|
|
کدخبر: ۱۷۰۳۹۶

آلوده بودن قسمت هایی از دریا خزر

خبرگزاری تسنیم: مشاور رئیس سازمان محیط زیست از کاهش فک خزری از ۲ میلیون به ۱۰۰ هزار تا خبر داد و گفت: اینکه می گویند شنا در این دریا خطرناک است درست نیست چراکه بستگی دارد در کجای دریا اقدام به شنا کنیم.

اسماعیل کهرم، مشاور رئیس سازمان محیط زیست در گفت و گو با خبرنگار محیط زیستخبرگزاری تسنیمدر پاسخ به پرسشی مبنی بر این که آیا دریای خزر آلوده است، اظهار داشت: دریای مازندران(خزر) بزرگ ترین دریای روی زمین است که از هر سو مورد هجوم قرار گرفته است.

وی با بیان این که کشور های شمالی برای دریای خزر آلودگی نفتی ایجاد کرده اند همچنین باید بگویم که متأسفانه در اطراف باکو چاه های نفتی قدیمی بیداد می کند که این امر خود نیز از عوامل مهم آلودگی این دریاست، ادامه داد: ما شاهد مسمومیت شدید در دریا خزر هستیم که قابل تأمل است.

** بستگی دارد در کجای دریای خزر شنا کنید

مشاور رئیس سازمان محیط زیست با بیان این که آلودگی از سوی ایران، ترکیه، روسیه و ترکمنستان به این دریا منتقل می شود، افزود: کود های شیمیای از رودخانه ها به این دریا منتقل می شود و از طرفی دیگر کشتی های دریای شمال از طریق رودخانه ولگا موجوداتی مانند تاجک داران را به این دریا آورده که بسیار برای ماهی ها مضر هستند و از موارد آلوده کننده دریای خزر است.

وی با اشاره به این که افرادادی که تمایل به شنا در این دریا دارند، باید دور از مسد رودخانه ها(جایی که رودخانه به دریا می ریزد) در دریای خزر شنا کنند، اظهار داشت: با هواپیما از بالا دریا را مشاهده کردیم و متوجه شدیم هر جایی که دور از رودخانه ها بوده، پاک تر است.

مشاور رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: سال های اخیر فک های خزری به دلیل آلودگی دریای خزر دچار یک بیماری مهلک شدند که پوستشان زخم شده و با درد از بین می رفتند و اکنون نیز این امر وجود دارد بنابراین آلودگی دریای خزر صحت دارد ولی بیشتر شامل ماهی ها و فک ها می شود نه موضوع شنا کردن افراد در این دریا.

کهرم گفت: ۱۰۰ سال پیش، ۲ میلیون فک خزری داشتیم که امروز به دلیل آلودگی این دریا به ۱۰۰ هزار فک رسیده است.

انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار