رییس سازمان ثبت احوال کشور خبر داد
توزیع کارتهای ملی هوشمند از ۲۲ بهمن ماه
رییس سازمان ثبت احوال کشور با بیان اینکه بیش از یک سال از اجرای پایلوت کارت هوشمند ملی میگذرد و بازخورد خوبی داشته، از ۲۲ بهمن امسال کارتهای ملی قدیمی، متوقف و کارت هوشمند جدید را جایگزین خواهند کرد که این اقدام مستلزم آمادگی تمامی استانها به لحاظ تجهیزات است.
به گزارشامیدبه نقل از ایسنا، محمد ناظمی اردکانی در مراسم روز ملی ثبت احوال که با حضور وزیر کشور و رییس مجلس شورای اسلامی در وزارت کشور است، با اشاره به نقش ثبت احوال به عنوان یک سازمان حاکمیتی و زیرساختی گفت: ثبت احوال از این لحاظ حاکمیتی محسوب میشود که وقایع چهارگانه حیاتی و اسناد هویتی را صادر میکند و از لحاظ ساختار نیز تعیین آمار جمعیتی را در سطح خرد و کلان بر عهده دارد.
وی افزود: در سالهای اخیر هدفگذاریهای خوبی برای ایفای وظایف انجام شده برای سازمان صورت گرفته و یکی از مهمترین هدفها، رهایی از وضعیت سنتی و حرکت به سمت نوینسازیسازمانبوده تا بتواند در افق بلند مدت، به عنوان یکی از زیرساختهای اصلی دولت الکترونیک اثربخش باشد.
رییس سازمان ثبت احوال کشور تاکید کرد: تا زمانی که شناسایی در فضای الکترونیک موثر نباشد، دولت الکترونیک نمیتواند پایدار شود بنابراین نظام شناسایی الکترونیکی ایرانیان به عنوان یکی از مهمترین بحثهای پایهای در اهداف سازمان در دستورکار قرار گرفته است و در این راستا مکانیزه شدن شناسنامهها، کارتهای هوشمند ملی و همچنین بر خط شدن ثبت وقایع چهارگانه از مهمترین این برنامههاست که در دستورکار قرار دارد.
ناظمی اردکانی ادامه داد: با توجه به اینکه ثبت وقایع حیاتی باید در مهلت قانونی ۱۵-۱۰ روزه انجام شود، امروز توانستهایم در این بخش ثبت وقایع حیاتی را به صورت آنلاین و بر خط انجام دهیم و در پایگاه تهران تمام اطلاعات وقایع حیاتی چهار گانه وجود دارد.
وی با اشاره به ایجاد یک شبکه گسترده در اقصی نقاط کشور گفت: باید بتوانیم از طریق این شبکه گسترده پایگاه جمعیتی کشور را تغذیه کنیم ضمن آنکه توانستهایم برای به روز کردن آمار جمعیت، از طریق ۴۰ هزار ثبتیار، آخرین وقایع حیاتی مناطق روستایی، عشایری و مناطق مرزی کمتر توسعه یافته را انجام دهیم.
به گفته رییس سازمان ثبت احوال کشور در حال حاضر بیش از ۹۷ درصد ولادتها و ۹۵.۵ درصد فوتها در مهلت قانونی ثبت میشود که برنامه سازمان، رساندن ثبت ولادتها به ۱۰۰ درصد و فوتها به ۹۹ درصد است. هر چند که در برخی از استانها ثبت واقعه فوت به صورت ۹۹ درصد هم گزارش شده است.
ناظمی اردکانی با تاکید بر اینکه امیدواریم بتوانیم صدور شناسنامه مکانیزه را به صورت پایگاه محور تا پایان سال انجام دهیم، گفت: بر اساس این طرح در هر نقطهای از کشور میتوان از طریق شماره ملی، شناسنامهها را به صورت پایگاه محور صادر کرد که این طرح برای صدور بلیتهای هواپیمایی، سازمانهای بیمهای و نظام بانکی و سایر بخشها که نیازمند صدور سند به نام شخص و مشخصات وی است، قابلیت بهرهبرداری دارد.
وی درباره کارت هوشمند ملی نیز گفت: یکی از بزرگترین پروژههای IT کشور، کارت ملی هوشمند است که مطالعه کاری آن یک سال طول کشیده و تمام کشورها از جمله کشورهای منطقه و اروپایی مورد مطالعه قرار گرفتهاند و ۱۵ جلد کتاب مطالعه تطبیقی در این باره وجود دارد و یکسال نیز به صورت پایلوت اجرا و بازخورد آن ارائه شده است.
ناظمی اردکانی گفت: در تلاشیم تا از ۲۲ بهمن امسال کارتهای قدیمی را متوقف و کارتهای ملی هوشمند را جایگزین کنیم که لازمه این کار، آمادگی استانها از طریق خرید تجهیزات و آماده کردن زیرساختهای آن است. هر چند که در حال حاضر ۳۰ درصد آمادگی برای صدور کارتهای ملی در کشور وجود دارد.
رییس سازمان ثبت احوال کشور ادامه داد: کاربردی کردن شناسنامه ملی یکی از برنامههای مهم ثبت احوال است به این معنا که امکان شناسایی افراد در تمام امور اداری از طریق شماره ملی میسر باشد که لازمه این کار، اتصال شبکههای مختلف دستگاهها به پایگاه جمعیتی کشور است و میتواند در کاهش اسناد شناسایی فیزیکی نقش موثری داشته باشد.
وی با بیان اینکه از این پس اعلامیههای ازدواج و طلاق نیز که در گذشته به صورت دستی صورت میگرفت، الکترونیکی خواهد شد، گفت: یکی از برنامههای سازمان ثبت احوال نیز بر خط کردن تمام آمارهاست.
ناظمی اردکانی با بیان اینکه سازمان ثبت احوال پر مراجعه کنندهترین سازمان کشور محسوب میشود، گفت: سالانه میلیونها نفر برای گرفتن خدمات مختلف به ثبت احوال مراجعه میکنند لذا تسهیل در سرعت و دقت ارائه خدمات یکی از برنامههای سازمان بوده که در این راستا توانستیم ۱۲۰ میلیون اسناد سجلی را که در سازمان وجود دارد، به صورت الکترونیکی آرشیو کنیم و در حال حاضر تمام این اسناد به صورت الکترونیکی در پایگاه جمعیتی ثبت احوال وجود دارد.
رییس سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به یکی دیگر از خدماتی که ثبت احوال به شهروندان ارائه میکند، گفت: تغییر کد پستی از طریق سامانه یکی از این خدمات است. البته باید الزاماتی ایجاد شود که افراد با تغییر محل سکونت، نسبت به تغییر کد پستی خود از طریق سامانه اقدام کنند.
به گفته وی بر اساس آخرین آمار سازمان ثبن احوال کشور، نرخ ولادت ۱۸ در ۱۰۰۰، نرخ فوت ۵.۲ درصد، نرخ طلاق دو در ۱۰۰۰ و نرخ ازدواج نیز ۱۲ در ۱۰۰۰ است.
هشدار رییس سازمان ثبت احوال به کاهش نرخ رشد جمعیت
نرخ باروری به ۱.۷ درصد سقوط کرده است
۳۰ سال آینده با کاهش و سقوط جمعیت مواجه خواهیم شد
ناظمی اردکانی در بخش دیگری از سخنان خود با هشدار نسبت به کاهش نرخ رشد جمعیت، گفت: میانگین نرخ باروری در کشور به ۱.۷ درصد سقوط کرده و چنانچه این نرخ با این روند ادامه پیدا کند، ۳۰ سال آینده نرخ رشد به صفر خواهد رسید و میزان فوت و ولادت مساوی خواهد شد. لذا با کاهش و سقوط جمعیت مواجه خواهیم شد.
رییس سازمان ثبت احوال کشور درباره مهندسی فرهنگ نامگزینی نیز گفت: هر ساله در سالروز میلاد حضرت رسول(ص) همایشی با نام «فرهنگ نام گزینی» برگزار میشود و در حال حاضر نام محمد با هشت میلیون ثبت و فاطمه با ۱۲ میلیون ثبت جزء نامهایی هستند که فراوانی آنها بالاست.
به گفته کاظمی اردکانی البته القاب و الفاظ جدیدی نیز از طریق فرهنگ ماهوارهای به کشور در حال تزریق است که فراوانی آن کم نیست.
ارسال نظر