آنتی بادی هایی برای مقابله با بیماری مرس

سلامت > تحقیقات - همشهری آنلاین: دانشمندان آنتی بادی های انسانی طبیعی را علیه ویروسی شناسایی کرده اند که عامل سندروم تنفسی خاورمیانه(MERS) است.

آنتی بادی هایی برای مقابله با بیماری مرس

به گزارش ایسنا، این دستاورد گامی به سوی طراحی درمان هایی برای این بیماری جدید و اغلب مرگبار است.

محققان دریافتند این آنتی بادی های خنثی کننده مانع از متصل شدن بخش کلیدی ویروس موسوم به MERS Co به گیرنده های پروتئینی می شود که به ویروس امکان عفونی کردن سلول های انسانی را می دهد.

وین ماراسکو، کارشناس بیماری عفونی در موسسهسرطاندانا - فاربر در بوستون، رهبر ارشد این مطالعه گزارش داده است، وی و همکارانش آنتی بادی های مرس را با استفاده از کتابخانه ای از ۲۷ میلیارد آنتی بادی انسانی کشف کردند که آنها را در فریزری در دانا - فاربر نگهداری می کنند. این سازه یکی از بزرگ ترین کتابخانه های از این دست در جهان است.

آنتی بادی ها، پروتئین هایی هستند که توسط سیستم ایمنی ایجاد می شوند؛ سیستم ایمنی ویروس ها و باکتری های خارجی را تشخیص می دهد. یک آنتی بادی خنثی کننده نه تنها ویروس خاصی را شناسایی می کند، بلکه مانع از عفونی کردن سلول های میزبان توسط آن می شود، بنابراین در نهایت عفونت از فرد پاک می شود.

تیم تحقیقاتی هفت آنتی بادی خنثی کننده مختص مرس را پس از استفاده از نمونه های ویروس با هدف غربالگری آنها از این کتابخانه انتخاب کردند.

یکی از این آنتی بادی ها به نام آنتی بادی MERS CoV روی سطحش دارای آرایه ای از پروتئین هاست که به سلول های میزبان و به ویژه به پروتئین های گیرنده موسوم به DPP۴ می چسبند؛ این پروتئین ها روی سطوح سلول های موجود در راه های هوایی انسان وجود دارند.

آنتی بادی های خنثی کننده شناسایی شده در این مطالعه مانع از متصل شدن ویروس به گیرنده های DPP۴ شدند.

دانشمندان یکی از آنتی بادی ها با برچسب ۳B۱۱ را به عنوان نامزد برتر برای تحقیقات بیشتر انتخاب کردند. ماراسکو مدعی است این آنتی بادی در مقادیر کافی برای شروع آزمایش ها در پستانداران غیرانسانی و موش ها و با هدف تعیین امکان محافظت آن در مقابل ویروس، تولید شده است. با این حال، این تحقیقات به دلیل عدم وجود مدل حیوانی مناسب به تعویق افتاده اند.

ارسال نظر

خبر‌فوری: عکس های جدید از آرشیو کاخ گلستان