آغداشلو زنگ نمایش «شیش و هشت» را زد
آیین افتتاح نمایش «شیش و هشت» با کارگردانی نیما دهقان، شامگاه پنج شنبه چهار مهر در تماشاخانه ایرانشهر برگزار شد.

به گزارشامیدبه نقل از خبرآنلاین، زنگ آغاز این نمایش را آیدین آغداشلو، نقاش و گرافیست برجسته کشورمان در حضور جمع زیادی از هنرمندان و علاقمندان تئاتر به صدا آورد.
در این مراسم که اجرای آن بر عهده نگار عابدی از بازیگران تئاتر و تلویزیون بود، علاوه بر آیدین آغداشلو، نیما دهقان(کارگردان نمایش) و مجید سر سنگی(مدیر عامل تماشاخانه ایرانشهر) سخنرانی کردند.
نقاشی که میان تئاتری ها بزرگ شده است
آیدین آغداشلو در ابتدای سخنانش گفت: «من میان تئاتری ها بزرگ شده ام و عزیزترین دوستانم هم همیشه از این جمع بوده اند. به نظر من تئاتر و موسیقی زنده ترین هنرهایی هستند که می توانند در لحظه با مخاطبانشان ارتباط برقرار کنند.»
او ادامه داد: «زمانی که کارگاه نمایش دایر بود، بارها و بارها برای دیدن یک تئاتر به آن جا مراجعه می کردم. با این حال وقتی دوستانم من را به دیدن یک تئاتر دعوت می کردند، همیشه از آن ها می پرسیدم آیا وقفه ای در میانه اجرای نمایش در نظر گرفته شده است یا نه. زیرا می خواستم بدون این که پای دیگران را لگد کنم، از سالن خارج شوم. این شد که سال ها تئاتر نرفتم تا پای دیگران را لگد نکنم.»
آیدین آغداشلو استقبال این روزهای مردم از تئاتر را امید بخش خواند
این نقاش و گرافیست با بیان این که در سال های اخیر تئاتر با رشد قابل قبولی مواجه شده است، افزود: «خدا را شکر می کنم که در سال های اخیر تئاتر بسیار رشد کرده است. بعضی از شاگردانم تعریف می کنند که برای تماشای بعضی تئاترها حتی هفته ها منتظر خرید بلیت می مانند و من به فال نیک می گیرم که تئاتر این چنین محبوب است.»
آغداشلو با اشاره به دوستی اش با هنرمندان تئاتر، گفت: «من هم از آغاز با تئاتری ها دوست بوده ام و خودم را عضو این خانواده می دانم. هر چند حالا جای عده ای در این عرصه خالی است و هر جا تئاتر هست جای خالیشان حس می شود و فکر می کنم باید در سالن ها صندلی هایی خالی را به آنان اختصاص داد.»
هشت سالی که سخت گذشت
در ادامه مراسم، نیما دهقان کارگردان نمایش «شیش و هشت» در ارتباط با روند نوشته شدن این متن گفت: «کاملاً اعتقاد و تاکید دارم باید نمایش هایی ایرانی بنویسیم و هیچ وقت فکر نمی کردم کوروش نریمانی برای من یک نمایشنامه بنویسد که آن را روی صحنه ببرم. اما با خودم گفتم با او پیشنهاد نوشتن یک متن را مطرح کنم. شاید این کار را انجام داد.»
این کارگردان با بیان این که هشت سال گذشته برای تئاتری ها سخت گذشت، افزود: «در هشت سال گذشته متأسفانه به دلیل برخی اتفاقات عادت نکرده بودیم که برخوردهای خوبی با ما صورت بگیرد. با خود من در این مدت برخوردهای بسیار بدی انجام شد.»
نیما دهقان از برخورد های نا مناسب هشت سال گذشته با تئاتری ها انتقاد کرد
او ادامه داد: «برای همین وقتی برای اجرای این نمایش با مدیریت تماشاخانه ایرانشهر ارتباط برقرار کردم، چون هشت سال بود عادت نداشتم، از برخورد حرفه ای، دقیق و خوب آنان جا خوردم. همچنین اگر نگویم تماشاخانه ایرانشهر از سالن های اروپایی کیفیتی بالاتر دارد دست کم برابر با آن هاست.»
مثل سینما به تئاتر توجه شود
مجید سر سنگی مدیر تماشاخانه ایرانشهر، دیگر سخنران این مراسم بود. او با تشکر از حضور هنرمندان و ابراز خوشحالی از اجرای نمایش «شیش و هشت» گفت: «باعثافتخار است امشب اثری از یکی از کارگردانان جوان، خوش اخلاق و پرکار تئاتر کشور روی صحنه می رود که متن آن را یکی دیگر از هنرمندان برجسته تئاتر نگاشته است.»
این استاد دانشگاه که مدیر عامل خانه هنرمندان هم هست، در باره هم نشینی هنرها توضیح داد: «از حدود ۸۰ سال قبل کشورهای توسعه یافته در حوزه فرهنگ به این درک رسیده اند اگر هنرها در کنار هم به حیات خود ادامه دهند، بازدهیشان افزایش می یابد. به اشتراک گذاشتن تجارب این هنرها برای هم باعثرشد سریع فرهنگ در یک جامعه می شود و از این منظر از حضور آقای آغداشلو در این جمع بسیار خوشحالیم.»
مجید سر سنگی(سمت چپ) خواستار توجه مسوولان به تئاتر شد
سرسنگی با انتقاد از کم توجهی به تئاتر افزود: «بعضی از هنرها مثل تجسمی که ریشه و قدمت زیادی در کشور دارند و حوزه های موسیقی و تئاتر به میزان قابلیتشان مورد توجه قرار نگرفته اند. این که سینما یک سازمان عریض و طویل و حوزه موسیقی، تئاتر و تجسمی تنها یک اداره کل داشته باشند و در سایه یک معاونت جمع شوند، نشان کم لطفی به این هنرهاست.»
در پایان این مراسم و پس نواخته شدن زنگ آغاز اجرای «شیش و هشت»، مهمانان به تماشای این نمایش نشستند.
داستان کمدی یک معلم عاشق پیشه
نمایش «شیش و هشت» به نویسندگی کوروش نریمانی و کارگردانی نیما دهقان، داستان عاشق شدن معلمی است که جیرجیر کفش هایش مشکلاتی را برای مطرح کردن علاقه اش به وجود می آورد و ماجراهایی خنده داری را سبب می شود.
طراحی صحنه این نمایش کمدی بر اساس تابلوهای نقاشی صورت گرفته است
طراحی صحنه این نمایش فضایی فانتزی دارد که بر پایه تصاویری از تابلوهای نقاشی جان می گیرد. این نخستین نمایشنامه کوروش نریمانی است که کارگردانی آن را به فرد دیگری سپرده است.
فرزین صابونی، الهام کردا، سیامک صفری، جواد پولادی و هدایت هاشمی گروه بازیگران این اثر را تشکیل می دهند. همچنین نورالدین حیدری ماهر به عنوان دستیار کارگردان و برنامه ریز، فرشاد فزونی در بخش طراحی و اجرای موسیقی با این نمایش همکاری می کنند. گلناز گلشن(طراح لباس)، منوچهر شجاع(طراح صحنه) و یحیی پاک دل(طراح پوستر و بروشور) از دیگر عوامل این نمایش هستند.
عکس ها: آوا کیایی