مشکلات و عوارض کم تحرکی ایرانیان
سلامت > عمومی - آرش نهاوندی: سده های بیستم و بیست و یکم زمان ظهور تکنولوژی های نوین، ظهور پدیده ای به نام خودرو و پدیده های دیگری به نام روبات و رایانه بوده است.
علاوه بر مزایای این فناوری های نوین معایبی نیز این تکنولوژی ها با خود برای جوامعی نظیر ایران به ارمغان آورده اند. یکی از معایب این پدیده های نوین ایجاد بی تحرکی یا کم تحرکی در انسان است که می تواند زمینه ساز بروز بیماری های مختلف در میان افراد یک جامعه شود.
تحرک
تحرک یک کلمه کلی است زیرا حرکت فردی از یک اتاق به یک اتاق دیگر نیز تحرک نام دارد اما منظور از تحرک به معنای اخص آن داشتن یک برنامه ورزشی روزانه منظم است. برخی از کارشناسان بر این باورند که حداقل باید هفته ای ۳ روز و به طور میانگین در هر هفته یک ساعت ورزش کرد.
عواقب کم تحرکی یا بی تحرکی
نتیجه این بی تحرکی نیز آمار نگران کننده بروز سکته قلبی در کشور است. براساس آخرین آمارها در هر روز ۳۰۰نفر و در مدت یک سال ۱۰۹هزار نفر در ایران بر اثر بیماری های قلبی جان خود را از دست می دهند.
آمار کم تحرکی
آمار کم تحرکی در دانش آموزان ۶۰درصد است و آمار کم تحرکی در جامعه به دلیل وجود قشر سالمند که طبعا تحرک کمتری نسبت به قشر نوجوان دارند بالاتر است. این مسئله بیانگر آن است که آحاد جامعه باید از تحرک برخوردار باشند.
ورزش؛ یکی از راه حل ها
ورزش بهترین راه برای حفظ سلامتی است. مفهوم ورزش و تحرک در سنین مختلف نیز متفاوت است. به طور کلی فرد باید ۳ روز در هفته و هر روز به مدت ۳۰دقیقه ورزش شدید کند و نه ورزش به قصد تفریح و درصورتی که فرد از این میزان کمتر ورزش کند کم تحرک محسوب می شود.
۴۰درصد ایرانی ها اضافه وزن دارند
دکتر رسول دیناروند معاون وزیر بهداشت دارند و رئیس سازمان غذا و دارو با اعلام اینکه بیش از ۴۰درصد مردم اضافه وزن دارند، گفت: میانگین کالری دریافتی مردم ۲۸۵۰کالری در روز است درحالی که ۲۴۰۰کالری کفایت می کند.
چاقی، نتیجه اولیه کاهش حرکت
در نتیجه بی حرکتی یا تحرک کم در فرایند سوزاندن کالری های اضافی بدن اخلال ایجاد می شود و در نتیجه بدن ما تنها به یک دریافت کننده کالری بدل می شود. افزایش دریافت کالری نیز به صورت تجمع و انباشت چربی خود را در بدن نشان می دهد که این امر نیز باعثبروز افزایش وزن و چاقی می شود.
تأثیر ورزش
ورزش با تأثیر بر برخی ترکیبات ترشحی بدن، کاهش زمان توقف مواد سمی در روده ها و بالا بردن سطح آنتی اکسیدان ها، از سوخته شدن نامناسب چربی ها در سطح سلول های بدن که منجر به سرطانی و پیرشدن آنها می شود جلوگیری می کند.
بی ام آی(BMI)
نوعی معیار اندازه گیری حجم بدن است که بر اساس میانگین قد و وزن فرد اندازه گیری می شود و با توجه به این ترکیب تشخیص داده می شود که فرد از نظر سلامت جسمانی در چه وضعیتی قرار دارد.
فشار بر مفاصل
افزایش وزن به طور طبیعی باعثافزایش فشار بدن روی مفاصل زانو و مچ پا می شود و این مسئله باعثمی شود در بسیاری از مواقع حرکت فرد به کندی انجام گیرد. البته فشار بیش از حد وزن زیاد بر مفاصل باعثسایش غضروف ها و ایجاد درد شدید در اتصالات پا می شود…
نتایج فعالیت فیزیکی
فعالیت فیزیکی خطر تمام عوامل مرگ آور را کاهش می دهد؛ ازجمله این عوامل می توان به بیماری های قلبی - عروقی، پرفشاری خون، برخی سرطان ها، پوکی استخوان، بیماری های اسکلتی و دیابت نوع ۲اشاره کرد. فعالیت مناسب بدنی چربی بدن را کم می کند و فشار خون را پایین می آورد.
ارسال نظر