|
|
کدخبر: ۱۷۴۴۳۴

رئیس سازمان پزشکی قانونی این خبر را دوباره یادآوری کرد

خبرگزاری تسنیم: رئیس سازمان پزشکی قانونی با اشاره به جزئیات آماری از تصادفات سال گذشته و طرح نوروزی امسال، پراید را رکورددار مرگ و میر ایرانیان در سال ۹۲ دانست.

به گزارش خبرنگار انتظامیخبرگزاری تسنیم، احمد شجاعی در نشست صبح امروز که به منظور بررسی عملکرد دستگاه های اجرایی در طرح نوروزی امسال در پلیس راهور ناجا برگزار شده بود، با اشاره به جمع بندی آمار تصادفات در سال ۹۲ از کاهش ۵.۷ درصدی تلفات رانندگی در سال ۹۲ خبر د اد و افزود: در سال ۹۲،۱۷ هزار و ۹۹۴ نفر بر اثر سوانح رانندگی جان خود را از دست دادند و این در حالی است که در سال ۹۱ میزان کشته شدگان تصادفات رانندگی ۱۹ هزار و ۸۹ نفر بود.

وی در تشریح آمار ارائه شده در این بخش گفت: در سال گذشته میزان تصادفات در تیر ۱۹.۲ و در خرداد ۱۲.۵ درصد کاهش داشت ولی متأسفانه در شهریور با افزایش چشمگیر، شاهد کشته شدن ۲ هزار و ۲۰۵ نفر بودیم و در دی ۹۲ کم ترین میزان کشته شدگان را در سال گذشته تجربه کردیم.

شجاعی ادامه داد: بیشترین مرگ و میر رخ داده در سال ۹۲، مرتبط با جاده های برون شهری بود که ۶۴.۳ درصد را به خود اختصاص داد و در جاده های درون شهری، خاکی و روستایی به ترتیب ۲۸.۱ و ۷.۲ تلفات اتفاق افتاد لذا با توجه به این آمار میزان تلفات در این جاده ها به ترتیب ۲.۱، ۶.۲ و ۲۶.۵ درصد کاهش داشت.

رئیس سازمان پزشکی قانونی بیش ترین تلفات کشور را در استان فارس عنوان کرد و افزود: این استان با هزار و ۵۳۹ مورد دارای بیش ترین تلفات بود و استان های تهران و خراسان رضوی در رتبه های بعدی قرار داشتند همچنین استان های ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و اردبیل دارای کم ترین میزان تلفات رانندگی در سال گذشته بودند.

وی ادامه داد: متأسفانه استان خراسان جنوبی با ۳۴ درصد و هرمزگان با ۱۲.۵ درصد رشد تلفات دارای بیش ترین افزایش در مرگ و میر ناشی از تصادفات بودند و استان های قزوین و خراسان شمالی بیش ترین کاهش تلفات را تجربه کردند.

شجاعی ۷۷.۳ درصد کشته شدگان را مردان معرفی کرد و با اشاره به آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات گفت: طبق بررسی های انجام شده ۳۹.۳ درصد از تلفات به رانندگان خودروها تعلق داشته و عابران پیاده با ۲۳.۲ درصد و سرنشین یا ترک موتورسیکلت سواران با ۳۵.۸ درصد در رتبه های بعدی قرار دارند.

رئیس سازمان پزشکی قانونی در بخش دیگری از سخنانش بیشترین درصد تلفات ناشی از تصادفات را در اختیار گروه سنی ۳۰ تا ۴۹ سال عنوان کرد و افزود: ۹ درصد از کشته شدگان در سنین کم تر از ۱۰ سال، ۵.۲ درصد ۱۱ تا ۱۷ سال، ۲۷.۴ درصد ۱۸ تا ۲۹ سال، ۲۹.۲ درصد ۳۰ تا ۴۹ سال و ۲۹.۱ درصد به افراد بالای ۴۰ سال تعلق داشته است.

وی در تشریح نحوه وقوع تصادفات و تلفات ناشی از آن گفت: در ۴۵.۳ درصد از موارد برخورد دو وسیله و در ۲۳.۲ درصد برخورد با عابر پیاده و در ۲۲.۶ درصد واژگونی دلیل مرگ و میر هموطنانمان در سال گذشته بوده است.

شجاعی با بیان اینکه ۳۹.۶ درصد از تصادفات منجر به مرگ به خودروهای سواری اختصاص داشته گفت: متأسفانه ضربه به سر بیش ترین دلیل فوت هموطنانمان بر اثر تصادفات جاده ای بوده است که این موضوع ۵۱.۳ از موارد را تشکیل داده و در ۲۳.۸ درصد شکستگی و در ۸.۳ درصد خونریزی باعثمرگ هموطنان پس از تصادفات بوده است.

رئیس سازمان پزشکی قانونی ادامه داد: طبق آمار اخذ شده ۵۱.۳ درصد از فوت شدگان در محل حادثه جان باخته اند و جان باختن در حین انتقال ۷.۸ درصد از تصادفات را به خود اختصاص داده است که در این میان ۳۹.۱ درصد در بیمارستان ها جان خود را از دست داده اند.

وی پراید را رکورد دار وسایل نقلیه در مرگ هموطنان ما در سال ۹۲ عنوان کرد و افزود: در سال گذشته متاسفانه ۲ هزار و ۴۵۴ نفر به دلیل وقوع تصادف خودرو پراید جان خود را از دست دادند که این مسئله باعثشد تا ۱۳.۶ درصد از تصادفات منجر به مرگ به این خودروا ختصاص یابد.

شجاعی همچنین تصادف منجر به مرگ خودروهای ۴۰۵،۲۰۶، وانت پیکان، نیسان و اتوبوس را به ترتیب دارای ۱۰.۱، ۲.۲، ۴،۲. ۷،۱. ۲، و ۰/۶ درصد دانست.

رئیس سازمان پزشکی قانونی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آمار تلفات تصادفات در نوروز ۹۳ گفت: در طرح نوروزی ۹۳ که از ۲۵ اسفندماه ۹۲ تا ۱۵ فروردین امسال ادامه داشت ۱۰۸۴ نفر جان خود را از دست دادند که به طور متوسط می توان عنوان کرد که روزانه ۵۴.۲ نفر جان خود را بر اثر تصادف رانندگی از دست دادند که این میزان در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل کاهشی ۷.۲ درصدی داشت.

وی در ادامه افزود: در طرح نوروزی امسال ما در روز هشتم فروردین شاهد بیشترین مرگ و میر ناشی از تصادفات بودیم که در این روز به دلیل تقاطع بازگشت دور اول سفرها و آغاز دور دوم آن ۷۱ نفر جان خود را از دست دادند؛ همچنین روزهای ۱۱ فروردین و ۲۹ اسفندماه نیز به ترتیب با کشته شدن ۶۹ و ۶۸ نفر از هموطنانمان در رتبه های بعدی روزهای پر تلفات نوروز امسال قرار داشتند.

شجاعی با بیان اینکه در ۲۵ اسفند ۹۲ کمترین حوادثو تلفات رانندگی تجربه شد گفت: استان های خوزستان و فارس به ترتیب با ۹۴ و ۹۳ کشته رکورددار استان های پرتلفات در طرح نوروزی امسال بودند و استان های اردبیل و کهگیلویه هر یک با ۱۱ و ۱۲ کشته در این مدت کم ترین میزان تلفات را به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان پزشکی قانونی استان خوزستان با ۸۲.۸ افزایش تلفات را رکورد دار افزایش تلفات در ایام نوروز عنوان کرد و افزود: پس از این استان، استان خراسان جنوبی با ۵۹.۸ درصد افزایش تلفات در مرتبه دوم قرار گرفت و استان های قزوین و سمنان به ترتیب با ۶۰ و ۴۰ درصد کاهش تلفات، بهترین آمار را به خود اختصاص دادند.

وی با اشاره به سهم ۳۳.۸ درصدی رانندگان در طرح نوروزی گفت: در این ایام ۱۸ درصد از مرگ و میر ثبت شده به عابران پیاده اختصاص داشت و ۴۶.۶ درصد از تلفات برای سرنشینان خودرو رخ داد که در این میان رانندگان با داشتن ۳۳.۸ درصد از تلفات، بیشترین مرگ و میر را به خود اختصاص دادند.

شجاعی در پایان با بیان این که ۵۰.۶ درصد از کشته شدگان، در محل حادثه جان خود را از دست داده اند، خاطر نشان کرد: متاسفانه ۸.۹ درصد از موارد در حین انتقال، ۳۷.۸ درصد در بیمارستان ها جان خود را از دست دادند که علی رغم افزایش میزان مرگ و میر در محل حادثه و در حین انتقال، میزان فوت در بیمارستان ها افزایش چشمگیری نسبت به مدت مشابه سال قبل داشت.

انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار