|
|
کدخبر: ۱۸۰۷۵۲

مدیرکل دامپزشکی لرستان گفت: فروش دام زنده در حاشیه شهرهای لرستان ممنوع شده و با متخلفان برخورد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد ، غلامرضا توکلی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه لرستان با اشاره به لزوم وجود پیش‌سرد در کشتارگاه‌های لرستان، اظهار داشت: در لرستان 12 کشتارگاه داریم که اگر‌ تنها دو کشتارگاه به سیستم پیش‌سرد مجهز شوند می‌توانیم در این ‌زمینه به خوبی عمل کنیم.

وی با بیان اینکه مشکل اساسی ما برای ایجاد پیش‌سرد در کشتارگاه‌ها مسائل مالی و کمبود اعتبار بوده است، افزود: براساس جلساتی که برای برطرف کردن این مشکل انجام ‌گرفت، تعهد گرفتیم و مقرر شد تا پایان خرداد سال 97 این اقدام را انجام دهیم.

مدیرکل دامپزشکی لرستان با اشاره به ممنوعیت فروش دام در حاشیه شهرها، عنوان کرد: متاسفانه در لرستان به ویژه در حاشیه شهرها فروش، عرضه و کشتار غیرمجاز دام مشاهده می‌شود و این در حالی است که همه تصور می‌کنند ساماندهی و جمع‌آوری این معظل به عهده شهرداری است اما باید گفت، در این راستا چند دستگاه مسئولیت دارند.

وی بیان کرد: در بحث ممنوعیت فروش دام در حاشیه شهرها جلسه‌ای برگزار و دستگاه‌های متولی آن مشخص شدند که به دستور دادستان این دستگاه‌ها موظف به جمع‌آوری و ساماندهی این فروشندگان دام شدند، سپس در این راستا اقدام شد و به این فروشندگان مهلت داده شده تا کار خود را ساماندهی کنند و در غیر این صورت بعد از اتمام ‌مهلت داده شده با آن‌ها برخورد انجام می‌شود

توکلی در رابطه با ابتلا به بیماری تب برفکی در لرستان، گفت: سال 94 در کشور بالاترین مقدار ابتلا به تب برفکی را داشتیم و جز 11 استانی بودیم که به این بیماری مبتلا شدیم، اما با پیشگیری‌ها و اقدامات انجام شده این مقدار تا سال 96 به حداقل رسید و مقدار ابتلا آنچنانی نبود.

وی در رابطه با واکسیناسیون و ضدعفونی کردن کشتارگاه‌های استان نیز تصریح کرد: ما در لرستان یکی از استان‌هایی هستیم که در کشتارگاه‌ها و مرغداری‌ها شستشو و سم‌پاشی به وفور و غالبا به صورت رایگان انجام‌ می‌شود به طوری که در شهرستان الشتر برای سم‌پاشی یک دامداری مبلغ 10 میلیارد تومان هزینه شده بود که توسط فرمانداری تامین شد.

مدیرکل دامپزشکی لرستان با اشاره به اقدامات انجام شده در باغ وحش خرم‌آباد، اظهارداشت: براساس مصوبه‌ای که در این راستا تصویب شد، مقرر شده بود که متولی این باغ وحش شهرداری باشد و چنانچه شهرداری به وظیفه خود عمل نکند ما حیوانات را به شهرها و استان‌های دیگر انتقال دهیم.

وی افزود: ما در این باغ‌وحش یک مسئول فنی متخصص معین کردیم تا به وضعیت بهداشت و سلامت حیوانات نظارت داشته باشد، از نظر تغذیه نیز موادغذایی مانند سیب، کاهو و گوجه‌ای که حیوانات می‌خورند از لحاظ کیفیت مانند همان موادی است که انسان‌ها مصرف می‌کنند.

توکلی با یادآوری اینکه وظیفه ذاتی دامپزشکی کنترل و پیشگیری بیماری‌های مربوط به مواد پروتئینی تولید شده از دام است، خاطرنشان کرد: برای عمل کردن خوب به این وظیفه به دلیل کمبود نیرو غافل مانده‌ایم؛ در الیگودرز و پلدختر که وسعت رسیدگی به دام‌ها زیاد است، باید مرتب واکسیناسیون دام صورت گیرد اما در این راستا نیز نیرو کم داریم.

وی با اشاره به جمع‌آوری احشامی که در خیابان‌ها و جاده‌ها کشته‌ می‌شوند، گفت: متولی این کار شهرداری و محیط زیست است ولی ما نیز نظارت داریم و مقرر شده طی یک برنامه‌ریزی برای ساماندهی اقدامات صورت گرفته در این راستا حرکتی انجام شود.

مدیرکل دامپزشکی لرستان با اشاره به راه‌اندازی سامانه 1512 در این اداره، عنوان کرد: این سامانه برای ارائه گزارشات راه‌اندازی شده و گزارش‌های ارائه شده به کارشناس مربوط ارجاع داده می‌شود و سپس به آن رسیدگی می‌شود.

وی در رابطه با آسیب‌های وارد شده توسط ریزگردها به دام‌ها نیز بیان کرد: در این راستا نیز دیده شده که بر اثر ریزگردها برخی مشکلات مانند مشکلات گوارشی برای دام‌ها ایجاد شده است.

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار