگ تجاری اخیر میان چین و آمریکا یکی از تنشهای دیرینه میان پکن و واشنگتن آبهای مناقشهآمیز دریای چین جنوبی است که پکن ادعای مالکیت نسبت به این آبها دارد. درمقابل آمریکا با قبول نکردن این ادعاها اصرار میورزد که این منطقه جز آبهای بینالمللی است. بر همین اساس واشنگتن براساس آزادی دریانوردی به طور منظم نیرو و کشتیهای خود را به این آبها میفرستد. همچنین تایوان یکی دیگر از نقاط تنشآمیز در روابط چین و آمریکاست. این جزیره خواهان استقلال از دولت مرکزی چین است. اگرچه واشنگتن سیاست چین واحد را پذیرفته است اما روابط خوبی با تایوان دارد.
ارسال نظر