|
|
کدخبر: ۱۶۱۳۲۲

شاعری و شعرهای امام خمینی(ره) یکی از ابعاد شخصیتی ایشان است که کمتر به آن توجه می شود.

گروه فرهنگی مشرق- اگر رهبر یکی از بزرگترین انقلاب های جهان یک نظامی باشد شاید برای جهانیان خیلی عجیب نباشد اما هنگامی که می بینیم رهبر یکی از بزرگترین انقلاب های تاریخ در کمال و اوج لطافت به شاعری می پردازد، تلاقی شگفت انگیزی روی داده است.

شعرهای امام(ره) ویژگی های منحصر به فردی دارد که نشان دهنده نگاه خاص ایشان به شعر و علاقمندی ویژه شان نسبت به شعرهای شاعران برجسته این سرزمین است و هنگامی که این ویژگی با خصلت طبع روان ممزوج می شود اتفاق خجسته ای روی می دهد که میوه آن «دیوان اشعار» امام خمینی(ره) است.

شعرهای امام(ره) تاثیر زیادی گذاشت

مصطفی محدثی خراسانی در آستانه زادروز امام خمینی(ره) درباره شاعری ایشان گفت: شعر و شاعری حضرت امام(ره) بر جامعه ادبی ما و شعر انقلاب تاثیر بسزایی داشته و راه را برای پیشرفت شعر آن و برکاتی از این دست فراهم کرده است.

او درباره «دیوان اشعار» امام اظهار کرد: اشعار امام(ره) دارای جایگاه ارزشمندی است که در گسترش شعر فارسی کمک بسزایی داشته و آن را تحت الشعاع قرار داده است.

این شاعر درباره کلیت شعرهای امام از نظر محتوایی و سبکی گفت: شعر حضرت امام شعر قابل تعریف و بسامانی است که از لحاظ سبکی دارای سبکی بین سبک عراقی و هندی است، البته با مضامین و ذهنی امروزی و آشنا برای مخاطبان روز.

او افزود: مضامین شعر حضرت امام خمینی مضامین متنوعی است و مسائلی مانند عشق، عرفان، مسائل اجتماعی و عاطفی را می توان در اشعار ایشان مشاهده کرد.

محدثی در پاسخ به این سوال که آیا شخصیت امام اعم از سیاسی و مذهبی در شعرهایشان ملموس است، خاطرنشان کرد: حضرت امام در جایگاه یک فقیه عارف به هستی و جهان نگاه می کند و از این منظر نوع نگاه ویژه ایشان به زندگی و جهان در اشعارشان قابل مشاهده است.

او درباره ویژگی عمده اشعار امام(ره) اظهار کرد: شعر حضرت امام خمینی شعری است با صبغه عرفانی و تاویل های شعر ایشان هم با توجه به موازین نگاه عرفا به جهان هستی تبیین می شود که این موضوع هم به نوبه خود سهم بسزایی در جلب نظر مخاطب به اشعار ایشان دارد.

این شاعر یادآور شد: امام در قالب رباعی و غزل، شعرهایی دارند که از لایه های پوشش عرفان بیرون می آیند و در ارتباط با مسائل سیاسی و اجتماعی روز صراحتا به موضع گیری می پردازند.

محدثی خراسانی خاطرنشان کرد: در مجموع تصویری که از حضرت امام در اشعارشان می بینیم این است که وجه عرفانی شان بر تمام وجوه شخصیت امام(ره) چه از نظر سیاسی و چه از منظر اجتماعی غلبه و برتری دارد.

عرفان در شعرهای امام(ره)

هادی منوری در خراسان رضوی اظهار کرد: امام(ره) به عنوان یک مجتهد جلیل، رهبر سیاسی و انقلابی به شعر علاقه مند بودند و دیدگاه ایشان در این خصوص یک دیدگاه عرفانی است و نکته قابل ملاحظه این است که یک مجتهد با این نگاه وارد می شود و از اصطلاحات عرفانی استفاده می کند و هیچ ابایی هم در این زمینه ندارد.

این شاعر ادامه داد: امام یک شاعر حرفه یی نبودند که فکر و ذکرشان شعر باشد اما مردم با توجه به لطفی که به ایشان دارند، صفت شاعرانگی این بزرگوار را جدی می دانند. در واقع امام در اشعارشان اهدافی را دنبال می کنند که قابل ملاحظه و قابل توجه است.

او با اشاره به اینکه شعر آینه تمام نمای شاعرش است و هر شاعری را می توانیم از طریق شعرش شناسایی کنیم، افزود: حضرت امام یک انسان عارف، رهبری شجاع و بی توجه به مادیات است که دنیا را کوچک می بیند و هیچ دلبستگی به دنیا ندارد.

منوری گفت: ایشان با اینکه بزرگترین رهبر انقلابی جهان بودند اما زاهدانه و عارفانه روزگار می گذراندند و زندگی بسیار ساده ای داشتند که در اشعارشان هم دیده می شود.

او در ادامه خاطرنشان کرد: ایشان به عنوان یک رهبر مردمی شعر می گوید، اشعار خود را به چاپ می رسانند و در اختیار تمام مردم قرار می دهند و از این طریق با آنان سخن می گویند.

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار