این غذاها را کاملاً با احتیاط مصرف کنید

خانواده تان را از خطرهای خوراکی دور کنید.

به گزارشافکارنیوز، بازار پر است از انواع و اقسام خوراکی ها؛ غذاهای کنسروی، آماده، نیمه آماده و مواد بسته بندی شده. آیا می دانید این خوراکی ها چه معایب و مضراتی دارند؟ می دانید باید کدام ها را مصرف کنید، کدام ها را مصرف نکنید و کدام ها را با احتیاط مصرف کنید؟ استفاده از این خوراکی ها که در بازار وجود دارند اجتناب ناپذیر است اما اگر درباره هر کدام آگاهی کامل داشته باشید می توانید درباره مصرف آنها درست تصمیم بگیرید. حرف و حدیثپیرامون این خوراکی ها زیاد است. درباره آنها بیشتر بدانید.

ارگانیک

بهترین شرایط این است که بتوانید تمام میوه ها و سبزی ها را به صورت ارگانیک خریداری کنید. اما در عمل این کار امکان پذیر نیست. اما بهترین احتیاط این است که تا جایی که برایتان امکان دارد بتوانید محصولاتی که غیر ارگانیک آنها خطرناک تر است را با انواع ارگانیک جایگزین کنید. سیب زمینی یکی از آنهاست. سیب زمینی مقدار زیادی از آفت کش ها و مواد شیمیایی موجود در خاک را جذب می کند. مواد غذایی دیگری که مصرف ارگانیک آنها بهتر است شامل سیب، کرفس، گوجه فرنگی، خیار، انگور، کلم و کدو است.

در مقابل سبزیجات دیگری را می توانید کاملاً بی خطر از بین محصولات غیر ارگانیک خریداری کنید. این محصولات آفت کش ها را کمتر در خود نگه می دارند. آووکادو، طالبی، ذرت، گریپ فروت، بادمجان، کیوی، انبه، پیاز و قارچ از این جمله اند.

شیرین کننده مصنوعی

برخلاف باور عموم مطالعات نشان داده شیرین کننده های مصنوعی مثل اسپارتام اشتها را تحریک می کنند و افزایش میل شدید به کربوهیدرات، تحریک ذخیره سازی چربی و در نتیجه افزایش وزن در بدن به وجود می آورند. در یکی از تازه ترین مطالعات نشان داده شده ساخارین و اسپارتام بیشتر از شکر باعثافزایش وزن می شوند. علاوه بر این با مصرف این مواد در بدن متانولی آزاد می شود که به راحتی دفع نشده و به بدن آسیب می رساند.

ذرت بو داده پخته شده در مایکروویو

ترکیباتی وجود دارد که در بسته بندی فست فودها استفاده می شود و اجازه نمی دهد روغن از کاغذ خارج شود. این مواد در مجاورت با حرارت موادی سمی تولید می کنند که می توانند به بدن آسیب زیادی برسانند.

این مواد می توانند عملکرد غدد درون ریز را مختل کرده و طبق اعلام محققان، به احتمال زیاد سرطان زا هستند. علاوه بر این، این مواد می توانند آسیب های دیگری هم به بدن برسانند. ناباروری یکی از اینهاست. مشکلات تیروئید هم یکی دیگر از عوارض مصرف این مواد است. این بیماری اگر به موقع درمان نشود می تواند منجر به بیماری های قلبی، ناباروری، ضعف عضلانی و پوکی استخوان شود. در آزمایش های حیوانی نشان داده شده این مواد با ۴ عضو کبد، لوزالمعده، بیضه و غدد پستانی در ارتباط قرار می گیرند و خطر ابتلا به سرطان پروستات را تا حد زیادی بالا می برند. اختلال و کاهش عملکرد سیستم ایمنی هم از عوارض مصرف این مواد است. علاوه بر همه اینها متخصصین اطفال معتقدند زیاد مصرف کردن این مواد می توانند کلسترول را در کودکان و نوجوانان بالا ببرند.

نمک

نمک برای زندگی حیاتی است و شما نمی توانید بدون آن زندگی کنید. نمک وظایفی مثل حمل مواد مغذی به داخل و خارج بدن شما، تنظیم فشارخون، کمک به مغز در کنترل بدن و تفکر و… را به عهده دارد. اما شما به طور طبیعی با خوردن غذا در طول روز نمک لازم را دریافت می کنید و هیچ نیازی به اضافه کردن نمک به غذا نیست. پس نمکدان سر میز قرار ندهید. نمک ۹۸ درصد کلرید سدیم دارد و ۲ درصد باقی مانده از آن ساخته شده با مواد شیمیایی است. مواد ضد رطوبت و کمی ید جزو آن ۲ درصد هستند. در برخی از کشورهای اروپایی فلوراید هم به نمک اضافه می شود. با توجه به اینکه نمک برای سلامتی مفید است بهتر است از نمک طبیعی برای غذا استفاده شودت. البته اگر نمک طبیعی پیدا نکردید لازم نیست نمک را به طور کلی از برنامه غذایی خود حذف کنید. کافی است غذاهای فرآوری شده را کلاً از مواد خوراکی خود حذف کنید و به بقیه غذاها به مقدار متعادل نمک بزنید.

کنسرو گوجه فرنگی

بسیاری از غذاهای کنسرو شده حاوی ماده ای به نام BAP هستند. این یک ماده شیمیایی سمی است که می تواند اختلالات تولیدمثل، اثرات عصبی، بالا رفتن خطر سرطان سینه و پروستات، دیابت، بیماری های قلبی و مشکلات دیگر را برای سلامت شما ایجاد کند. براساس تحقیقات انجام شده مقدار این ماده تنها در چند کنسرو انگشت شمار خطرناک می شود اما به هر حال در تمام آنها وجود دارد. احتمال وجود BAP در خوراکی هایی مثل گوجه فرنگی که اسید بالایی دارند بیشتر است بنابراین بهتر است گوجه فرنگی را خودتان آماده کنید. سایر خوراکی های اسیدی مثل ترشی هم بهتر است در ظروف شیشه ای بسته بندی شده باشند.

مارگارین

باور عمومی بر این است که مصرف لبنیات کم چرب مثل مارگارین به جای کره به سلامتی کمک می کند. اما معمولاً در این خوراکی ها مواد غیر سالم بیشتری از چربی وجود دارد. برای مثال در مارگارین چربی های ترانس وجود دارد که در فرآیند تبدیل روغن مایع به جامد به وجود آمده است. این مواد باعثناباروری، اختلالات یادگیری در کودکان، مشکلات رشد، سرطان، پوکی استخوان و بیماری های پوست می شوند. علاوه بر این مارگارین سرشار از رادیکال های آزاد است که باعثسرطان می شوند.

روغن نباتی

یکی از بدترین خوراکی های رایج که ما هر روز مصرف می کنیم روغن نباتی حرارت دیده است. روغن نباتی اصلاً خوراکی سالمی نیست و این عمدتاً به موضوع فرآوری شدن بیش از حد آن مربوط می شود. وقتی روغن نباتی زیاد مصرف شود به طور جدی در تعادل نسبت امگا۳ و امگا۶ در بدن اختلال به وجود می آید. این نسبت در حالت عادی باید برابر باشد وقتی شما غذایی می پزید که برای آن نیاز به روغن داغ شده دارید باید مطمئن باشید روغنی که استفاده می کنید به حرارت مقاوم است و ترکیبات شیمیایی آن در صورت حرارت به هم نمی ریزد زیرا در این صورت به سلامت شما آسیب خواهد زد. یکی از آسیب های اصلی که با حرارت دادن روغن های غیر استاندارد ایجاد می شود تبدیل شدن کلسترول خوب به کلسترول بد، به دلیل وجود مواد اکسیدکننده است. وقتی شما چیزی را با روغن های گیاهی اشباع نشده مثل کانولا، ذرت یا روغن سویا سرخ می کنید، کلسترول اکسید شده وارد بدن تان می شود. علاوه بر اینکه روغن حرارت دیده و مخلوط شده با اکسیژن فاسد به حساب می آید، می تواند باعثبیماری های قلبی عروقی شود. چربی های ترانس وقتی این روغن ها هیدروژنه می شوند، می توانند خطر ابتلا به بیماری های مزمن مثل سرطان سینه را هم بالا ببرند.

از بین تمام روغن های گیاهی در دسترس، روغن نارگیل انتخاب خوبی برای پخت و پز است چرا که یک چربی کاملاً اشباع شده به حساب می آید و حرارت کمترین تاثیر را روی آن می گذارد. این روغن مواد مفیدی برای بدن شما دارد. یادتان باشد که روغن زیتون در عین حال که روغنی بسیار سالم است اما در اثر حرارت آسیب می بیند و بهترین راه استفاده آن، افزودنش به سالاد و میل کردن به صورت سرد است.

سیب سبز / شماره ۱۰۸ / نیمه اول اسفند ماه ۹۲ / منبع: مرکز سلامت طبیعی لندن / صفحه ۵۶
ارسال نظر

خبر‌فوری: بارش باران و رگبار در دامنه‌های جنوبی البرز و تهران