تغییر گرایش جوانان به مواد مخدر محرک
یک پزشک درمانگر اعتیاد نسبت به گرایش جوانان به مواد مخدر محرک هشدار داد.

به گزارشامیدنیوزبه نقل از تسنیم، ماندانا صادقی اظهار داشت: اعتیاد یک پدیده تک علتی نیست و در مورد هر فرد درگیر با این معضل باید به شرایط و دلایل خاص وی توجه کرد، ضمن اینکه برخی از جوانان به دلیل کنجکاوی صرف به دنبال مواد مخدر رفته و با آن دست به گریبان میشوند.
وی ادامه داد: برخی از جوانان در صحبتهای همسالان خود درباره حالات مختلف پس از مصرف مواد مخدر، اعم از احساس شادی و آرامش و یا بیتفاوتی نسبت به مشکلات زندگی، التیام درد وغیره را میشنوند و از روی کنجکاوی و تجربه کردن اثرات این مواد ممکن است حداقل برای یکبار مواد مخدر را مصرف کنند.
این درمانگر اعتیاد عنوان کرد: یکی دیگر از دلایل روی آوردن به مواد مخدر، داشتن زمینه مساعد خانوادگی است؛ به صورتیکه پدر، مادر یا یک فرد در خانواده درگیر مقوله اعتیاد است و فرزندان بعضاً شاهد مصرف مواد هستند که باعثمیشود قبح قضیه برای آنها بریزد.
صادقی با اشاره به اثرات مصرف مواد محرکی مانند شیشه، افزود: در سالهای اخیر نوع مواد مصرفی از مخدر به محرک تغییر کرده و به طور مثال مصرف شیشه در دفعات اول، حالت انرژیزایی، شادی بیش از حد، توانایی بیدار ماندن برای مدت طولانی به دنبال دارد، درصورتیکه مصرف طولانی مدت این ماده افسردگی، خواب مداوم، کم انرژی شدن و اثرات دیگری ایجاد میکند.
وی همچنین گفت: خانوادهها در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد نقش بسزایی دارند و باید آموزشهای علمی، مدرن و به روز ببینند چرا که فرزندان امروز در عصر ارتباطات اطلاعات زیادی به دست میآورند و نوع رفتار با آنها باید مناسب دوره فعلی باشد.
این پزشک درمانگر افزود: درمانهای روانشناختی به موازات درمان دارویی برای معتادان مؤثر است و خانوادهها باید توجه کنند که ناامیدی و یأس در این مسیر، انرژی کادر درمانی را کم و نتیجه فعالیتها را معکوس میکند.