|
|
کدخبر: ۱۸۴۷۷۵

با استفاده از این روش ها میتوانید حس کرختی صبح را از خود دور کرده و سرحال باشید.

1. لذت از سکوت صبح 

لازم نیست کار خاصی انجام بدهید، فقط سعی کنید از سکوت صبح نهایت لذت را ببرید و به آرامش برسید. مشاهده‌ی آسمان زیبا یا تماشای بیدار شدن عزیزان‌تان از خواب، به‌راستی تأثیرگذار و آرامش‌بخش است. اجازه بدهید این تصاویر مثبت و زیبا، تمام روح و جان شما را دربرگیرند و به شما کمک کنند روز خود را با روحیه‌ای شاداب آغاز کنید. 

2. نوشتن 

خاطره نویسی در صبح‌گاه فکر بسیار خوبی است. همچنین می‌توانید درباره‌ی تجربه‌ی مدیتیشن‌ یا خوابی که دیشب دیده‌اید، چیزی بنویسید یا برای روزی که در پیش دارید، برنامه ریزی کنید. 

3. باز کردن پنجره‌ها 

مهم نیست در کدام فصل سال هستیم، حتی اگر هوا سرد باشد، تمام پنجره‌های خانه را باز کنید، بگذارید هوای تازه وارد منزل بشود و از سکوت زیبای صبحگاهی لذت ببرید. یادتان باشد که دیروز گذشته است و امروز فرصتی برای شروعِ دوباره است. 

PicsArt_01-21-12.57.50

4. کمک کردن به دیگران 

بهتر است روز خود را با انجام کار مفیدی شروع کنید. مثلا با روحیه‌ای شاداب به سرحال شدن همسر و سایر اعضای خانواده کمک کنید، همسایه را تا مقصدش برسانید، فرزندان را برای مدرسه آماده کنید یا حتی به گربه‌‌ی بی‌خانمانی غذا بدهید. 

5. ورزش صبحگاهی 

حداقل دو روز یک‌بار سعی کنید به ورزش صبحگاهی بپردازید. اگر روز خود را با ورزش آغاز کنید، اندروفین در بدن‌تان ترشح می‌شود و در طول روز خلق‌وخوی شاداب و خوبی خواهید داشت. اگر یوگا کار کنید که دیگر چه بهتر. یوگا بدن را ورزیده و روح را هم سرحال و شاداب می‌کند. اگر به‌طور مرتب یوگا کار کنید، نتایج مثبت روحی و جسمی آن را به‌خوبی احساس خواهید کرد. 

6. درست کردن چای و قهوه برای خانواده 

برای خود و همسرتان چای یا قهوه درست کنید و از گفت‌وگویی شیرین لذت ببرید. ضمن اینکه باید بدانید انجام دادن این کارهای کوچک، باعث تقویت و استحکام رابطه‌تان می‌شود. 

7. نوشتن نامه‌ی شکرگزاری 

نامه‌ای بنویسید و در آن از کسی تقدیر و تشکر کنید. شاید این نامه را هیچ‌وقت نفرستید یا به کسی تحویل ندهید، اما نوشتن آن خالی از لطف نیست. مثلا به‌خاطر دستپخت خوب همسرتان، رفتار مؤدبانه و درست فرزندتان یا حتی اعتماد و توجه یکی از مشتریان‌تان در محل کار، نامه‌‌ی تشکرآمیزی بنویسید. با این کار نشان می‌دهید که ارزش توجه و محبت دیگران را درک می‌کنید. 

8. شب‌ها به‌اندازهٔ کافی استراحت کنید 

مدت‌زمان توصیه‌شده برای خوابیدن شبانه ۷-۸ است. صرف نظر از ساعتِ بیدار شدن از خواب، با رعایت این مدت‌زمان، می‌توانیم احساس بهتری به‌هنگام بیدار شدن داشته باشیم. با این تفاسیر، شب‌ها زود خوابیدن لزوما کیفیت خواب را بیشتر نمی‌کند. اگر عادت دارید به‌عنوان مثال نیمه‌شب بخوابید و صبح ساعت ۷:۰۰ بیدار بشوید و قصد دارید یک ساعت زودتر بیدار بشوید و به این روند عادت کنید، به‌مرور این کار را انجام بدهید. اگر شب زودتر از ساعتی که عادت کرده‌اید به تخت‌خواب بروید، به‌احتمال زیاد مدتی به سقف خیره خواهید شد تا ساعت معمول خواب شبانه‌تان فرا برسد. بنابراین بهتر است با قدم‌های کوچک شروع کنید: هر شب پانزده دقیقه زودتر به تخت‌خواب بروید و همین روند را ادامه بدهید تا به زمان دلخواه‌تان برسید. 

9. صبح‌ها از فعالیت‌های تنش‌زا دوری کنید 

اگر به‌محض بیدار شدن از خواب سراغ اخبار و تلویزیون برویم، روزمان با اضطراب و تنش شروع خواهد شد. بهتر است محدودیت‌هایی برای فعالیت‌های صبح‌هنگام داشته باشیم؛ به‌عنوان مثال اینکه حداقل تا سی دقیقه بعد از بیدار شدن، به‌سراغ اخبار یا چک کردن ایمیل‌ها نرویم. به‌جای آن می‌توانیم به آهنگ‌های موردعلاقه‌مان گوش کنیم. تحقیقات انجام‌گرفته در دانشگاه ناکس حاکی از تأثیر قابل‌ملاحظهٔ آهنگ‌های شاد بر افزایش شادابی و تقویت روحیه بوده است. 

10. از به تعویق انداختن زمان بیدار شدن خودداری کنید 

گاهی اوقات به‌هنگام شنیدن صدای زنگ هشدار تلفن هوشمند یا ساعت زنگ‌دار، آن را به‌تعویق می‌اندازیم تا کمی بیشتر استراحت کنیم. این رویکرد مناسبی نیست. اگر همان بار اول بیدار بشویم، انرژی بیشتری خواهیم داشت. توصیه می‌شود ساعت زنگ‌دار را جایی دور از دسترس قرار بدهید تا امکان به‌تعویق انداختن هشدار آن وجود نداشته باشد. 

11. به‌هنگام بیدار شدن کمی آب به‌همراه لیمو بنوشید 

هفت یا هشت ساعتی که به‌طور میانگین صرف خوابیدن می‌شود، باعث کاهش آب بدن و نیاز مجدد آن به آب‌رسانی می‌شود. نوشیدن آب، به‌همراه کمی لیمو که در آن چکانده شده باشد، انتخاب هوشمندانه‌ای برای تأمین آب موردنیاز بدن است. این نوشیدنی کمی انرژی‌زا است و باعث احساس سیری می‌شود. به‌علاوه چشیدن طعم لیمو باعث می‌شود تا بعدا نیازی به خوردن دونات، یا شیرینی نداشته باشیم. 

12. سعی کنید به‌هنگام بیدار شدن در معرض نور قرار بگیرید 

PicsArt_01-21-12.56.43

برای تأمین روشنایی موردنیاز اتاق‌خوابی که نورگیر نیست، می‌توان از چراغ رومیزی استفاده کرد. قرار گرفتن در معرض روشنایی، باعث توقف ترشح هورمون ملاتونین که مرتبط با خواب است می‌شود و پس از پانزده دقیقه، خواب‌آلودگی صبح به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای کمتر می‌شود. برای کاهش افسردگی هم از نوردرمانی استفاده می‌شود. لامپ را جایی بگذارید که از روی تخت‌خواب دست‌تان به آن برسد و زمانی که در حال مسواک زدن هستید، آن را روشن کنید. 

13. به‌هنگام بیدار شدن کمی فعالیت داشته باشید 

تحقیقات نشان داده است کسانی که به‌هنگام بیدار شدن کمی فعالیت می‌کنند، توانایی بیشتری برای طرح برنامهٔ منظم خواب و بیداری روزانه خواهند داشت. منظور از فعالیت ورزش طاقت‌فرسا نیست؛ کافی است ده دقیقه را به قدم زدن یا انجام حرکات کششی اختصاص بدهیم. این کار باعث سریع‌تر شدن جریان خون و کاهش احساس خواب‌آلودگی می‌شود. 

14. اتاق‌خواب را به‌هنگام خوابیدن کاملا تاریک کنید 

برای آنکه خواب به سطح کیفی مطلوب برسد، اتاق خواب باید تاریکِ تاریک باشد. استفاده از چشم‌بند برای خواب می‌تواند انتخاب ایده‌آلی باشد. استفاده از پرده‌های ضخیم‌تر برای اتاق‌خواب هم توصیهٔ دیگری است که می‌توان برای این منظور استفاده کرد. 

15. برنامهٔ روزانهٔ منظمی برای ساعات خواب و بیداری داشته باشید 

اختصاص دادن ساعتی مشخص برای خوابیدن و بیدار شدن به‌صورت روزانه و پایبند ماندن به آن، بهترین راه برای متعادل نگه داشتن ساعت بدن (یا نظم شبانه‌روزی بدن، به انگلیسی circadian rythm) است؛ با این کار نوعی چرخهٔ منظم برای خواب‌مان به وجود می‌آوریم که باعث می‌شود سایر کنش‌ها و واکنش‌های بدن در دیگر ساعات شبانه‌روز، با سهولت بیشتری انجام بگیرند. 

16. تا حد امکان محیطی را که در آن می‌خوابید آرام و ساکت نگه دارید 

سروصدای محیطی، مثل رفت‌وآمد خودروها، به خواب رفتن را بسیار دشوار می‌کند. دستگاه پخش صدا یا نویز سفید می‌تواند انتخاب مناسبی برای حل این مسئله باشد. پخش مداوم صداهای آرامش‌بخشی نظیر جریان رودخانه، یا حتی باز گذاشتن دائم پنکه یا چیزی شبیه به آن هم می‌تواند به خنثی کردن صداهای مزاحم کمک کند. 

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار