منتقدان ارشاد با نزدیکان رئیس‌جمهور مشکل دارند

وزیر ارشاد گفت: منتقدان با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشکلی نداشتند بلکه با نظرات ریاست جمهوری و یا افراد نزدیک به ایشان و یا عملکرد سازمان میراثفرهنگی و… مشکل داشته و مخالفت می‌کردند.

منتقدان ارشاد با نزدیکان رئیس‌جمهور مشکل دارند

به گزارشامیدنیوزبه نقل از تسنیم، سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در برنامه " نقد و بررسی عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی " که در شبکه خبر سیما حضور یافته بود درباره گمانه‌زنی‌های رسانه‌ها درباره مدیریت سازمان صداو سیما توسط خود سخن گفت. حسینی ابراز داشت: حضور من در صدا وسیما همانند جلسات اعضای دولت است که حدس و گمانه‌‌زنی‌هایی توسط رسانه‌ها درباره آن انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه با توجه به سابقه فعالیت‌های بنده در کشور این گمانه‌زنی‌ها بیان می‌شود، افزود: عزت‌الله ضرغامی تا سال آینده رئیس رسانه ملی است و این بحث‌ها شتابزده است و نباید به آنها دامن زد. مدیران باید به کار خود ادامه دهند و رسانه‌ها نیز این موضوعات را باید در زمان خود عنوان کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مهمترین اقدامات وزارت ارشاد را ادغام معاونت‌ها و اصلاح ساختارها دانست و گفت: ادغام " اداره طرح و برنامه‌ریزی " و " اداره مالی " وزارت ارشاد یکی از عمده ترین فعالیت‌های این وزارتخانه بوده است. ارتقای معاونت سینمایی به سازمان سینمایی و یا ایجاد معاون قرآن و عترت نیز از اقدامات مهم وزارت ارشاد محسوب می‌شود.

حسینی درباره اصلاحات این سازمان نیز توضیح داد. او برگزاری نمایشگاه قرآن در قالب بخش‌های گوناگون و هرساله که با حضور سازمانها و نهادهای مختلفی برگزار می‌شود را نیازمند مدیریتی واحد دانست و گفت: نیاز بود که معاونت امور قرآن و عترت وزارت ارشاد، کلیه این سازمان‌ها را مدیریت کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایجاد معاونت هنری مُد و لباس و موسسه هنرمندان پیشکسوت را از جمله اقدامات معاونت هنری وزارت ارشاد دانست و افزود: " ایجاد ۴۰۰ خانه فرهنگ دیجیتال " در زمینه فضاهای مجازی از دیگر اقدامات این وزارتخانه در دولت دهم محسوب می‌شود.

وی در پاسخ به ایجاد فاصله میان بخش فرهنگ کشور و اهالی فرهنگی جامعه تصریح کرد: به دلیل حضور میدانی در کشور و ارتباط با هنرمندان این نظریه را نمی‌پذیرم و ما در دولت نهم و دهم تعامل خوبی با هنرمندان داشته‌ایم.

حسینی اضافه کرد: در هر دولتی برخی افراد با حفظ مواضع خود، نوعی موضع‌گیری‌های خاصی را مانند تحریم جشنواره‌ها درقبال دولت و عملکرد آن اعمال می‌کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نسبت به دوران گذشته رشد و رونق فرهنگی در کشور ایجاد شد، افزود: افزایش اعتبار صندوق حمایت از هنرمندان که در آن بالغ بر ۵۱ هزار نفر بیمه تامین اجتماعی شده‌اند و بیش از ۲۱ هزار نفر بیمه تکمیلی هستند از اقداماتی است که در این دولت انجام شده است.

وی درباره معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد اسلامی اظهار داشت: گاهی اوقات برخی از رسانه‌ها از آزادی بیان سوءاستفاده کردند و اطلاعات نادرستی را به مخاطبان انتقال می‌دادند که ما با تذکراتی این مشکلات را مرتفع کردیم.

حسینی در خصوص انتقادات موجود در جامعه در خصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: منتقدان با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشکلی نداشتند بلکه با نظرات ریاست جمهوری و یا افراد نزدیک به ایشان و یا عملکرد سازمان میراثفرهنگی و… مشکل داشته و مخالفت می‌کردند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص سازمان سینمایی گفت: از اینکه سازمان سینمایی وزارت ارشاد می‌توانست بهتر از این عمل کند درست است. زمانی که یک شخصیت سینمایی و یا هنرمند تئاتر در مدیریت نهاد دولتی قرار می‌گیرد برخی افراد حساس شده و موضع‌گیری‌هایی نسبت به آن اعمال می‌کنند.

وی اضافه کرد: ما می‌توانستیم در این وزارتخانه از این بهتر ظاهر شویم اما این اصطکاک را نمی‌توانیم از مدیریت سازمان بدانیم.

حسینی با بیان اینکه در دوره وزارت ما ضعف‌هایی بوده است، افزود: اما در این دوره اقدامات عمده‌ای هم انجام شد. سعی کردیم با برخی از فیلم‌ ها که شاید به دلایل سیاسی و امنیتی با مشکلاتی مواجه بودند با سعه صدر بیشتری برخورد کنیم. مثلاً فیلم " به رنگ ارغوان " که عده‌ای معتقد بودند اگر پخش شود مشکلاتی را به وجود می‌آورد، بادیدن آن به این نتیجه رسیدیم که واقعا مشکلی ندارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: دراین مسائل باید با سعه صدر بیشتری برخورد کرد مثلاً‌ فیلم " کتاب قانون " که ایراداتی را به آن وارد می‌کردند از بعضی جهات اتفاقاً‌ آموزنده بود. بینندگان باید بدانند که برخی ضعف‌ها را نمی‌توان به همه تعمیم دادمثلاً اگر ایرادی در جای وجود دارد نباید همه مجموعه را مقصر دانست ما هم باید انتقادات را بپذیریم و اجازه بیان آن را بدهیم.

