دولت دخالتی در صنعت بیمه کشور ندارد
بیمه مرکزی پیگیر تغییر ریسک بیمه نامه شخص ثالثاز خودرو به رانندگان است که به علت نبود قوانین مربوطه قوانین مربوطه این امکان در حال حاضر وجود ندارد.
به گزارشامیدبه نقل از باشگاه خبرنگاران، محمدابراهیم امین در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب گفت:بیمه مرکزیهمواره دنبال ارتقای فعالیتهای صنعت بیمه از طریق افزایش و ارتقای نظارت بهتر و فعالیت شرکتهای بیمهای و ایجاد رقابت بهتر و بیشتر در بین شرکتهای بیمه است.
رئیس کل بیمه مرکزی افزود: در سالهای اخیر گامهای مهمی در رابطه با ارتقای نظاری به ویژه اجرای نظارت مالی در صنعت بیمه برداشته شده که نقش مهمی در رونق فعالیتهای بیمه کشور دارد.
امین با بیان اینکه بیانصافی است که بگوییم در صنعت بیمه هیچ تحول مثبتی در رابطه با ایجاد رقابت بوجود نیامده است عنوان کرد: گامهای مهمی در رابطه با توسعه و رونق رقابت در بین شرکتهای بیمه تاکنون برداشته شده که این حرکتها نیازمند توجه و گسترش بیشتر در صنعت بیمه است.
اینکه گفته میشود در این رابطه بحثسهم بخش دولتی بیش از ۷۰ درصد است به هیچ عنوان درست نیست. فقط سهم شرکت بیمه ایران به علت دولتی بودن در بازار صنعت بیمه ۴۳ درصد و مابقی آن مربوط به سایر شرکتها که در بخش خصوصی فعالیت دارند میباشد. از جمله این شرکتها میتوان به شرکتهای بیمه آسیا، دانا و البرز اشاره کرد که سهام آنها براساس قانون اصل ۴۴ به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی ادامه داد: هم اکنون سهم دولت در صنعت بیمه تقریبا به صفر رسیده و دولت دخالتی در صنعت بیمه کشور ندارد.
امین در رابطه با حضور شرکتهای بیمهای خارجی در صنعت بیمه براساس مذاکرات انجام شده عنوان کرد: کاهش و یا لغو تحریم اعمال شده در صنعت بیمه نقش مهمی در توسعه و رونق فعالیتهای این صنعت دارد. را که این کار باعثانتقال برخی از ریسکهای داخلی به شرکتهای بیمه خارجی میشود.
وی تصریح کرد: در کنار این موضوع ورود شرکتهای بیمه خارجی به صنعت بیمه کشور باعثارتقای صنعت بیمه در داخل و رونق همکاریهای بیمهای همچنین استفاده از ظرفیتهای موجود در شرکتهای بیمهای خارجی برای توسعه و رونق صنعت بیمه را در پی دارد. ضمن آنکه منجر به گسترش همکاریهای بین شرکتهای داخلی با شرکتهای خارجی میشود.
وی در رابطه با بحثبیمه نامه شخص ثالثعنوان کرد: در مورد این موضوع دو نکته مهم وجود دارد یکی ریسک ضریب امنیت خودروها و دیگری ریسک رانندگان است که در حال حاضر فقط بیمه نامههای شخص ثالثصادر شده مربوط به پوشش ریسک خودرو هستند.
همچنین در این مورد یک نکته حائز اهمیت وجود دارد که آن نکته مربوط به ارزان بودن تعرفه بیمه نامه شخص ثالثبرای خودروهای فاقد هرگونه امکانات ایمنی است در حالی که خودروهایی که دارای تجهیزات ایمنی مانند ایربک کمربند ایمنی و سایر موارد ایمنی خودرو هستند متأسفانه نرخ تعرفه بیمه نامه شخص ثالثآنها گرانتر است.
امین افزود: بیمه مرکزی پیگیر تغییر ریسک بیمه نامه شخص ثالثاز خودرو به رانندگان است که به علت نبود قوانین مربوطه قوانین مربوطه این امکان در حال حاضر وجود ندارد که ما بتوانیم ریسک پوشش بیمه نامه شخص ثالثرا به راننده منتقل کنیم. بیمه مرکزی همچنان پیگیر تقسیم ریسک بین راننده و خودرو در رابطه با بحثبیمه نامه شخص ثالثاست.
ارسال نظر