|
|
کدخبر: ۱۸۰۶۸۷

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: سدهای "عمارت" و "تازه کند" در شهرستان گرمی امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، اصغر سلیمان‌زاده در حاشیه بازدید خبرنگاران رسانه‌های گروهی استان از بخش‌های مختلف سدهای در حال احداث عمارت و تازه کند در شهرستان گرمی گفت: با تخصیص اعتبار مناسب از صندوق توسعه ملی سدهای تازه کند و عمارت گرمی امسال افتتاح و نگرانی‌ها از بابت تأمین آب شرب این شهرستان برطرف می‌شود. این دو پروژه با موافقت مقام معظم رهبری اعتبار مناسبی از محل صندوق توسعه ملی دریافت کردند .
وی تصریح کرد: سد تازه کند انگوت شهرستان گرمی حدود 97 درصد و سد عمارت نیز که بزرگترین سد شمالغرب کشور است در حال حاضر 84 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و این دو سد، امسال به بهره‌برداری می‌رسند .
سلیمان‌زاده ادامه داد: بعد از سفر رئیس جمهور به استان اردبیل با موافقت مقام معظم رهبری تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی به طرح‌های آبی شمال استان اردبیل در دستور کار قرار گرفت که خوشبختانه از سال 93 تا به امروز این طرح‌ها پیشرفت قابل قبولی داشته است .
وی با اشاره به اینکه تخصیص اعتبارات به طرح‌های آبی شمال استان به صورت گسترده انجام شده است، گفت: 1200 میلیارد تومان تا به امروز از صندوق توسعه ملی به 4 طرح بزرگ سد تازه کند انگوت، سد عمارت، سد احمد بیگلو و شبکه پایاب خدا آفرین اختصاص یافته و این پروژه‌ها در مراحل نهایی تکمیل قرار دارند .
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل افزود: سد تازه کند انگوت شهرستان گرمی در حال حاضر آماده آبگیری بوده و با بهره برداری از این سد تأمین آب شرب شهر انگوت روستاهای اطراف و بخشی دیگر از شهرستان گرمی برای مدت 30 سال انجام می‌شود .
سلیمان‌زاده تصریح کرد: سد عمارت نیز بزرگ‌ترین پروژه عمرانی استان اردبیل است که در حال حاضر به صورت شبانه روزی کارگاه‌های این سد فعال بوده و آب این سد نیز برای تأمین آب شرب و آب اراضی گرمی مورد استفاده قرار می‌گیرد .
وی بیان کرد: سد احمدبیگلوی مشگین شهر نیز در حال حاضر سد و شبکه آن به طور همزمان اجرا می‌شود و این سد نیز در ردیف بهره برداری قرار دارد .
تملک 85 درصد اراضی سد تازه کند انجام شد
حجت پورعزیز نماینده مجری طرح سد تازه کند انگوت شهرستان گرمی در جریان این بازدید اظهار داشت: سد تازه کند در سال 93 و با تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی کلنگ زنی شد و عملیات اجرایی این پروژه از شهریورماه سال 94 آغاز شد .
وی گفت: کلیه عملیات اجرایی سد در حال حاضر تکمیل شده و این سد 97 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که آماده آبگیری است .
نماینده مجری طرح سد تازه کند گرمی افزود: حجم کل مخزن این سد 7 میلیون و 500 هزار متر مکعب بوده که آب ذخیره شده در این سد به طور کامل برای مصارف آب شرب استفاده می‌شود که پیگیر تخصیص اعتبار برای اجرای تصفیه خانه این سد هستیم .
پورعزیز تصریح کرد: در حال حاضر 85 درصد تملک اراضی این سد صورت گرفته و بهره‌برداری کامل بعد از اجرای پروژه تصفیه خانه سد تازه کند انگوت به انجام می‌رسد .
وی بیان کرد: از ابتدای شروع این طرح برای این پروژه 72 میلیارد تومان اختصاص یافته و حدود 50 میلیارد تومان دیگر نیز برای تکمیل آن مورد نیاز است که در سالجاری تکمیل و افتتاح می‌شود .
نماینده مجری طرح سد تازه کند گرمی گفت: از جمله اهداف این طرح می‌توان به استفاده از پتانسیل‌های نابهنگام فصلی و سیلابی رودخانه سمبور چای و سرشاخه‌های آن و نیز تأمین حقابه محیط زیست به میزان 1.9 میلیون مترمکعب اشاره کرد .
پورعزیز افزود: تأمین آب کشاورزی جهت بهبود آبیاری اراضی آبی موجود در سطح 507 هکتار و به میزان 3.6 میلیون متر مکعب از دیگر اهداف طرح است .
اشتغال 920 نفر در کارگاه سد عمارت
نادر زکوی نماینده مجری طرح سد عمارت نیز در جریان بازدید خبرنگارن از این پروژه بزرگ اظهار داشت: عملیات اجرایی سد عمارت از سال 93 آغاز شده و سال گذشته 103 میلیارد تومان به این سد اعتبار اختصاص یافت که کارگاه عمرانی این سد به صورت شبانه روزی فعال است .
وی گفت: در طول چند سال گذشته حدود 265 میلیارد تومان برای احداث این سد اعتبار تخصیص داده شده که برای تکمیل و بهره‌برداری 130 میلیارد تومان دیگر نیز مورد نیاز بوده و با تخصیص این اعتبار امسال تکمیل و به بهره‌برداری می‌رسد .
نماینده مجری طرح سد عمارت گرمی افزود: حجم مخزن این سد 182 میلیون مترمکعب بوده و بزرگ‌ترین سد شمالغرب کشور محسوب می‌شود که در حوزه تملک اراضی نیز 50 درصد اراضی سد تملک شده است .
زکوی تصریح کرد: تعداد پرسنل شاغل در این طرح حدود 920 نفر بوده و این سد حدود 84 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که از اهداف طرح می‌توان به تأمین آب شرب به میزان 15 میلیون متر مکعب اشاره کرد .
وی بیان کرد: برج آبگیر سد عمارت نیز برای ارتقای کیفیت آب شرب در کمتر از یک ماه با عملیات کارشناسی و فنی دقیق در ارتفاعی حدود 53 متر احداث شده است.
 

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار