درمان قطعی افسردگی بدون دارو یک روش بسیار موثر و کاربردی برای بهبود و درمان سلامت روان افراد است. به واسطه این درمانها افراد میتوانند به سرعت بهبود یابند و از شر هر گونه دارو و عوارض حاصل از خلاص شوند. آیا با انواع افسردگی دست و پنجه نرم کردهاید، اما به دلیل عوارض جانبی احتمالی، نمیخواهید دارو مصرف کنید؟ شاید شما به دنبال درمانهای جایگزین برای افسردگی هستید، زیرا بهبودی را با درمان مبتنی بر دارو تجربه نکردهاید؟
اگر علاقه مند به کاوش در درمانهای جایگزین افسردگی بدون دارو مثل درمان افسردگی با تحریک الکتریکی مغز با کمک هوش مصنوعی روشی نوین و به روز هستید، به دست آوردن درک بهتری از گزینههای درمانی مختلف و استراتژیهایی که به طور موثر علائم را کاهش میدهد میتواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید که کدام رویکرد ممکن است برای شما بهترین باشد. برای اینکه درک بیشتری جهت شناخت درمان قطعی افسردگی بدون دارو پیدا کنیم، پیشنهاد میکنیم ادامه مطلب را با ما در مجموعه life on track همراه باشید.
راهکارهای موثر و کاربردی در درمان قطعی افسردگی بدون دارو
وقتی کلمه افسردگی را میشنویم، احساس میکنیم پایان دنیاست. با این حال، عصبانی شدن قابل درک است. اما همیشه یک پرتو امید وجود دارد و ما به شما می گوییم: افسردگی را بدون قرص درمان کنید. برای درمان افسردگی، فرد باید اعتراف کند که به کمک نیاز دارد. بنابراین، یک نفس عمیق بکشید و به خود یادآوری کنید که امکانات زیادی برای درمان افسردگی وجود دارد.
راهکارهای زیر به شما کمک میکنند تا بتوانید به راحتی به درمان قطعی افسردگی بدون دارو بپردازید.
-
روان درمانی
یکی از اولین خطوط درمان افسردگی روان درمانی است که به عنوان گفتار درمانی نیز شناخته میشود:
چهار دسته اصلی وجود دارد:
الف) درمان شناختی: بر کمک به افراد برای شناسایی افکار منفی که ممکن است در تشدید علائم افسردگی نقش داشته باشند و به سمت پردازش فکر مثبت تر حرکت کنند، تمرکز دارد. این روند به خصوص در انواع افسردگی در زنان کاربرد زیادی دارد.
ب) رفتاردرمانی: رویکردی متمرکز بر هدف بوده که شامل فعالسازی رفتاری است که در آن افراد وظیفه دارند در فعالیتهای لذتبخش (مثلاً داوطلبانه) شرکت کنند که به جای اجتناب اجتماعی، شادی و رضایت را افزایش میدهد.
ج) درمان شناختی-رفتاری: رویکردی ترکیبی که تفکر منفی و رفتارهای مضری را که علائم افسردگی را بدتر میکنند، هدف قرار میدهد. جلسات از طریق راهبردهای مقابلهای (مانند فعالیتهای تمدد اعصاب، یادداشت روزانه، کار داوطلبانه) پاسخهای مثبت بیشتری را تشویق میکنند. تحقیقات نشان میدهد که CBT در حمایت از بهبود پایدار و میزان کمتر عود موثر است.
د) درمان روان پویا-روان تحلیلی: رویکردی منحصر به فرد است که هدف آن آشکار کردن مسائل حل نشده (مانند آسیبهای دوران کودکی و رویدادهای تغییر دهنده زندگی) در ذهن ناخودآگاه است که ممکن است در ایجاد احساسات افسردگی نقش داشته باشد. افرادی که درمان روان پویشی دریافت میکنند، معمولاً پس از پایان جلسات درمانی به بهبود خود ادامه میدهند. روان درمانی اغلب همراه با مداخلات دارویی (مانند داروهای ضد افسردگی) برای افراد مبتلا به افسردگی توصیه میشود.
2. تمرین ذهن آگاهی
شیوههای ذهنآگاهی که شامل CBT مبتنی بر ذهنآگاهی و کاهش استرس مبتنی بر ذهنآگاهی میشود، در طول دهه گذشته به سرعت افزایش یافته است. تمرین ذهن آگاهی شامل کمک به افراد در شناخت پاسخهای فوری خود به تجربیات بد و ارائه راهبردهای سازنده است که آنها را نسبت به موقعیتهای ناخوشایند کمتر واکنش نشان میدهد.
تحقیقات نشان میدهد که ذهن آگاهی، پذیرش و آگاهی را ارتقا میدهد و در عین حال تحمل پریشانی را بهبود میبخشد. این فرآیند شامل ایجاد مهارتهای خودتنظیمی است که بر توجه به محرکهای بالقوه افسردگی و افزایش گشودگی، پذیرش و کنجکاوی متمرکز است که به عنوان عوامل شناختی مهمی توصیف میشوند که از تحمل استرس حمایت میکنند
ذهن آگاهی به افراد مبتلا به افسردگی کمک میکند تا به جای اجتناب از آنها، محرکهای خود را از طریق شیوههای سالم برطرف کنند. در ابتدا، ممکن است برای افراد دشوار باشد که در طول یک دوره افسردگی توجه خود را به لحظه حال معطوف کنند، اما کسانی که قادر به جلب توجه ذهنی هستند، عموماً بهزیستی روانشناختی بالاتری را نشان میدهند. مداخلات سودمند مبتنی بر ذهن آگاهی عبارتند از:
-
جلسات گروهی مبتنی بر ذهن آگاهی
-
مدیتیشن ذهن آگاهی (مانند یوگا، تای چی)
-
سازگاری با استرس از طریق استفاده از شیوههای ذهن آگاهانه روزانه
-
استفاده از تمرینهای ذهنی (مانند تنفس عمیق، مانتراها، اسکنهای داخلی بدن)
مداخلات ذهن آگاهی اغلب برای موارد خفیف افسردگی یا در ترکیب با سایر درمان ها موثر است.
سایر درمانهایی طبیعی و بسیار موثر در بهبود افسردگی بدون قرص
افسردگی یک وضعیت مرتبط با سلامت روان ناتوان کننده است که میلیونها نفر را تحت تاثیر قرار میدهد. بسیاری از درمانهای مرتبط برای افسردگی شامل مصرف داروها میشود که میتواند عوارضی مانند خستگی، افزایش وزن یا حتی کاهش عاطفی ایجاد کند. اما در اینجا قصد داریم به بررسی سایر درمانهایی طبیعی و بسیار موثر در بهبود افسردگی بدون قرص بپردازیم که بدین شرح هستند:
-
خوب بخوابید
خواب و خلق و خو با هم ارتباط مستقیم دارند. اگر از اولی خیلی کم استفاده کنید، دومی بدون توجه به اینکه افسردگی دارید یا خیر، رنج میبرد. برای بهبود سلامت ذهنی خود، آنچه را که متخصصان خواب از آن به عنوان بهداشت خواب خوب یاد میکنند را تمرین کنید.
-
وارد یک روتین روزانه شوید
اگر افسرده هستید، یک برنامه روتین ایجاد کنید. ایجاد یک برنامه روزانه مناسب میتواند به شما کمک کند تا به مسیر خود بازگردید.
-
اهداف تعیین کنید
وقتی افسرده هستید، ممکن است باور داشته باشید که نمیتوانید کاری انجام دهید، که این امر میتواند باعث شود احساس بدی نسبت به خودتان داشته باشید. اهداف روزانه برای خود تعیین کنید. کوچک شروع کرده و هدفی را تعیین نمایید که بتوانید به آن دست یابید.
-
ورزش کنید
به نظر میرسد ورزش منظم به مغز کمک میکند تا اثرات افسردگی و اضطراب کاهش یابد.
-
مصرف کافئین خود را کاهش دهید
کافئین در قهوه، چای، نوشابه و حتی شکلات وجود دارد. در صورت تمایل، مصرف مقدار متوسط کافئین در صبح قابل قبول است، اما برای جلوگیری از اختلال در خواب، بعد از ظهر از مصرف آن اجتناب کنید. اگر به کافئین وابسته هستید، آن را به تدریج کاهش دهید تا علائم ناخوشایند ترک را به حداقل برسانید.
-
ویتامین D مصرف کنید
اگر ویتامین D کافی از غذا یا سبک زندگی خود دریافت نمیکنید (مانند قرار گرفتن در معرض نور خورشید)، برای مصرف مکمل به پزشک مراجعه کنید. کمبود برخی ویتامینها می تواند به بروز علائم افسردگی کمک کند. اگر در گذراندن زمان کافی در خارج از منزل مشکل دارید یا اگر هوای تاریک دریافت نور کافی خورشید را دشوار میکند، مصرف مکمل ممکن است مفید باشد.
سخن پایانی
هنگام بررسی گزینههای درمان افسردگی، عوارض جانبی دارو میتواند یک عامل بازدارنده اصلی باشد. اینجاست که درمان افسردگی با تحریک الکتریکی مغز برجسته میشود و یک جایگزین درمانی مؤثر و بدون دارو ارائه میکند که به بیماران اجازه میدهد تا بدون دارو، تسکین را تجربه کنند.
سوالات متداول
1- راهکارهای موثر و کاربردی در درمان قطعی افسردگی بدون دارو چیست؟
-
روان درمانی
یکی از اولین خطوط درمان افسردگی روان درمانی است که به عنوان گفتار درمانی نیز شناخته میشود:
چهار دسته اصلی وجود دارد:
الف) درمان شناختی
ب) رفتاردرمانی
ج) درمان شناختی-رفتاری
د) درمان روان پویا-روان تحلیلی
-
تمرین ذهن آگاهی
2- چه چیزی باعث بروز افسردگی میشود؟
افسردگی اغلب توسط ترکیبی از عوامل بیولوژیکی، روانی و یا ژنتیکی ایجاد میشود. افسردگی زمانی رخ میدهد که تغییرات خاصی در مغز ایجاد شود یا در الگوهای تفکر منفی و تکراری گیر کرده باشیم. عوامل محیطی، مانند از دست دادن شغل، طلاق، یا مشکلات در محل کار نیز میتوانند تأثیر عمدهای بر این که آیا فرد مستعد دورههای افسردگی است یا خیر، داشته باشد.
3- تعدادی از انواع رایج افسردگی وجود دارد که عبارتنداز:
-
اختلال افسردگی اساسی (MDD)
-
اختلال افسردگی مداوم
-
افسردگی شیدایی
-
روان پریشی افسردگی
-
افسردگی پری ناتال
ارسال نظر