«اتاف»، واژهای بیگانه برای مدیران
در یک بررسی کلی، پس از فیلترینگ تلگرام، استفاده از فیلترشکن ها رشد بسیار چشمگیری داشت و تلگرام از دسترس مردم خارج نشد، بلکه دسترسی راحت به فیلترشکنها باعث دسترسی آسانتر مردم و به خصوص کودکان به سایتهای غیراخلاقی و ناامن شد و علاوه بر آن، ضررهای فرهنگی اجتماعی متعددی به بار آورد.
محمد بابایی
صدای فیلترینگ و فیلترشدن در کشور هرازگاهی از افراد مختلف به گوش مردم
میرسد و در نهایت با برگزاری جلساتی توسط افراد تصمیم گیرنده، نرمافزار یا سایت مورد نظر فیلتر میشود یا گاهی فیلتر آن رای نمیآورد و رد میشود. سوالی که بعد از شنیدن خبر فیلترینگ اینستاگرام در ذهن ایجاد می شود آن است که آیا مدیران ما در سطوح مختلف با واژه "اتاف" که اصلیترین مولفه در تصمیم گیریهای کلان
به خصوص در بعد فرهنگی است آشنایی دارند؟
اتاف به معنی ارزیابی تاثیر فرهنگی اجتماعی یک موضوع یا پروژه در جامعه است که به بررسی جوانب مخلتف پروژه در سطح کلان و خرد می پردازد و بررسی می کند که آیا اجرا و پیاده سازی پروژه مذکور تاثیری بر اقشار و افراد مختلف جامعه دارد و انجام آن می تواند باری را از روی دوش مردم بردارد یا خیر و اگر هم ضرری دارد نسبت سود به ضررش بسیار چشمگیر باشد.
فیلتر شدن اپلیکیشن هایی مانند اینستاگرام و تلگرام چه تاثیراتی در جامعه دارد؟ فیلتر شدن آن بیشتر ضرر دارد یا سود؟
در یک بررسی کلی، پس از فیلترینگ تلگرام، استفاده از فیلترشکن ها رشد بسیار چشمگیری داشت و تلگرام از دسترس مردم خارج نشد، بلکه دسترسی راحت به فیلترشکنها باعث دسترسی آسانتر مردم و به خصوص کودکان به سایتهای غیراخلاقی و ناامن شد و علاوه بر آن، ضررهای فرهنگی اجتماعی متعددی به بار آورد.
آیا برای این اپلیکیشنها که امروزه بخشی از زندگی مردم شدهاند جایگزین مناسبی داریم؟
باید این مسئله را درک و باور کنیم که شبکههای اجتماعی در دنیای بدون مرز امروز مانند چاقوی دو لبهای می ماند که صفت تیز و برنده آن می تواند ضرر آفرین باشد و هم میتوان از این لبه تیز بهرههای کافی و وافی برد. در شبکههای اجتماعی، مردم بسیاری از توانایی ها، محصولات، خدمات و کارهای خود را به صورت رایگان عرضه می کنند و در وضعیت اقتصادی فعلی، برای برخی افراد یک نمایشگاه جامع، موثر و کمک کننده بوده است. به طوری که طبق بررسی ها، اشتغال در فضای مجازی در حدود نیم میلیون نفر است. از این موضوع هم نمی توان غافل شد که ضررهای متعددی به جامعه وارد می کند.
اما آیا راه حل جلوگیری از مضرات شبکه های اجتماعی، بستن و فیلتر کردن است؟ کاش به جای تصمیمگیریهای کوتاه مدت و بی اثر، به دنبال یک راه حل منطقی باشیم. با یک نگاه متوجه می شویم فیلترکردن های گذشته مانند فیس بوک، توئیتر و تلگرام نتوانسته است کمکی به ما در بحث های مختلف به خصوص تهاجم فرهنگی کند.
راهکارهایی که به جای فیلتر می توان از آنها بهره برد هم کاملا مشخص است. باید ابتدا یک جایگزین مناسب که بتواند پاسخگوی کاربران باشد و امکانات کافی برای جذب کاربران را داشته باشد ایجاد کنیم، سپس راه حلی برای انتقال این حجم اطلاعاتی که یک کاربر در صفحه شخصی یا تجاری دارد، به نرم افزاری دیگر تدوین کنیم تا بانک اطلاعاتی و مطالب ارسالیاش از بین نرود. همچنین اطمینان خاطر از امنیت این اپلیکیشن را برایشان آشکار سازیم و از مردم بخواهیم با دلایل منطقی به سمت این نرم افزار های
بومی نقل مکان کنند که آن هم زمانبر خواهد بود و نیازمند همکاری دستگاه های فرهنگی و اجتماعی در جامعه است. این شیوه، مطمئنا روش کارآمد تری نسبت به فیلتر است و نسخه امتحان شده آن هم سایت آپارات است که یک جایگزین مناسب برای یوتیوب بوده است.
ارسال نظر