|
|
کدخبر: ۱۷۶۰۴۹

داشتن مشاجره مداوم با همسر، دوستان یا خویشاوندان خطر مرگ را در میانسالی افزایش می دهد.

خبرگزاری ایسنا:داشتن مشاجره مداوم با همسر، دوستان یا خویشاوندان خطر مرگ را در میانسالی افزایش می دهد.

تحقیقات نشان می دهد همچنین برخورد با نگرانی ها و توقعات اعضای نزدیک خانواده با خطر بالای مرگ مرتبط است. دانشمندان دانمارکی بر این باورند در این زمینه مردها و افراد بیکار بیشتر آسیب پذیر هستند.

گرچه تیم تحقیقاتی دانشگاه کپنهاگ مدعی است مشاجره مداوم خطر مرگ در زنان یا مردان را دو تا سه برابر حالت معمول افزایش می دهد، اما محققان در توضیح عوامل حاضر در پس این موضوع ناتوان هستند.

تحقیقات پیشین نشان می دهد افراد دارای سطوح بالای اضطراب و توقعات از جانب همسر و کودکان و اشخاصی که عمدتا با اعضای خانواده جر و بحثمی کنند، در معرض خطر بالای بیماری قلبی و سکته مغزی هستند. بر اساس این مطالعات، داشتن شبکه حمایت اجتماعی مناسب و شبکه وسیعی از دوستان می تواند اثر مثبتی بر سلامتی داشته باشد.

دانشمندان حاضر در پژوهش جدید بر این باورند واکنش های فیزیولوژیکی به استرس مانند فشار خون بالا و خطر بالای بیماری قلبی عروقی بیش از همه می تواند خطر بالای مرگ را توضیح دهد. به گفته آن ها، مردان به محرک های استرس زا با سطوح بالای کلسترول واکنش نشان می دهند و این امر خطر بروز اختلال در سلامتی را به دنبال دارد.

نتایج این مطالعه با بررسی ۹۸۷۵ مرد و زن بین سنین ۳۶ و ۵۲ سال حاصل شد و محققان رابطه بین روابط اجتماعی استرس زا و مرگ زودرس را بررسی کردند. آن ها دریافتند توقعات فزاینده از جانب همسر و کودکان با ۵۰ تا ۱۰۰ درصد خطر افزایش یافته مرگ مرتبط بود.

جزئیات پژوهش انجام شده در Journal of Epidemiology and Community Health منتشر شد.

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار