چرا آپاندیس پاره می شود؟
آپاندیسیت در کودکان زیر دو سال و افراد بالای ۶۰ سال که غدد لنفاوی کم کم تحلیل می رود کمتر دیده می شود، اما در همه افراد و همه محدوده های سنی قابل مشاهده است.
یک متخصص جراحی عمومی، انسداد مجاری آپاندیس توسط یک عامل خارجی را مهمترین دلیل بروز آپاندیسیت و به دنبال آن پاره شدن آپاندیس دانست.
دکتر اشکان شیرویی در گفت وگو با ایسنا، آپاندیس را یک عضو لنفاوی مهم بدن عنوان کرد که در حفاظت از بدن در برابر بیماری ها نقش دارد.
وی ادامه داد: در برخی از موارد مجاری آپاندیس توسط یک جسم خارجی مسدود می شود و همین امر سبب بروز آپاندیسیت خواهد شد.
به گفته این پزشک متخصص، آپاندیسیت در کودکان زیر دو سال و افراد بالای ۶۰ سال که غدد لنفاوی کم کم تحلیل می رود کمتر دیده می شود، اما در همه افراد و همه محدوده های سنی قابل مشاهده است.
شیرویی درد شکم خصوصا در محدوده دور ناف به سمت راست و پایین را مهمترین علامت آپاندیسیت عنوان و خاطرنشان کرد: در برخی از موارد فرد دچار تهوع و استفراغ هم می شود.
وی زمانی که طول می کشد تا آپاندیسیت به پارگی آپاندیس منجر شود را ۲۴ تا ۴۸ ساعت اعلام کرد.
این جراح عمومی اظهار کرد: پارگی آپاندیس بیشتر در کودکان و افراد مسن رخ می دهد که نمی توانند درد و مشکل خود را به درستی بیان کنند.
شیرویی با اشاره به اینکه تنها راه درمان آپاندیسیت جراحی است، یادآوری کرد: با آغاز درد فرد باید هرچه سریع تر به بیمارستان مراجعه کند و اگر در مراحل اول عمل شود آپاندیس پاره نخواهد شد.
به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، حتی اگر آپاندیس فرد هم پاره شود باز عمل جراحی لازم است.
وی معتقد است: از زمانی که فرد دچار درد آپاندیس می شود تا زمانی که به بیمارستان مراجعه می کند باید از خوردن غذا و مسکن خودداری کند.
این پزشک متخصص تصریح کرد: اگرچه آپاندیس در حفاظت از بدن نقش دارد، اما برداشته شدن آن مشکل حادی برای فرد ایجاد نمی کند.
ارسال نظر