در نشست ۴ ساعته مطرح شد
درخواست سیف از بانک ها برای کاهش نرخ سود سپرده بانکی و موافقت بانک داران
خبرگزاری تسنیم: رئیس کل بانک مرکزی در جلسه ای با مدیران عامل بانک ها از آنها خواست به نحوی برنامه ریزی کنند که در نهایت، نرخ سود سپرده های بانکی کاهش یابد و بانک داران نیز با این درخواست موافقت کردند.
به گزارشخبرگزاری تسنیمبه نقل از اقتصاد ایران آنلاین، مدیران ارشد نظام بانکی چهارشنبه گذشته نشستی ویژه با رئیس کل بانک مرکزی داشتند. یک مقام آگاه درباره این جلسه گفت: در این نشست که حدود ۴ ساعت به طول انجامید، ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی آخرین برنامه های پولی دولت را برای مدیران عامل بانکها ارائه کرد. سیف در این جلسه همچنین از مدیران عامل بانک ها خواست که بانکها به نحوی برنامه ریزی کنند که در نهایت، نرخ سود سپرده های بانکی کاهش یابد.
بانکها نیز نسبت به این درخواست رئیس کل بانک مرکزی چراغ سبز نشان دادند و قرار شد این خواسته را به زودی اجرایی کنند.
اخیرا وزیر امور اقتصادی و دارایی گفته است: براساس برنامه ریزی شورای پول و اعتبار، نرخ سود تیلالت بانکی کاهش خواهد یافت.
ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی نیز از انجام بررسی ها و مطالعات کارشناسی در این بانک در خصوص نرخ های سود بانکی خبر داده و اعلام کرده است: گزارش این بانک جهت اتخاذ تصمیم لازم به شورای پول و اعتبار ارایه خواهد شد.
سیف خاطر نشان کرده است: بانک مرکزی حسب وظیفه ذاتی و قانونی خود بر عملکرد فعالان بازار پول نظارت داشته و در راستای حفظ ثبات و سلامت نظام پولی کشور، به بانک ها و موسسات اعتباری که به منطق اقتصادی واصول حرفه ای و تخصصی در تصمیم گیری های خود توجه ننمایند، تذکر و هشدارهای لازم را خواهد داد.
وی اضافه کرده است: البته باید توجه داشت که در کنار بانکها و موسسات اعتباری مجاز، تعدادی موسسه اعتباری بدون مجوز نیز در بازار پول مبادرت به انجام عملیات پولی می کنند. این موسسات با اعلام نرخ های سودغیرمتعارف و اغوا کننده ضمن آنکه تعهدات سنگینی را در مقابل سپرد ه گذاران متقبل می شوند، جهت کسب درآمد ناگزیر به ورود به فعالیتهای سرمایه گذاری پرریسک و مخاطره آمیز خواهند بود که در نهایت منجر به انتقال ریسک به سپرده گذاران گردیده واین درعمل فضای رقابتی را مخدوش می نمایند.
وی تاکید کرد: بانک مرکزی به عنوان مقام ناظر پولی در کشور و حسب رسالت وجایگاه قانونی و حرفه ای خود، مصمم است در ادامه اقدامات قبلی، در سال جدید به صورت جدی نسبت به ایجاد انضباط و تعیین تکلیف اینگونه موسسات اقدام نماید. بدیهی است رفتار این موسسات بطور مستمر توسط بانک مرکزی رصد شده و در اتخاذ تصمیمات نهایی و تعیین تکلیف قطعی آنها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام /
ارسال نظر