حسینی اظهار کرد: باید به هنرمندان را این فضا داده شود تا به حوزه‌های اجتماعی و ایراداتی که وجود دارد بپردازند والا اگر این اجازه نداده نشود آنها به سراغ همان عشق مثلثی و فیلم‌های مبتذل می‌روند. اگر به دنبال ارتقای هنر هستیم باید این فضا را آماده کنیم تا هنرمندان به حوزه‌های اجتماعی ورود کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره دیگر کارهای انجام شده در دوره‌ وزارتش تصریح کرد: انجام برخی از کارها در این دوره سرعت گرفت. در این دوره نسبت به سالهای گذشته افزایش اکران فیلم‌ها را داشتیم و حضور ما در عرصه‌های بین‌المللی در زمینه سینما چشمگیر بود. همچنین برگزاری هفته‌های فیلم از نقاط مثبت این دوره بود.

وی با بیان اینکه در این دوره فیلم‌هایی درباره دخالت‌های آمریکا در افغانستان و عراق ساخته شد، افزود: سعی کردیم در این دوره بر ساخت این نوع فیلم‌ها سرمایه گذاری کنیم. اگر می‌گوییم آمریکایی‌ها فیلمی مانند آرگو می‌سازند و تاریخ را تحریف می‌کنند ما هم باید جنایت‌های آمریکا را در عراق وافغانستان در حوزه سینما نشان دهیم و درباره آنها فیلم بسازیم. مبارزه با فیلمی مانند آرگو این نیست که بیاییم فیلم دیگری درباره تسخیر لانه جاسوسی بسازیم بلکه باید جنایات آمریکا در منطقه و جهان را به تصویر بکشیم.

حسینی افزود: کارکردن در این حوزه از اولویت‌های ما بود و این موضوع از مطالباتی بوده که از اول انقلاب به دنبال آن بوده‌ایم. در این دوره فیلم‌هایی درباره فتنه ۸۸ و دفاع مقدس ساخته شد که البته هنوز کافی نیست و در آینده هم باید تولید شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بااشاره به جشنواره فیلمنامه نویسی انقلاب اظهارکرد: هدف ما از برگزاری این جشنواره پرداختن به همان دغدغه‌های انقلاب اسلامی بوده است تا متن‌هایی مثلا با موضوع پرواز ۶۵۵ و دیگر موضوعاتی که نشان دهنده ماهیت آمریکا به عنوان یک جنایتکار است خلق شود و مورد توجه سینماگران قرار گیرد.

حسینی ادامه داد: ما برگزاری همایش هالیوودیسم را داشتیم تا بتوانیم سیاست‌های آمریکا و صهونیستم را به چالش بکشیم؛ نه از زبان خودمان بلکه از زبان منتقدان خودشان که آقای طالب‌زاده در این موضوع بسیار پیگیری داشته و دارند و امیدواریم در آینده هم ادامه پیدا کند.

وی در پاسخ به این سوال که " کدام فعالیت‌های فرهنگی و هنری را می‌خواستید انجام دهید که در این چهارسال موفق به انجام آن نشدید "؟ گفت: بیشتر کارها فعالیت‌های حمایتی و تولید و ترمیم زیرساخت‌ها بود. مثلاً ساخت ۸ تالار در ۸ استان کشور را پیگیری می‌کردیم که این کافی نیست باید در هر ۳۱ استان شاهد تولید زیرساخت‌های فرهنگی و هنری باشیم تا بتوانیم برنامه‌های بین‌المللی را به راحتی در کشور برگزار کنیم. امیدواریم فعالیت‌های نرم‌افزاری هم در آینده با جدیت بیشتری ادامه پیدا کند.

حسینی گفت: ما تمام توان خودمان را گذاشتیم تا در زمینه فرهنگ و هنر ایستا نباشیم. تلاش کردیم که مجوزهای مربوط به عرصه فرهنگ و هنر به روز شود و آن مجوزهایی که صاحبانشان سالها منتظر تایید آن بودند به انجام برسد. در این دوره بیش از ۲ هزار مجوز برای انتشار نشریات صادر شد و الان در جایگاهی هستیم که هر کسی که برای مجوز اقدام کند کارش به سرعت انجام می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری نمایشگاه کتاب و برنامه‌های فرهنگی در کشور کوبا اشاره کرد و گفت: وزیر فرهنگ و هنر کوبا با علاقه بسیاری از این برنامه‌ها استقبال کرد و تاکید داشت که کتاب‌های مربوط به انقلاب اسلامی را در آن کشور عرضه کنیم. همچنین وقتی گروه هنری از ایران در آن کشور برنامه اجرا می‌کردند وزیر فرهنگ کوبا تا آخر ایستاده بود و مجذوب این برنامه هنری هنرمندان ایرانی شده بود. همچنین در ونزوئلا برای نخستین بار رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران فعالیت خود را آغاز کرد.

ارسال نظر

خبر‌فوری: عکس های جدید از آرشیو کاخ گلستان