|
|
کدخبر: ۲۴۶۱

قبول شدن توبه حضرت آدم(علیه السلام) و روز اول سه روز روزه آن حضرت.

به گزارشامیدنیوزبه نقل از مشرق، گروه ضیافت مشرق - روز سیزدهم ماه مبارک رمضان در طول تاریخ، شاهد رخدادها و حوادثی بوده است و طبق روایات، اعمالی و دعاهایی نیز برای این روز ذکر شده است.

روز: قبول شدن توبه حضرت آدم(علیه السلام) و روز اول سه روز روزه آن حضرت

بنابرنقلی نزول زبور بر حضرت داود(علیه السلام)

شب: بنابرنقلی نزول انجیل برحضرت عیسی(علیه السلام)

روز: غزوه بدر سال ۲ هجرت

بنابرنقلی ولادت حضرت امام حسین(صلوات الله علیه) سال ۳ هجرت

روز: فتح مکه سال ۸ هجرت

روز: خبر دادن حضرت مولاعلی(صلوات الله علیه) از شهادت خود سال ۴۰ هجرت

روز: هلاکت حجاج ثقفی(لعنه الله) سال ۹۵ هجرت
در این روز سنه ۹۵, حجاج ثقفى بسبب مرض آکله(خوره = جذام) که در جوف او پیدا شد، بدرکات جحیم پیوست و در بلده واسط که از بناهاى خود او است بخاک رفت و من شرح حال او را در کتاب تاریخ خود ذکر کردم و هم نقل کردم که عدد کشتگان او(بجز آنچه که بسبب حروب و عساکر او کشته شده بود) به صد و بیست هزار بشمار رفته و در محبس او پنجاه هزار مرد و سى هزار زن که شانزده هزار از آنها برهنه و عریان بودند، از دنیا رفتند، و مرد و زن را با هم حبس میکرد و محبس او را سقفى و ساترى نبود.
روایت است که در جمعه آخر عمر خود سوار شده بود که به نماز جمعه میرفت که صداى ضجه شنید. پرسید این شیون چیست. گفتند: صداى کسانى است که در زندان تو می باشند که از گرسنگى و سختى صحیه و ضجه می کشند. حجاج رو به ناحیه ایشان کرد و گفت: اخسؤوا فیها و لاتکلمون(آیه پاسخ به اهل جهنم) پس از آن جمعه دیگر نخواند که خودش بجهنم پیوست.

حجاج شیعیان امیر المؤمنین(علیه السلام) و خواص آن حضرت را بسیار بکشت و کمیل بن زیاد و قنبر را او شهید کرد و عبدالرحمن بن ابى لیلى را چندان تازیانه زد که کتفهایش سیاه شد و امر کرد که امیر المؤمنین(علیه السلام) را سب کند، او در عوض مناقب آن حضرت بگفت. حجاج او را بکشت و یحیى بن ام الطویل را که از حواریین حضرت سجاد(علیه السلام) بود، دست و پا برید، تا شهید شد و آخر کسى را که شهید کرد سعید بن جبیر بود و حضرت امیر(علیه السلام) کرة بعد کرة(بارها) در مخاطبات خود با اهل کوفه از امارت و خونریزى حجاج و گرفتاریهاى مردم در زمان او و بنى امیه خبر داده و از او بغیر از غلام ثقفى تعبیر به ابا وذحة نیز فرموده. و ابن ابى الحدید و غیره در شرح آن وجوهى گفته اند.

بنابرنقلی ولادت حضرت امام مهدی(عجل الله تعالى فرجه الشریف) سال ۲۵۵ هجرت

شب: احتراق مسجد نبوی توسط یک صاعقه سال ۸۸۶ هجرت

شب: وقوع یکی از علایم ظهور

کسوف خورشید در غیر وقت طبیعی آن، از آنجا که کسوف از نظر طبیعی در ایام محاق(۲۸-۲۹) اتفاق می افتد، و خسوف در لیالی بدر لذا وقوع کسوف در وقت خسوف(۱۳) آیت الهی خاصی است و از علائم ظهور است.

آئین هنگام

شب سیزدهم ماه رمضان:
اول لیالى بیض است و در آن سه عمل است:
۱ - غسل
۲ - چهار رکعت نماز، در هر رکعت صد و بیست و پنج مرتبه توحید.
۳ - دو رکعت نماز است که در شب سیزدهم رجب و شعبان نیز خوانده میشود: در هر رکعت بعد از حمد، یاسین و تبارک الملک و توحید بخواند.

روز سیزدهم ماه رمضان:
بخواند اللهم طهرنى فیه من الدنس و الاقذار و صبرنى فیه على کائنات الاقدار و وفقنى للتقى و صحبة الابرار بعونک یا قرة عین المساکین.

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار