|
|
کدخبر: ۱۷۴۶۹۹

سلامت > عمومی - آرش نهاوندی: درست از لحظه ای که از خانه خود خارج می شویم و به سمت یکی از معابر اصلی یا بزرگراه ها حرکت می کنیم با موجی از ترافیک مواجه می شویم و اغلب مسافت های کوتاه ۱۵تا ۲۰دقیقه ای را یک ساعته می پیماییم و زمانی که به محل کار می رسیم انرژی در لحظات اولیه کاری به دلیل خستگی و ناراحتی حضور در ترافیک سنگین وجود ندارد.

از سر کار هم که می رویم حضور در ترافیک سنگین مسیر بازگشت باعثمی شود که علاوه بر اعصاب خردی رمقی هم در بدنمان نماند. این عوارض جانبی می تواند درصورت تکرار باعثبروز اختلالات در عملکرد سیستم بدن و مغز شود، علاوه بر این زمینه ابتلای فرد به بیماری های روحی و روانی را فراهم می آورد. در این مطلب که بیشتر اطلاعات آن از دکتر بابک قرائی مقدم متخصص جراحی مغز و اعصاب گرفته شده به تأثیر ترافیک و آلودگی بر سلامت انسان پرداخته شده است.

ترافیک

ترافیک به شلوغی ایجاد شده در اثر استفاده بیش از حد عابران پیاده، جانوران و وسایل نقلیه از خیابان ها گفته می شود. واژه ترافیک برای عبور اطلاعات و دیتاهای مخابراتی نیز کاربرد دارد. امروزه از این واژه بیشتر برای ازدحام وسایل نقلیه و مخابرات استفاده می شود.

تأثیر ترافیک بر سلامت

ترافیک از ۲جنبه بر سلامت انسان تأثیر می گذارد؛ استرسی که ترافیک ایجاد می کند و آلودگی هوای ناشی از ازدحام بیش از حد خودرو در یک منطقه که می تواند تأثیرات مخربی بر تمام اندام های بدن سیستم عصبی، ریه ها، قلب و گوارش بگذارد.

زیان حضور ۳۰دقیقه ای در ترافیک

نتایج تحقیقات دراز مدتی که در مناطق مختلف جهان انجام گرفته نشانگر آن است که تنفس به مدت ۳۰دقیقه در هوای آلوده ناشی از ترافیک شهری باعثایجاد تغییر در جریان الکتریسیته در مناطق مغز مرتبط با رفتارها، تصمیم گیری ها و استرس می شود.

آثار ۹۰روز حضور در ترافیک

تحقیقات در هلند نشان داده است که حضور ۹۰روزه در شهرهای پرترافیک و آلوده می تواند باعثایجاد تغییراتی در ژن های افراد مسن شود.

مناطق دخیل در ایجاد استرس

مناطق هیپوتالاموس، هیپوکامپ، آمیگدال و نواحی پروفرونتال بیشترین مناطقی هستند که در فرایند تصمیم گیری و مقابله با استرس دخیل هستند. در پی حضور طولانی مدت فرد در هوای آلوده عملکرد این مناطق با اختلال مواجه شده و در نتیجه فرد دچار استرس می شود.

اثر آلودگی هوای ناشی از ترافیک

آلودگی هوا که در فضای متراکم خودروهای روشن پشت ترافیک تشدید می شود باعثتأثیر منفی روی رشد طبیعی مغز، ایجاد اختلال در بارداری و بروز اوتیسم در نوزادان و کودکان و ایجاد مشکلات رفتاری می شود.

تسهیل در پیری

حضور در ترافیک علاوه بر اینکه روح و روان فرد را فرسوده می کند باعثتسهیل در پیری از نظر مغزی می شود. در واقع سلول های مغز با حضور طولانی مدت در هوای آلوده دچار پیری می شوند.

اختلال در سیستم های دیگر بدن

اختلال فعالیت مغز که از طریق منطقه سمپاتیک و پاراسمپاتیک بر عملکرد سایر سیستم های بدن تأثیر دارد می تواند به طور غیرمستقیم مشکلاتی در سایر اندام های بدن از جمله قلب و دستگاه گوارش ایجاد کند.

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار