|
|
کدخبر: ۳۸۸

لایحه تقلیل ساعت کاری زنان که برای بررسی توسط نمایندگان در صحن علنی مجلس اعلام وصول شده بود با آغاز تعطیلات تابستانی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مرخصی رفت.

به گزارشامیدنیوزبه نقل از فارس، تقلیل ساعت کاری زنان طرحی است که از طرف مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری پیشنهاد شده است.

بنابراین طرح بخش اعظمی از مشکلات و مسائل جامعه زنان کشور اختصاص به عرف نادرست در مورد وظایف و مسئولیت خانوادگی است که زن را صرفاً مسئول رسیدگی به امور منزل می داند و از طرفی ارزش کمی کار خانگی محاسبه نمی شود.

در حالی که زنان به طور میانگین ۵ برابر بیش‌تر از مردان ساعاتی را در هفته به امور خانگی اختصاص می‌دهند. طبق آمار حجم کاری زنان دارای فرزند زیر ۵ سال ۱۰ ساعت و بیش تر است.

کاهش ساعات کاری بانوان جهت تقویت خانواده گامی مؤثر است که شرایطی را فراهم می‌آورد که این گروه علاوه بر نقش آفرینی در اجتماع و بهره مندی جامعه از خدمات آنان بتوانند نقش مؤثری در تربیت فرزندان داشته باشند.

هر چند کاهش ساعت کار به طور روزانه موجب عدم استقبال مدیران از جذب و استخدام بانوان و یا کاهش اضافه کاری و نیز مشکلات تردد سرویس‌های ایاب و ذهاب خواهد شد. اما به نظر می‌رسد پیش بینی تمهیدات قانونی به ویژه برای زنانی که دارای فرزند معلول و یا سرپرست خانوار می‌باشند باعثحضور به موقع بانوان در منزل و ایفای مطلوب وظائف محوله است و موجب ایجاد تعادل بین این دو نقش می گردد.

لذا مرکز امور زنان و خانواده پیشنهاد تقلیل ساعات کاری بانوان شاغل در دستگاه دولتی را از ۴۴ ساعت به ۳۶ ساعت در هفته بدون کسر حقوق و مزایا و نیز در صورت عدم استفاده از امتیاز کسر ساعات روزانه استفاده از دو روز مرخصی اضافه در هر ماه را به هیأت دولت تقدیم کرد.

پروین هدایتی معاون سرمایه‌های اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در گفت‌و گو با خبرنگار جامعه فارس گفت: تقلیل ساعت کاری زنان به صورت یک ماده واحده در هیأت وزیران مطرح شد و مصوب شد مبنی بر اینکه ساعت کار خانم‌هایی که شرایط خاص دارند مانند اینکه فرزند زیر هفت سال دارند و یا اینکه سرپرست خانوار هستند و یا همسر و فرزند معلول دارند، ساعت کاری آنها از ۴۴ ساعت به ۳۶ ساعت در هفته تقلیل پیدا کند.

وی ادامه داد: این مسئله در هیأت وزیران مطرح و مصوب شد و برای اجرایی شدن باید در دستور کار مجلس قرار گیرد و بعد از تصویب در مجلس قابل اجرا شدن می‌شود.

معاون سرمایه‌های اجتماعی مرکز امور زنان تصریح کرد: از زمانیکه این قضیه در هیأت وزیران مطرح شد تا مدت زیادی مجلس درگیر لایحه بودجه بود و تا زمانیکه بودجه در دستور کار مجلس قرار دارد اجازه ندارد روی طرح دیگری کار کند و حالا با توجه به اینکه مدتی است بودجه از دستور کار دولت خارج شده است لوایحی که از قبل مطرح شده بودند را به ترتیب در دستور کار خود قرار می‌دهند و باید منتظر بود تا ببینیم کمیسیون مربوطه این طرح را چه زمانی مورد بررسی قرار می‌دهند.

اما سرانجام لایحه کاهش ساعت کاری زنان ۲۷ خردادماه در صحن علنی مجلس اعلام وصول شد تا توسط نماینگان مجلس مورد بررسی قرار گیرد اما نوبت به بررسی این لایحه نرسید و نمایندگان مجلس به تعطیلات تابستانی رفتند و به این ترتیب بررسی این لایحه نیز به مرخصی رفت.

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار