سیف: نگفتم گشایش ارزی داریم
بنده نگفتم گشایش ارزی داریم بلکه گفتم اجرای توافقات گشایشی را در کشور خواهد داشت.

به گزارشامیدبه نقل از تسنیم، ولیالله سیف رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه سومین همایش سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید که در محل موسسه عالی بانکداری با همکاری روزنامه دنیای اقتصاد برگزار شده است، با حضور در جمع خبرنگاران درباره نرخ دلار ۳ هزار تومانی اظهار داشت: بازار کار خودش را میکند و ما دخالتی در نرخها نداریم.
خبرنگار گفت: شما روز گذشته اعلام کردید قرار است از ۲۰ ژانویه گشایش ارزی داشته باشیم اما طبق اذعان مسئولان وزارت خارجه معلوم نیست توافقنامه ژنو از آن تاریخ اجرا شود.
رئیس کلبانک مرکزیپاسخ داد: بنده نگفتم گشایش ارزی گفتم قرار است از ۲۰ ژانویه توافقات انجام شده عملیاتی شود لذا طبیعتا تاثیراتی را در بازار خواهیم داشت.
وی درباره تعیین نرخ سود اوراق مشارکت گفت: نرخ سود اوراق مشارکت هنوز مشخص نشده است این نرخ مناسب با شرایط روز توسط بانک مرکزی تعیین میشود.
رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: در همان روزی که بانک مرکزی اوراق مشارکت را منتشر میکند، نرخ سود اوراق را متناسب با شرایط تعیین خواهد کرد؛ قبل از پایان سال اوراق مشارکت منتشر میشود.
سیف در پاسخ به سوالی درباره اجرای السیهای ۳۰ درصدی گفت: من تعجب میکنم همچنان شما بحثالسی را مطرح میکنید چون اصل مطلب این بود که هر گشایش اعتباری قبل از انجام باید ۱۰۰ درصد ارزش خریداری شده باشد، اما بانک مرکزی این الزام را برداشت و اعلام کرد در حد ۳۰ درصد برای تامین ارز کافی است.
به گفته رئیس کل بانک مرکزی اگر بانکی به دلیل رفتار مشتری اعتباری برای او قائل نیست ربطی به این بخشنامه ندارد؛ رابطه بانک و مشتری متناسب با عملکرد مالی طبیعتا تحت تاثیر قرار میگیرد و این بخشنامه هم کار خودش را میکند و هیچ مشکلی ندارد.
سیفدرباره سیاستهای بانک مرکزی برای حمایت از تولید اظهار داشت: بانک مرکزی اصولا در پی ثبات در اقتصاد است و به تدریج به سمت کاهش تورم و کنترل نقدینگی و استفاده بهینه از منابع موجود خواهد رفت لذا در آینده شاخصهای اقتصادی وضعیت تعادلی پیدا خواهد کرد.
وی تاکید کرد: برای واحدهای تولیدی سعی کردیم در بانکها امکاناتی را اجرا کنیم که با پرداخت تسهیلات جدید بتوانند از امکانات بهینه خود استفاده کنند؛ تلاش این است که تسهیلات بانکی به سمت تولید واقعی هدایت شود.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: مواردی که جزء اولویتها نیست توسط نظام بانکی به آنها پاسخ داده نخواهد شد. بنابراین طرحهای جدید در اولویت پرداخت جدید تسهیلات نیستند بلکه تکمیل طرحهای گذشته که میتواند موجب افزایش تولید شود به عنوان اولویت بانک مرکزی قرار دارد.