فرزندان شبه خانواده، کمبود عاطفی دارند
کارشناس مرکز شبه خانواده اداره بهزیستی شهرری گفت: در مراکز شبه خانواده به افراد تحت پوشش خدمات متنوعی ارائه میشود و تنها نیاز بدون پاسخ آنها نیاز عاطفی است که از خلأ خانوادگی ناشی میشود.

به گزارشامیدنیوزبه نقل از تسنیم، آمنه رحمانی اظهار داشت: فرزندان در مراکز شبه خانواده از تمام امکانات تحصیلی، آموزشی، کلاسهای تقویتی، ورزشی و رفاهی بهرهمند میشوند و تنها نیازی که در مورد این افراد پاسخ داده نمیشود نیاز عاطفی است که درواقع از نبود خانواده ناشی میشود.
وی ادامه داد: در مراکز شبه خانواده افرادی که به هر دلیل بیسرپرست و یا بدسرپرست هستند و با معرفی مراجع ذیصلاح از جمله کلانتری و قوه قضائیه به این مراکز ارجاع داده میشوند، نگهداری شده و از تمام امکانات یک انسان طبیعی برخوردار میشوند.
کارشناس مرکز شبه خانواده اداره بهزیستی شهرری با اشاره به تعداد افرادی که در این مراکز نگهداری میشوند، گفت: بالغ بر ۲۰۰ کودک و نوجوان که در سنین صفر تا ۱۸ سال هستند در این مراکز زندگی میکنند و اقدامات حمایتی تا زمان پیدا کردن شغل و ازدواج برای آنها ادامه دارد؛ البته ۲۷ دختر بزرگسال نیز در این مرکز ساکن هستند.
رحمانی افزود: علاوه بر خدمات دائمی به افراد ساکن در این مراکز، حدود ۳۰۰ نوجوان که در خانوادههای بیبضاعت بوده و توان پرداخت هزینههای زندگی را ندارند نیز خدمات مالی دریافت میکنند.
وی بیان کرد: برخی از این نوجوانان بعد از ترک این مراکز و امکان زندگی مستقل گروههایی به نام همیار تشکیل می دهند و از آموزشهای فنی و حرفهای که در طول این سالها دیدهاند استفاده میکنند و میتوانند افراد دیگری را نیز حمایت کنند.
کارشناس مرکز شبه خانواده اداره بهزیستی شهرری همچنین درخصوص شرایط فرزندخواندگی برای زوجینی که صاحب فرزند نمیشوند، تصریح کرد: زوجینی که صاحب فرزند نمیشوند باید با تاییدیه پزشک متخصص و تعهد محضری برای به ارثرسیدن یک سوم اموال بعد از فوت ومعرفی به دادگاه میتوانند سرپرستی یکی از کودکان را به عهده بگیرند.
رحمانی به طرح " امین موقت " اشاره کرد و افزود: این طرح به معنی عهدهدار شدن سرپرستی یک کودک برای خانوادههایی است که خود صاحب فرزند شدهاند اما فرق آن با طرح قبلی این است که شناسنامهای به نام سرپرست خانوار برای آن کودک صادر نمیشود.