نقش مهم مدارس در پیشگیری و کاهش استعمال دخانیات
یک کارشناس مبارزه با مواد مخدر گفت: مدارس و مراکز آموزشی با استفاده از موقعیت و امکاناتشان میتوانند نقش مهمی در پیشگیری و کاهش استعمال دخانیات توسط دانشآموزان داشته باشند.

فریبرز یاری در گفتگو با «امیدنیوز» اظهار کرد: باید بپذیریم که آموزش و پرورش به عنوان اصلیترین نهاد اجتماعی، بیشترین تأثیر تربیتی را بر روی یکایک افراد جامعه دارد، چون دانشآموزان یک سوم از زمان بیداریشان را در مدرسه سپری میکنند و بسیاری از محصلان معتقدند که اولین تجربه سیگار کشیدن قبل از پایان دوره دبیرستان رخ داده و شروع مصرف سیگار به دلیل الگوپذیری از دوستان و همسالان بوده است.
وی با اشاره به مطلب پیش گفته، افزود: براین اساس مدارس با استفاده از موقعیت و امکاناتشان میتوانند نقش مهمی در پیشگیری و کاهش استعمال دخانیات توسط دانشآموزان داشته باشند.
این کارشناس مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد: برای این که مدارس تأثیر مثبتی در جلوگیری و کاهش مصرف سیگار در بین نوجوانان دانشآموز داشته باشند، باید محیطی ایجاد کنند که دانشآموزان را تشویق به تقویت رفتارهای ضد سیگار کشیدن کرده و به موقع و بهجا، بتوانند کارکرد جامعهپذیری و در کنار آن پیشگیری از آسیبهای اجتماعی را فاقد هیچ وقفه و خللی به شکلی مطلوب و مناسب به انجام برسانند.
وی با اشاره به این موضوع یادآور شد: البته این برنامه زمانی مفید است که در کنار برنامههای پیشگیری، ممنوعیت سیگار کشیدن برای تمامی کارکنان مدارس اجرا و یا مصرف دخانیات توسط معلمان و کارکنان مدارس به کمترین حد خودش برسد و از دید دانشآموزان به دور باشد تا به الگو گرفتن منتهی نشود.
این کارشناس مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: این نکته نیز قابل ذکر است که در مورد آسیبها و انحرافات اجتماعی نباید نگاه تک بعدی و تک علتی داشت. چرا که یک پدیده اجتماعی معلول چندین علت و عوامل متعدد است. گرچه ممکن است سهم و نقش یک علت بیشتر از مابقی علل باشد.
گفتنی است، به گزارش «رسانهها» آمار دقیقی از میزان استعمال دخانیات در مدارس وجود ندارد و یا بنا به دلایلی از انتشار آن خودداری می شود، اما دو سال قبل، عضو هیأت مدیره جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات، با هشدار درباره افزایش استعمال دخانیات در مدارس ایران، از ناکارآمدی بیش از ده سال اجرای برنامه پیشگیری از دخانیات در آموزش و پرورش سخن گفته بود.