واریز یارانه به حساب زنان بدسرپرست
معاون سرمایه های اجتماعی مرکز زنان گفت: یارانه زنان بدسرپرست مصوب شده است که با حکم مراجع ذی ربط به زنانی که به شکلی سرپرست خانوار هستند به حسابشان واریز شود و این اقدام صورت گرفت و از زنان بدسرپرست از این امر بهره بردند.

به گزارشامیدنیوزبه نقل از تسنیم، پروین هدایتی، معاون سرمایههای اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و کارشناس مسائل زنان اظهار داشت: براساس اطلاعات مرکز آمار ایران، سرپرست خانوار عضوی از خانوار بوده که شناخته شده است و تأمین تمامی یا بخش عمدهای از هزینههای خانوار و همچنین تصمیم گیری در خصوص درآمد خانوار بر عهده وی است.
وی با بیان اینکه هر خانواده ایرانی خانوار اقتصادی محسوب میشود، ادامه داد: سرپرست خانواده از لحاظ کارکردها و مسئولیتهای متعدد مانند معاش، سلامت جسمی و کنترل اعضای خانواده و تعامل بین اعضای خانواده و نظارت در خانواده(جامعه پذیری و اجتماعی شدن) وظایفی را بر عهده دارد ولی سرپرست خانوار تامین یا بخشی از معاش زندگی و خانواده را بر عهده دارد و نیاز اقتصادی بر عهده اوست که یک تفاوت وطایفی بر عهده آنهاست.
* ۲ هزار و ۵۴۸ هزار نفر زنان سرپرست خانوار در کل کشور
معاون سرمایههای اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه طبق آخرین آمار تعداد زنان سرپرست خانوار ۲ هزار و ۵۴۸ هزار نفر در کل کشور است که ۴ هزار و۶۳ نفر آنها شاغل بوده و مابقیه بیکار، محصل، خانهدار و یا درآمد بدون کار دارند که به این شکل دسته بندی میشوند، گفت: از این تعداد ۲۰ درصد زنان شاغل هستند و مابقی در گروههای دیگر قرار میگیرند.
هدایتی با اشاره به اینکه حدود ۹ هزار و ۲۸ نفر از این زنان خانه دار و ۸۰۰ هزار درآمد بدون کار دارند، افزود: طبق آخرین آمار توزیع جمعیت یک تفاوتی بین سرپرست خانوار مرد و زن است در واقع عمده مردان که سرپرست خانوار هستند حدود ۲۰ تا ۳۹ سال سن دارند یعنی حدود ۶۵ درصد مردان در این سن سرپرست خانوار هستند ولی زنان با افزایش سن سرپرست خانواده بوده و ۶۵ درصداز زنان بیش از ۵۰ سال سن داشته که این خود یک محدودیت است چرا که برای ورود به بازار و کار و اشتغال این موضوع یک عامل محدود کننده برای زنان است.
* زنان از ۵۰ سال به بالا سرپرست هستند
وی اظهار داشت: زنان خودسرپرست و مردان خودسرپرست در تمام گروههای سنی وجود دارند ولی مردان بیشترین درصد مردان خودسرپرست بین ۲۵ تا ۲۹ سال است یعنی حدود ۲۷ درصد مردان در چنین گروه سنی قرار دارند. ولی زنان از ۵۰ سال به بالا بوده به این معنا که ۸۷ درصد از زنان بیش از ۵۰ سال سن برای خودسرپرستی دارند که برنامه ریزی در این راستا بسیار مهم است.
هدایتی با بیان اینکه زنان سرپرست خانوارمعمولاً سرپرستی خانواده ۳ نفره را و مردان خانواده ۴ نفره را برعهده دارند، افزود: حدود ۴۹ درصد از زنان سرپرست خانوار دارای در آمد بدون کار هستند و بخشی از آنها خانه دار بوده که ۱۹ درصد آنان شاغل هستند.
معاون سرمایههای اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: ۸۴ درصد از مردان شاغل بوده که بخشی از آنان بدون کار بوده و بخشی دیگر در جست و جوی کار هستند به هر حال مردان غیر شاغل تعدا د کمتری نسبت به زنان سرپرست خانوار هستند.
* عدم تشابه فعالیت اجتماعی بین زنان و مردان / اجرای سطح بندی خدمات حمایتی
هدایتی با بیان اینکه عدم تشابه در فعالیت اجتماعی بین مردان و زنان به وضوح دیده میشود، ادامه داد: ما توانستیم توسط دولت برای انجام اقدامات مواردی را طراحی کنیم از جمله سطح بندی خدمات حمایتی متناسب با شرایط منطقی و بومی و همچنین توانستیم حداقل سالانه ۱۰ درصد از زنان با وجود توانمند شدن از تحت پوشش دستگاههای حمایتی خارج شوند در واقع از نظر مالی تامین شوند.
وی با بیان اینکه بیمه ۲۰۰ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار در دستور کار قرار گرفته است، اظهار داشت: دستورالعمل بیمه زنان خانهدار در ستاد ملی زن و خانواده مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تصویب شد و برای اجرایی شدن آن چند دستگاه از جمله سازمان بهزیستی، کمیته امداد و وزارت بهداشت مکلف شدند تا اولویت تخصیص اعتبارات برای سال ۹۲ و حتی اولویتهای افراد را برای اجرایی شدن بیمه زنان خانه دار را آماده کنند.
* تا پایان سال ۹۲، حدود ۲۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه زنان خانه دار قرار میگیرند
معاون سرمایههای اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: اولویتهای مطرح شده برای بیمه زنان خانهدار، زنان سرپرست خانوار، تعداد اولاد و سن خانمها است. این ۳شاخص به عنوان شاخصهای اصلی بیمه زنان خانهدار درنظرگرفته شده است. تا پایان سال ۹۲، حدود ۲۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه زنان خانه دار قرار میگیرند و تا پایان برنامه پنجم توسعه یک میلیون نفر و طی برنامههای توسعه ششم و هفتم حدود ۱۹ تا ۲۰ میلیون زن خانهدار تحت شمول این قانون قرار میگیرند.
وی ادامه داد: چون مجلس هم موافقت خود را با این برنامه اعلام کرده است و منابع مالی آن هم در بودجه در نظر گرفته شده است امیدواریم این برنامه در دولتهای بعدی نیز استمرار پیدا کند. بیمه زنان خانهدار از اولویتهای دولت جدید نیز است.
*واریز یارانه به حساب زنان بدسرپرست تصویب شد
هدایتی اظهار داشت: باید طرح توانمند سازی برای زنان سرپرست خانوار اجرا شود در اصل خانوادههای بدسرپرست و بیسرپرست در نبود تکفل مرد خود بتوانند اعضای خانواده را تحت تکفل خود قرار داده و از نطر مالی توانمند شوند و برخی از مشکلاتشان از نظر اقتصادی رفع شود.
وی در خصوص زنان بدسرپرست بیان کرد: یارانه زنان بدسرپرست مصوب شده است که با حکم مراجع ذی ربط(دادستانی و فرمانداری) به زنانی که به شکلی سرپرست خانوار هستند به حسابشان واریز شود و این اقدام صورت گرفت و از زنان بدسرپرست از این امر بهره بردند.
معاون سرمایههای اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به اینکه برای واریز شدن یارانه به حساب این زنان فوق باید علت بدسرپرستی نیز مشخص شود، گفت: همچنین اقداماتی صورت گرفته است تا زنانی که به دلیل موضوع مالی مانند برگشت چک(غیر عمد) به زندان افتاده مورد حمایت قرار گرفته و آنها از زندان رها شوند.
* قرار گرفتن تحت پوشش بیمه بیماران خاص برای شوهران زنان بدسرپرست
هدایتی بیان کرد: برخی از زنان شوهرانشان بیماری صعب العلاج دارند که به نوعی بی سرپرست و بدسرپرست هستند که باید در این راستا حمایت صورت گیرد و ما اقدامات موثری در این زمینه انجام دادیم و آن تحت پوشش بیمه خاص درمانی قرار گرفتند که این امر خود یک نوع کمک است.
وی ادامه داد: حمایت نهاد هایی مانند بهزیستی در این زمینه موثر و مناسب بوده است ولی باید اعتبارات آنها افزایش یابد تا این حمایت به شکل بهتری صورت گیرد و ما بتوانیم شاهد رفع مشکلات و کاهش آمار زنان بدسرپرست باشیم.