توسعه منطقه آزاد فرودگاه امام با محوریت لجستیک / ادامه همکاری با شرکتهای خارجی در شرایط خروج از برجام / انجام پروازهای حج امسال از ترمینال سلام
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام با بیان اینکه توسعه منطقه آزاد فرودگاه حضرت امام با محوریت لجستیک خواهد بود، گفت: حتی در شرایط خروج از برجام همکاری شرکتهای خارجی با فرودگاه امام قطع نمیشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، شهرام آدمنژاد در نشست خبری فرصتهای سرمایه گذاری در منطقه آزاد و ویژه اقتصادی فرودگاه امام خمینی با اشاره به طرحهای توسعه شهر فرودگاه امام خمینی در محدوده منطقه آزاد با محوریت صنعت لجستیک اظهار داشت: در رابطه با بحث توسعه منطقه آزاد و ویژه فرودگاهی مطالعات خوبی صورت گرفته است و توانستیم چشمانداز پنج ساله برای این منطقه تعیین و تدوین کنیم.
وی افزود: طرح جامع شهر فرودگاهی و طرح منطقه هوانوردی توسط هیات مدیره شرکت تایید شده و امروز در شرایطی هستیم که میدانیم تا پنج سال آینده چه پروژهها و چه اقداماتی در این منطقه باید به اجرا برسد.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی حضرت امام با تاکید بر اینکه هفته این شهر فرودگاه بینالمللی امام خمینی است، گفت: هر چند که ترمینالهای سلام و ایرانشهر به این فرودگاه اضافه میشود اما معتقد هستیم که توسعه در این منطقه باید مبتنی بر توسعه فرودگاه و صنایع وابسته به آن باشد.
وی با بیان اینکه در کشورمان محدودیت زیادی برای عرضه زمین نداریم گفت: هر چند که برای ارائه اراضی محدودیت زیادی وجود ندارد اما اراضیای که متعلق به طرحهای آمایش سرزمین هستند محدودند. از سوی دیگر در این منطقه تمام مدهای حمل و نقلی به غیر از حمل و نقل دریایی وجود دارد.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام از اجرای پروژه ریلی اتصال غرب به شرق خبر داد و گفت: از آنجایی که هم در شهر قم و هم ساوه راهآهن وجود دارد طرح اتصال این دو خط را در دستور کار خود قرار دادیم که تا سال آینده مرحله عملیاتی آن شروع خواهد شد.
توسعه منطقه فرودگاه امام با محوریت لجستیک
آدمنژاد با تاکید بر اینکه توسعه این منطقه با اولویت صنعت لجستیک خواهد بود اما پهنههای مختلف توسعهای طراحی کردهایم گفت: فاز اول توسعه پهنه لجستیک و توزیع شهر فرودگاهی به مساحت تقریبی ۱۷۰۰ هکتار در منطقه جنوب و جنوب شرقی اراضی شهر فرودگاهی در دستور کار است که مزایایی از جمله دسترسی به ریل، باند جنوبی، جاده و سایر زیرساختهای حمل و نقلی دارد.
وی با اشاره به پهنههای در نظر گرفته شده در توسعه فاز اول پارک لجستیک و تولید گفت: بندر خشک، ترمینال بار هوایی، انبارداری، انبارهای فورواردرهای بار هوایی و تاسیسات تعمیر و نگهداری هواپیما از پهنههای در نظر گرفته شده هستند.
آدمنژاد تاکید کرد: اگر بخواهیم درباره لجستیک صحبت کنیم باید تمام استانداردهای بینالمللی را رعایت کنیم که یکی از آنها استانداردهای مورد نظر در بخش ریلی است.
وی با تاکید بر اینکه این منطقه باید به مرکز حمل و نقل هوایی و موتور اقتصادی کلانشهر تهران تبدیل شود گفت: برای جذب سرمایه گذاران فراخوانهایی داده میشود که البته در حال حاضر هم متقاضیان برای ورود به سرمایهگذاری در این منطقه اعلام سرمایه گذاری کردند.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی حضرت امام با بیان اینکه راهاندازی شهر فرودگاهی سه مرحله مستمر و مرتبط با یکدیگر دارد گفت: ایجاد سازمان شهر فرودگاهی یکی از مراحل راهاندازی شهر فرودگاهی است که اساسنامه آن در دست تصویب است.
همچنین بازیگر اصلی در این منطقه لجستیک است و راهاندازی آن بسیار اهمیت دارد. مرحله بعد برجسته شدن فرودگاه و منطقه خواهد بود.
مذاکره با 60 شرکت داخلی و بینالمللی برای راهاندازی لجستیک
آدمنژاد از اعلام فراخوان برای راهاندازی بندر خشک در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: همچنین برای راهاندازی بحث لجستیک در منطقه با ۶۰ شرکت داخلی و بینالمللی وارد مذاکره شدهایم.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات مهم تهران که اقداماتی در این حوزه صورت گرفته است ما هم با شورای شهر مکاتباتی انجام دادهایم و پیشنهاد مشخص ما این است که زمینههای زیادی که به عنوان بارانداز در تهران مطرح است جمعآوری و در یک نقطه در شهر فرودگاهی امام تجمیع شود.
وی افزود: در حال حاضر ۱۵ میلیون تن بار خورده در تهران وجود دارد که به روش سنتی جمعآوری و توزیع میشود که ما میتوانیم این بار به منطقه فرودگاه امام در مساحتی نزدیک به ۸۱۵ هکتار منتقل کنیم.
آدمنژاد تاکید کرد: بنابراین دیگر بخش عمده از بار به تهران سرازیر نخواهد شد که منجر به افزایش ترافیک شود.
ایجاد شهر سایبری در فرودگاه امام
آدمنژاد با بیان اینکه یکی از پهنههای توسعه در شهر فرودگاه امام ایجاد شهر سایبری و هوشمند است، گفت: به طور قطع در چند سال آینده فعل و انفعالات اقتصادی تغییر خواهد کرد و دچار تحولات چشمگیری در بخش اقتصاد خواهیم بود بنابراین نیاز به زیرساختهای مرتبط با یک شهر هوشمند و سایبری داریم.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام ادامه داد: صنایع هایتک و زیرساختهای یک شهر هوشمند در این پهنه به وجود خواهد آمد.
سرمایهگذاری 250 میلیارد تومانی در منطقه پیشران توسعه شهر فرودگاه امام
آدمنژاد با اشاره به یکی دیگر از پهنهها در برنامه توسعه منطقه فرودگاه امام گفت: یکی دیگر از پهنهها پهنه پیشران توسعه منطقه آزاد است که وسعت این پهنه ۲۴۰ هکتار است و طبق برآوردها شرکت شهر فرودگاهی امام از محل منابع خود برای ایجاد زیرساختها در این منطقه ۲۵۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری خواهد کرد.
وی ادامه داد: تاکنون با ۴۰ شرکت پیمانکاری برای سرمایهگذاری در این منطقه وارد مذاکره شدهایم و این شرکتها فرصت دارند تا پایان اردیبهشت ماه طرحها و ایدههای خود را به شرکت اعلام کنند. اجرای کار در این منطقه ۱۸ ماهه خواهد بود و احتمالا قبل از ورود به ماه خرداد کلنگزنی در این منطقه و شروع به کار کارگاهها انجام میشود.
این مقام مسوول با بیان اینکه در چند پهنه اداری و تجاری، مراکز مالی بینالمللی، صنایع خلاق، پوشا، فناوریهای برتر و لجستیک فراخوانهای جذب سرمایهگذار اعلام میشود، گفت: پیشبینی میشود در مراکز اداری و تجاری چیزی حدود سه هزار دفتر اداری در منطقه عرضه شود. مساحت پهنه صنایع خلاق چیزی بیش از هفت هکتار است که در آن پروژههای مدیا انجام خواهد شد. مهمترین پهنه به وسعت ۷۸ هکتار پهنه لجستیک است که میتواند در زنجیره تامین حوزه لجستیک بسیار موثر باشد.
وی ادامه داد: در بخش لجستیک یکی از مهمترین حوزهها انبار است که تجهیز این پهنه به انبارهای مدرن با استانداردهای بینالمللی را در دستور کار داریم.
منبع توسعه منطقه آزاد فرودگاه امام وارد نخواهد شد
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام در باره هماهنگیهای مدیریت منطقه آزاد فرودگاه امام با دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد گفت: خوشبختانه برای مدیریت این مجموعه و منطقه مشکلی با دبیرخانه شورای مناطق آزاد نداریم و با این مجموعه کاملا هماهنگ هستیم.
وی ادامه داد: به طور قطع توسعه منطقه آزاد فرودگاه امام از طریق واردات نخواهد بود هرچند که یکی از محلهای درآمدزادیی در مناطق آزاد واردات است.
وی تاکید کرد: توسعه منطقه آزاد فرودگاه امام لجستیک خواهد بود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه آیا واردات خودرو از منطقه آزاد فرودگاه امام انجام خواهد شد گفت: واردات خودرو در این منطقه نخواهیم داشت و اساسا مبنای کار در این منطقه لجستیک محور است و نمیخواهیم صنایع داخلی را به خطر بیندازیم.
انجام پروازهای حج امسال از ترمینال سلام
مدیرعامل شرکت فرودگاهی امام خمینی با بیان اینکه با افتتاح فرودگاه سلام پنج میلیون نفر به ظرفیت مسافری ترمینال فرودگاه امام خمینی اضافه میشود، گفت: در حال حاضر ظرفیت ترمینال فرودگاه امام ۶ میلیون نفر است که این ظرفیت را به ۱۰ میلیون نفر رساندهایم و ترمینال سلام هم ظرفیت پنج میلیون نفری ایجاد خواهد کرد.
وی افزود: همچنین پروژه ترمینال ایرانشهر هم آغاز میشود که فاز اول آن ظرفیت ۲۵ میلیون نفر مسافر را دارد و در فاز نهایی به ۹۰ میلیون مسافر میرسد.
آدمنژاد در باره زمان افتتاح ترمینال سلام گفت: این پروژه در تابستان سال جاری به افتتاح خواهد رسید. سعی ما این است که در تیرماه ترمینال سلام را افتتاح کنیم و پروازهای حج امسال از این ترمینال انجام شود.
آدمنژاد ادامه داد: تمام سعی ما بر این است که در ترمینال سلام خدمات ویژه بدون هزینه اضافی به مسافران ارائه کنیم.
وی با بیان اینکه ۱۸ نوع مسافر به فرودگاه امام مراجعه میکنند که هر یک از آنها نیازمندیهای خاص خود را دارند، گفت: در ترمینالهای جدید ارائه خدمات ویژه متناسب با گروه های مخاطب و مسافران مراجعهکننده را در دستور کار داریم.
در شرایط بازگشت تحریمها هم به توسعه ادامه میدهیم
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر این که آیا در صورت خروج از برجام شرکتهای خارجیای که در حال حاضر در توسعه منطقه فرودگاه امام فعال هستند ادامه همکاری خواهند داشت، گفت: مشاور خارجی این شرکت در حال حاضر فعال است و حتی در صورت خروج از برجام و برگشت تحریمها همکاری با شرکت شهر فرودگاهی امام را قطع نخواهد کرد.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که در شرایط احتمالی بازگشت تحریمها چه برنامهای برای جذب سرمایهگذار خارجی دارید گفت: تصور نمیکنم تحریمها برگردد اما به هر صورت توسعه یک ضرورت برای کشور و به طور قطع پروژه ۲۴۰ هکتاری پیشران توسعه در هر شرایطی در بازه زمانی مشخص شده انجام میشود.
ارسال نظر