اگر میخواهی به آرامش درونی برسی، بخوان
اگر حس می کنید مورد ظلم و ستم قرار گرفته اید؛ اگر در درون تان شعله های خشم و نفرت بیدار می کند، حتماً این مقاله را با دقت بخوانید تا به آرامش درونی برسید!
به گزارشامید،همه ما، گاهی در ارتباط های خانوادگی، اجتماعی و شغلی خود دچار این احساس می شویم که مورد ستم، یا بی انصافی از سوی دیگران قرار گرفته ایم و حقوق طبیعی مان به عنوان یک انسان نادیده گرفته شده است و متاسفانه خاطرات تلخ چنین برخوردهایی مانند قفل و زنجیر به سایر خاطرات مان وصل می شود، خاطراتی که یادآوری آن هر بار بیشتر از پیش ما را دچار درد و تالم روحی می کند و این فشار درونی و درد روحی درمان نمی شود، مگر با نیروی معجزه ای به نام بخشش و گذشت.
شاید وقتی درباره سایرین و حوادثی که موجب رنجش آنان شده حرف می زنیم و به قضاوت می نشینیم، گذشت را کار بسیار ساده ای تلقی کنیم، اما حقیقت این است که گذشت و بخشیدن واقعی خطای دیگران، یک انقلاب عظیم درونی است، که هر کسی به سادگی قادر به انجام آن نیست.
البته نباید هم تصور کرد بخشش منحصر به افراد خاصی است، چون هر فردی می تواند به فراخور حالش و از راه مخصوص به خود از اشتباه دیگران به طور واقعی چشم پوشی کند. یادتان باشد مهم طریقه و روش نیست، مهم نتیجه آن است. بنابراین از هر راهی که می خواهید، وارد شوید و با بخشیدن افراد خطاکار روح خود را از بیماری نفرت و کینه نجات دهید. زیرا مادامی که نتوانید از خطا و سوء رفتارهایی که دیگران نسبت به شما داشته اند چشم پوشی کنید در رنج و عذاب روحی خواهید بود. به خاطر داشته باشید، با گذشت و بخشش دیگران پیش از آنکه لطفی در حق خاطی کرده باشید به درمان دردهای روحی خود پرداخته اید و منفعت
این رفتار به طور مستقیم به خودتان بر می گردد. البته نباید از خودتان انتظار داشته باشید که بتوانید یک شبه چنین توانایی باشکوهی پیدا کنید.
به خاطر داشته باشید برای رهایی از حس کینه و نفرت به زمان نیازمندید تا بتوانید قوای بخشش و گذشت را در خود متمرکز کنید. نیروی گذشت در ما چنان به تدریج و آهسته به وجود می آید، که گاهی خودمان هم متوجه نمی شویم در چه زمانی ظلمی را که به ما شده، بخشیده ایم.
خودتان را در موقعیت فرد خطاکار بگذارید
وقتی به شدت رنجیده اید و احساس می کنید آتش خشم تان هر لحظه شعله ورتر می شود، بهترین کار این است، که خودتان را به جای فرد خاطی گذاشته و بکوشید موقعیت او را درک کرده در واقع منصفانه قضاوت کنید که اگر در جایگاه او بودید و چنین برخوردی بین شما و دیگری رخ می داد، چه عکس العملی از خود نشان می دادید. اگر بتوانید این درک از موقعیت را در خود ایجاد کنید، حتماً می توانید قدم در راه عظیم بخشش دیگران بردارید.
بخشیدن دردهای روحی را شفا می دهد
اگر به مرحله گذشت رسیده اید، به شما تبریک می گوییم، اما اگر هنوز در کنار عمل بزرگوارانه بخشش و گذشت گاهی در قلب خود احساس کدورت و رنجش می کنید، نگران نباشید، هیچ اشکالی ندارد که در کنار گذشت و بخشش بقایایی از کدورت و رنجیدگی وجود داشته باشد. این توقع زیاد و غیر معقولی است که بخواهیم با عمل گذشت، یکباره تمام احساسات ناراحت کننده و بخشی از خاطرات تلخ گذشته را از قلب و ذهن مان خارج کنیم. به خاطر داشته باشید هیچ انسانی توانایی زدودن خاطراتی را که در گذشته موجب ناراحتی و رنجش او شده ندارد، بخشیدن فقط می تواند دردهای روحی ما را شفا بدهد تا یاد بگیریم به خاطرات تلخ گذشته
و ناراحت کننده مان به دور از نفرت و کینه و بدخواهی برای فرد مورد نظر، نگاه کنیم.
اگر از ته دل بخشیده باشید و گذشت شما واقعی باشد خواهید دید، با وجود رنجیدگی در قلب تان حتی می توانید، برای فرد مورد نظر آرزوی موفقیت و کامیابی و اصلاح شدن، داشته باشید.
بیشتر در حق خودتان لطف می کنید!
با گذشت نسبت به فردی که از او رنجیده اید، بیش از آنکه در حق او بزرگواری کرده باشید، به خودتان خدمت کرده اید زیرا گذشت نسبت به فرد خطاکار قبل از هر چیز روح شما را تسکین می دهد و این در حالی است که حس خشم و نفرت و کینه نسبت به دیگران می تواند رفته رفته شما را از پای در بیاورد. در واقع خشم، کینه و نفرت می تواند زخم روحی شما را همیشه تازه نگه دارد و بر روی احساسات و عواطف شما در سایر زمینه ها تاثیر نامطلوب و مخرب بگذارد.
آیا فرد مورد نظر، اصلاً مرتکب خطا شده است؟!
به خاطر داشته باشید شما، فقط می توانید اعمال و رفتار دیگران را مورد بخشش و گذشت قرار دهید، نه شخصیت درونی آنان را. بنابراین در همان ابتدا برای خودتان مشخص کنید، که آیا اصلاً فرد مورد نظر در مورد شما مرتکب خطایی شده یا فقط نتوانسته مطابق میل شما رفتار کند، زیرا شخصیت درونی اش با شما متفاوت است. اگر شما، فقط تحمل شخصیت وجودی و درونی او را ندارید و فرد مورد نظر گناهش فقط این است، که نمی تواند آنچه را که شما توقع دارید انجام دهد و می خواهد خود واقعی اش، با شخصیت درونی شده اش باشد، باید گفت شما دچار خطا شده اید. اگر شما بخواهید فرد مورد نظر را به خاطر چیزی که هست ببخشید،
در واقع بر میزان دردهای درونی خود افزوده اید.
بخشش و گذشت، معامله نیست!
یادتان باشد بخشش و گذشت نسبت به دیگران یک معامله پایاپای نیست، که انتظار داشته باشید، فرد مورد بخشش دقیقاً در مقابل شما عکس العملی را نشان بدهد که شما طالب آن هستید. بنابراین هیچ منتی از سوی شما بر سر فرد بخشیده شده وجود ندارد و باید کاملاً به او و شخصیتش و هر تصمیمی که در قبال بخشش شما می گیرد، احترام بگذارید؛ حتی اگر تصمیم و عکس العمل او به مذاق شما خوش نیاید.
خانواده جوان / شماره ۲۰۰ / بهمن ماه ۹۲ / نوشته: حسینعلی رضایی منش / صفحه ۱۸