مدیرکل یونسکو عنوان کرد:

ایران در حوزه آموزش ابتدایی به برابری جنسیتی دست یافته است

خبرگزاری تسنیم: مدیرکل یونسکو در پیام خود به اجلاس آموزش برای همه گفت: ایران از سال ۱۹۹۰ به بعد در حوزه آموزش ابتدایی به برابری جنسیتی رسیده است و حدود ۹۰ درصد از کودکان به کلاش چهارم می رسند و مفاهیم پایه را می آموزند.

ایران در حوزه آموزش ابتدایی به برابری جنسیتی دست یافته است

به گزارش خبرنگار اجتماعیخبرگزاری تسنیم، در پیام ایرینا بوکووا مدیرکل یونسکو در مراسم آموزش برای همه که در محل دانشگاه فرهنگیان قرائت شد آمده است: گزارش جهانی آموزش برای همه با ارائه تصویری کلی از وضعیت آموزش برای همه در حکم یک میزان عمل می کند و هر ساله یادآور اقداماتی است که باید برای دستیابی به اهداف آموزش برای همه انجام شود.

گزارش امسال دامنه و گستره چالش هایی را برجسته می سازد که هنوز در راه دستیابی همه بچه های به آموزش و آموختن مفاهیم پایه آموزشی با آنها مواجه ایم. آموزش کیفی بدون توجه پیشینه افراد از حقوق پایه بشری برای همه دختران و پسران به حساب می آید.

مدیرکل یونسکو در پیام خود تأکید کرد: با وجود این هنوز در جهان ۲۵۰ میلیون کودک حتی پس از گذران ۴ سال در مدرسه قادر به کسب و یادگیری مهارت های پایه نیستند در این میان زنان و دختران بیشترین آسیب را می بینندن و با افزایش تبعیض ها به واسطه بحران ها این آسیب ها هم افزایش می یابند.

بچه هایی که خوش شانس تر هستند به وسیله معلمانی آموزش می بینند که خود بهترین آموزشها را دیده اند و بهترین منابع را در اختیار دارند. در حالی که کودکان محروم به ناچار ضعیف ترین معلمان و کمترین پشتیبانی را خواهند داشت. بحران یادگیری سالانه حدود ۱۲۹ میلیارد دلار هزینه دارد که به سبب آن یک چهارم جوانان در کشورهای کم درآمد و کشورهایی با درآمد متوسط از مهارت خواندن بی بهره می ماند.

سالهاست که دولتها برای ورود کودکان مدارس و کلاس های درس تلاش کرده اند. لازمه این کار حصول اطمینان از استخدام بهترین معلمها برای این شغل و حصول اطمینان از اینکه این افراد تربیت شده و تعلیم دیده اند و به مکان هایی فرستاده می شوند که در آنجا به آنها نیاز است و برای ماندن در شغلشان به اندازه کافی انگیزه دارند.

بوکووا مدیرکل یونسکو در ادامه پیام خود یادآور شد: در جمهوری اسلامی ایران جمعیت کودکانی که به مدرسه نمی رفتند طی یک دهه گذشته به میزان ۹۰ درصد کاهش یافت. از سال ۱۹۹۰ به بعد ایران در حوزه آموزش ابتدایی به برابری جنسیتی رسیده است حدود ۹۰ درصد کودکان به کلاس چهارم می رسند و مفاهیم پایه را می آموزند که این نتایج نشانگر آن است که وقتی کشورها راهبردهایی برای افزایش ثبت نام و در عین حال حفظ کیفیت آموزش اتخاذ می کنند چه دستاوردهایی می توانند داشته باشند.

با این وجود برای کسب اطمینان از ماندگاری کودکان در مدارس و یادگیری آنان تحت هر شرایطی هنوز چالش هایی به جا مانده است. در این فرآیند کودکانی که در فقر متولد می شوند در مقایسه با کودکان خانواده های ثروتمندتر بیشتر عقب می مانند.

توصیه های ذکر شده در گزارش پایش جهانی(JMR) اقداماتی که دولتها می توانند به واسطه آنها معلمان برای شناسایی و حمایت از کودکانی که با خطر عقب ماندن روبرو هستند یاری کنند مشخص کرده است.

مدیرکل یونسکو در ادامه پیام خود افزود: کلید باز کردن قفل بحران جهانی یادگیری به دست معلمها است. برای برآوردن نیازهای یادگیری کودکان گروه های محروم باید از معلم ها پشتیبانی کرد که این امر از طریق در اختیار داشتن برنامه های درسی فراگیر و جامع قابل دستیابی است ضمن اینکه معلمها برای بهبود و ارتقای روش های آموزشی باید به طور مداوم آموزش ببینند تا به این واسطه بتوانند به کودکانی که ضعیف ترند کمک کنند تا به سایر کودکان برسند و از آنها عقب نمانند.

در سطح جهانی بحران یادگیری خود عاملی مهم برای قرار دادن موضوع آموزش در کانون دستور کار جهانی توسعه برای دوره پسا ۲۰۱۵ و برای کسب اطمینان از این است که کشورها منابع مورد نیاز خود را برای اجرای برنامه هایشان و زمینه سازی برای بهره مندی همه کودکان از آموزش کیفی در اختیار دارند.

مدیرکل یونسکو در پایان پیام خود عنوان کرد: مایلم به این وسیله از دولت جمهوری اسلامی ایران برای تعهدش نسبت به برنامه آموزش برای همه تشکر کنم. هنوز برای دستیابی به اهداف آموزش برای همه در جهان فرصت است. امروز ریشه کنی این بحران یادگیری که قادر است که برای مدتهای طولانی و در طی نسلها مانع از رسیدن جوامع به توسعه پایدار شود از ضرورات است.

انتهای پیام /

ارسال نظر

خبر‌فوری: سفر پرحاشیه معاون رئیس‌جمهور که منجر به برکناری وی شد