|
|
کدخبر: ۲۱۹۲۳

یک محقق آمریکایی دستگاه قابل حملی ابداع کرده که می تواند کار حمام نوزاد در نور آبی را برای درمان بیماری یرقان یا زردی در کشورهای در حال توسعه که از منبع برق ثابت برخوردار نیستند، انجام دهد.

به گزارشامید، دونا برزینسکی، پزشک اطفال مستقر در بوستون دستگاه «Bili - Hut» را ساخته که بر خلاف دستگاه های نور درمانی مورد استفاده در مراکز مراقبتهای ویژه نوزادان مدرن، از باتری برای تامین نیروی خود استفاده می کند.

از هر ۱۰ نوازد، هشت مورد به یرقان دچار هستند که در آن رنگدانه خونی ساخته شده، رنگ پوست و چشمها به رنگ زرد درآمده و در مغز به مواد سمی تبدیل می شوند.

اگرچه این بیماری به راحتی قابل درمان است اما هر ساله حدود شش میلیون کودک در سراسر جهان درمان نشده و در نتیجه در معرض بیماریهایی مانند فلج مغزی، نابینایی، ناشنوایی، آسیب شناختی و حتی مرگ قرار می گیرند.

مشکل اینجاست که درمان آزمایش شده و درست برای یرقان که شامل حمام نوزاد در نور آبی بوده، در بسیاری از بیمارستانهای کشورهای در حال توسعه به دلیل کمبود منبع برق ثابت امکان پذیر نیست.

طول موج ۴۶۰ نانومتری نور آبی یک واکنش شیمیایی را تحریک می کند که رنگدانه خونی بیلی روبین را در آب قابل حل کرده و منجر به تصفیه آن بطور طبیعی توسط ادرار کودک و بدون پردازش کبد می شود.

دستگاه های استاندارد نور درمانی این کار را بخوبی انجام می دهند اما هزینه هر کدام حدود ۳۰۰۰ دلار است. این دستگاه ها همچنین بسیار بزرگ بوده و نیازمند کارکنان آموزش دیده و یک جریان برق مداوم هستند.

هزینه هر دستگاه Bili - Hut حدود ۴۰۰ دلار بوده و محققان در حال کار برای کاهش بیشتر هزینه های آن هستند.

این ساختار چادر مانند از ارتفاع حدود ۳۰ سانتیمتر برخوردار بوده و دور بدن کودک مانند پوشش کالسکه قرار می گیرد. این چادر با سه میله فایبرگلاس نگه داشته شده و می توان آنرا برای حمل آسانتر تا کرده و آن را حمل کرد.

داخل این دستگاه که از پوشش بازتابنده میلار مشابه پتوهای حرارتی برخوردار بوده، نور آبی تولید شده با چندین نوار ال ای دی داخلی را منعکس کرده و درخششی را ایجاد می کند که می تواند توسط یک باتری خودرو ۱۲ ولتی کار کرده و تا یک ماه به کار خود ادامه دهد.

در صورتیکه این نور بدون اختلال جریان داشته باشد، نوزاد مبتلا به یرقان طی چند روز درمان خواهد شد.

اولین کارآزمایی این پژوهش در ماه جاری در بیمارستان سنت بونیفیس در هائیتی آغاز خواهد شد که با اختلال برق زیادی روبه روست. پزشکان این بیمارستان به جای دستگاه استاندارد نور درمانی از دو Bili - Hut استفاده خواهند کرد.

در نهایت برزینسکی امیدوار است که این دستگاه در کشورهای توسعه یافته نیز مورد کاربری قرار گرفته و دیگر نیازی به اقامت طولانی مدت مادران در بیمارستان برای درمان یرقان احتمالی نوزادانشان و هزینه های بالای آن نباشد.

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار