درمان دیابت با شبیه سازیسلول های بنیادی
سلامت > تحقیقات - همشهری آنلاین: در دومین دستاورد شبیه سازی سلول های بنیادی طی یک ماه اخیر، محققان آمریکایی موفق به تولید سلول های بنیادی کاملا همسان با دی ان ای یک بیمار مبتلا به دیابت شده اند که می تواند به عنوان روشی برای درمان این بیماری مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، در دیابت نوع یک، سلول های تولید کننده انسولین در لوزالمعده(پانکراس) از بین می روند و بیمار برای کنترل قند خون باید دوز مورد نیاز این هورمون را از طریق تزریق روزانه دریافت کند.
محققان موسسه تحقیقاتسلول های بنیادینیویورک از فناوری شبیه سازی(cloning) برای ساخت سلول های تولید کننده انسولین با دی ان ای بیمار مبتلا به دیابت استفاده کردند که این روش می تواند برای درمان دیابت نوع یک مورد استفاده قرار بگیرد.
در این روش از سلول های پوست یک بیمار ۳۲ ساله مبتلا بهدیابتنوع یک برای تولید سلول های بنیادی کاملا همسان استفاده شد.
دی ان ایگرفته شده از سلول های پوست درون تخم اهدایی انسان قرار داده شد و این تخم ها سپس به شکل جنین های اولیه رشد کردند، سلول های بنیادی سپس از جنین جدا شد؛ این سلول ها از قابلیت تبدیل شدن به انواع مختلف سلول در بدن برخوردار هستند.
این روش گام مهمی برای تولید سلول های جایگزین برای پیوند محسوب می شود، با این حال برخی محققان معتقدند که سلول های تولید شده منبع مناسبی برای پیوند زدن به بدن نبوده و بیشتر یک ابزار تحقیقاتی مفید محسوب می شوند.
دو هفته قبل نیز محققان موسسه تحقیقات سلول های بنیادی در لس آنجلس یک گام دیگر به تولید سلول های بنیادی کاملا همسان با دی ان ای بیمار نزدیک شده و برای نخستین بار با استفاده از سلول های پوست گرفته شده از دو مرد ۳۵ و ۷۵ ساله موفق به تولید بافتی با سلول های کاملا همسان با بدن شدند.
ارسال نظر