کلید تهران به چه کسی می رسد؟
قالیبافی که سابقه ی رزمندگی در جنگ و سازندگی پس از جنگ و شهرداری را دارد، یا مدیری که به غیر از مترو، رییس دفتری پدرش و کار در صنایع دفاع را تجربه کرده است؟
سرویس اجتماعیامیدسه شنبه ۱۲ شهریور ماه، اولین جلسه ی دوره ی چهارم شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار می شود. اگرچه در این دوره، با توجه به تغییرات گسترده در ترکیب شورای شهر بسیاری از شهرها، موضوع انتخاب ریاست شورا و شهرداران از اهمیت فوق العاده ای برخوردار شده، اما شهرداری تهران بیش از آن که ماهیتی شهری و اجتماعی داشته باشد، به موضوعی ملی و سیاسی تبدیل شده است.
روند انتخاب شهردار آینده ی تهران از قبل از انتخابات، هم زمان با ریاست جمهوری و شورای شهر آغاز شد. حدود ۳۰ تا ۴۰ لیست از طرف گروه های سیاسی معرفی شدند. از این میان می توان به ۵ لیست مطرح اصولگرایان و ۲ لیست مطرح اصلاح طلبان اشاره کرد. اصولگرایان که در ابتدا قرار بود با لیست مشترک به میدان بیایند، پس از نرسیدن به لیست مشترک تصمیم گرفتند که با چند لیست که اشتراک بالا دارند پا به عرصه ی انتخابات شورای شهر بگذارند. در نهایت اما با شکست استراتژی وحدت، لیست های خدمتگزارن، آبادگران، پایداری، پیشرفت و عدالت و تعداد زیادی لیست فرعی وارد میدان شدند.
در سوی دیگر ماجرا، اصلاح طلبان با لیست ائتلاف اصلاح طلبان به عنوان لیست اصلی و لیست متخصصین به عنوان لیست دوم وارد میدان شدند. وحدت نسبی اصلاح طلبان در برابر چند دستگی اصولگرایان و تاثیر انتخابات ریاست جمهوری بر معادلات شورای شهر، نتیجه را به گونه ای متفاوت از دو دوره ی قبل رقم زد. عملکرد ضعیف اقتصادی و حاشیه سازی دولت در دو سال اخیر نیز مزید بر علت شد تا حداقل ۱۳ اصلاح طلب وارد شورای شهر تهران شوند.
اعضای اصلاح طلب شورا با مطرح کردن محسن هاشمی، محسن مهرعلیزاده، صفدرحسینی، سلیمی و ابتکار در نهایت بر روی هاشمی توافق کردند. انتخابی که این شائبه را ایجاد کرد که از پیش از انتخابات، این تصمیم در محافل سیاسی و نه تخصصی گرفته شده است. از سوی دیگر اصولگرایان، با وجود مطرح شدن چندین گزینه، در نهایت مجددا به قالیباف اعتماد کردند، گزینه ای که احتمال دارد رای چند اصلاح طلب شورا را هم به دست بیاورد.
قالیباف از سال ۸۴ تا ۹۲ به مدت ۸ سال شهردار تهران بوده و محسن هاشمی از سال ۷۶ تا ۸۹ مدیر عامل متروی تهران. قالیباف و هاشمی ۵ سال در شهرداری همکار بوده اند و حالا دوباره به هم رسیده اند. این هفته مشخص می شود که شهردار تهران در ۴ سال آینده کدام یک است، کشاورز زاده ای که سابقه ی رزمندگی در جنگ و سازندگی پس از جنگ و شهرداری را دارد، یا مدیری که به غیر از مترو، رییس دفتری پدرش و کار در صنایع دفاع را تجربه کرده است.
ارسال نظر