همایون شجریان ستاره ای بهتر از پدر
معمولا پسران افراد سرشناس و موفق اگر راه پدرانشان را دنبال کنند نمی توانند موفقیت پدرشان را تکرار کنند اما حالا همایون شجریان یک استثنا در این حوزه شده است.
به گزارش سرویس اجتماعی امید نیوز - همایون شجریان پسر متواضع و نجیب و با اخلاق این روزهای موسیقی کشورمان یادگار استاد موسیقی کشورمان محمد رضا شجریان است که همیشه نوایش برای هر خانواده ایرانی آشنا بوده است و حالا پسر او همدم تنهایی ها و خوشحالی ها و احوالات مختلف جوانان ایرانی شده است و توانسته به خوبی هرچه تمام تر جای خالی پدر خود را پرکند و از خیلی از جهات از پدر خود موفق تر ظاهر شود. معمولا پسران افراد موفق در حوزه های مختلف اصلا نمیتوانند مسیر پدر خود را به خوبی طی کند برای مثال محمد پروین پسر علی پروین در فوتبال موفق نبود فریدون محرابی نتوانست مانند پدرش اسماعیل محرابی موفق باشد اما همایون نه تنها مثل پدر خود بود بلکه چندین پله از او هم بهتر بود از مهمترین ویژگی هایی که همایون را از پدرش متمایز می کند در گیر نشدن به مسائل خارج از چارچوب موسیقی و هنر است. همایون شجریان یکی از بهترین کارهای خود را در فیلم سینمایی آرایش غلیط به همراه سهراب پور ناظری به اجرا در آورد و به تازگی هم اثری فوق العاده از خود در فیلم سینمایی رگ خواب به جا گداشته است. همایون شجریان در ۳۱ اردیبهشت ۱۳۵۴ در تهران در خانوادهای سرشار از موسیقی متولد شد و از کودکی علاقه به موسیقی و ریتم در او نمایان بود تا آن که با تشخیص پدر نزد ناصر فرهنگفر به فراگیری تکنیک و شناخت ریتم که اساس موسیقی است پرداخت و چند سالی هم آموختن را نزد جمشید محبی ادامه داد. از دهسالگی به همراه خواهرانش نزد پدر آواز را شروع کرد و در دوران بلوغ روزانه تکنیک آواز و صداسازی را بهصورت فشرده فراگرفت. در همان زمان به هنرستان موسیقی رفت و کمانچه را به عنوان ساز تخصصی خود انتخاب کرد و در خارج از هنرستان به ادامهٔ فراگیری آن نزد اردشیر کامکار و آشنایی با تار و سنتور به صورت گوشی پرداخت.
او از سال ۱۳۷۰ بههمراه محمدرضا شجریان در کنسرتهای آمریکا، اروپا و ایران(با تنبک) همراهی کرد و از ۱۳۷۸ بهبعد در صحنهٔ کنسرتها به همخوانی با پدرش پرداخت. اولین اثر با حضور او یاد ایام نام دارد که در آن اثر همایون شجریان تنبک نوازی را بر عهده داشته است. همایون شجریان کنسرتهای بسیاری را با بزرگان موسیقی اجرا کرده و آثار زیادی را به همراه آنان در ایران و جهان منتشر کردهاست که میتوان به آلبوم کنسرتهای «بی تو بسر نمیشود» و «فریاد» اشاره کرد که هردو اثر در سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۰۵ نامزد دریافت جایزه گرمی شدند.
اولین آلبوم همایون شجریان که به تنهایی خوانندگی آن را بر عهده داشت «نسیم وصل» نام دارد که آهنگسازی آن را محمدجواد ضرابیان بر عهده داشتهاست در سال ۱۳۸۲ منتشر شد. این سرآغازی بود بر اجرای کنسرتها و آلبومهای مستقل او. وی پس از آن در سال ۱۳۸۳ دو آلبوم شوق دوست و ناشکیبا را منتشر کرد و در سال ۱۳۸۴ نقش خیال را به آهنگسازی علی قمصری به بازار عرضه کرد که با استقبال فراوانی روبرو شد. پس از آن در مهرماه ۱۳۸۵ آلبوم با ستارهها که حاصل همکاری او با محمدجواد ضرابیان میباشد را به بازار عرضه کرد. در سال ۱۳۸۷ دو آلبوم قیژک کولی و خورشید آرزو را با همکاری گروه دستان منتشر کرد. او آب، نان، آواز را به آهنگسازی علی قمصری در سال ۱۳۸۸ و آلبوم شب جدایی را در سال ۱۳۸۹ منتشر کرد. در سال ۱۳۹۰ او آلبوم شوق نامه و ای جان جان بیمن مرو را عرضه کرد. آلبوم شوق نامه به نوعی بازیابی تصانیف منسوب به عبدالقادر مراغهای است که حاصل ۴ سال تلاش گروهی به سرپرستی محمدرضا درویشی است.
البته همایون شجریان تا سال ۱۳۸۸ پدرش را در اجراها همراهی میکرد. این دو مدت زمانی عضو گروه آوا بودند و در این دوران دو آلبوم غوغای عشقبازان و کنسرت محمدرضا شجریان و گروه آوا اجرا و به بازار عرضه شدند.
ترانه «وطن» بر اساس شعری با همین نام از سیاوش کسرایی از کارهایی بود که همایون شجریان چندی قبل از خرداد ۱۳۸۸ منتشر کرد.
ارسال نظر