رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به توصیه اش به دو رئیس جمهور عنوان کرد
تعرفه های درمانی(بلبشوترین) بازار کشور «تعرفه های ایران بدتر از آفریقا»
خبرگزاری تسنیم: رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به توصیه اش به دو رئیس جمهور، تعرفه های درمانی را(بلبشوترین) بازار کشور عنوان کرد و گفت: تعرفه های سلامت ایران بدتر از کشورهای آفریقا است، بنابراین تعرفه ها باید براساس هر منطقه کشور تعیین شود.
به گزارش خبرنگار سلامتخبرگزاری تسنیم، عبدالرضا عزیزی درباره تعیین تعرفه های پزشکی اظهار داشت: به نظر بنده باید تعرفه ها شهرستانی شود یعنی بر اساس هر منطقه ای تعرفه ها مشخص شود زیرا هزینه مطب در هر نقطه ای متفاوت است. در حال حاضر مردم از بیمه ها راضی نیستند وبه نوعی همه ناراضی هستند، از آن طرف نیز مشاهده می کنیم تعرفه در داخل رشته های پزشکی نیز تبعیض آمیز است یک جایی مثل چشم پزشکی تعرفه مناسبی دارد ولی در رشته ای مانند ارتوپدی که کار سختی برعهده دارند تعرفه مناسب نیست.
وی افزود: بیمه ها تعرفه ها را واقعی تعریف نمی کنند، مثلا بخش خصوصی ۴تا ۵ برابر می گیرد در حالیکه ۸۰ درصد مراجعات مردم به بخش دولتی است بنابراین «بیمه» باید در شورای عالی بیمه تقویت شود و گرنه این درخت تا ثریا کج می رود زیرا در حال حاضر تعرفه ها واقعی نیستند.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره یکسان سازی تعرفه ها در بخش دولتی و خصوصی عنوان کرد:باید تعرفه های دولتی و خصوصی یکی شود بر این اساس دولت در بخش های دولتی می تواند با یکی شدن تعرفه ها به بیماران تخفیف ارائه کرد یا دولت مبالغ آنان را بپردازد در کشورهای خارج نیز بیمارستان های آموزشی هزینه درمان کمتری دریافت می کنند.بنابراین نباید دریافتی پزشک در بخش دولتی و خصوصی فرق کند و این در شرایطی است که ما هرگز آن حمایت لازم از بیمه ها و دولت را در این مقوله ندیدیم. بر این اساس باید نمایندگان مجلس نیز بیشتر تلاش کنند زیرا حق مردم در این مقوله مظلوم واقع شده است.
عزیزی که در برنامه تلویزیونی پزشکی نبض حضور یافته بود، ادامه داد: باید بخش دولتی و خصوصی یکی شود و در حال حاضر شاهد آن هستیم که تعرفه ها واقعی نیستند، بنابراین تعرفه های پزشک عمومی با متخصص اختلاف چند برابری دارند، در حالیکه سلامت جامعه در دست پزشکان عمومی است. بنده با این پزشکان در ارتباط هستم مثلاً یک عده از آنها می گویند وقتی بخواهند یک پلاک را در داخل بدن جا بگذارند ۲۰ k به آنان پرداخت می شود ولی اگر بخواهند همین پلاک را از بدن در بیاورند که کار سخت تری است فقط ۴k به آنان پرداخت می شود.بنابراین اگر تعرفه گذاری بلد نیستیم حداقل از کشورهای موفق الگو بگیریم.
توصیه ای به دو رئیس جمهور
وی تصریح کرد: بنده به روسای جمهور قبلی و کنونی گفته ام که چرا فقط ما می خواهیم قیمت بنزین را بر اساس قیمت پایه خلیج فارس مشخص کنیم؟ چرا پایه حقوق و مسائل دیگر بر اساس پایه قیمت خلیج فارس مشخص نمی شود؟ که اگر این موارد انجام شود مسلماً زیرمیزی نیز از بین می رود. الان در شرایطی هستیم که پزشک و بیمار هیچ کدامشان از این تعرفه ها راضی نیستند چون تعرفه ها واقعی نیستند.
تعرفه های درمانی(بلبشوترین) بازار کشور «تعرفه های ایران بدتر از آفریقا»
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت:بیمه و دولت باید به وظایف خود به خوبی عمل کنند، ولی متاسفانه الان بلبشویی در این حوزه مشاهده می کنیم و نظارت درستی صورت نمی پذیرد. بنده نیز به طور غیررسمی میزان تعیین تعرفه های جدید را شنیده ام بنابراین باز اختلاف تعرفه ها بسیار زیاد است بنابراین باید فکر اساسی شود. الان سرانه درمان کشورمان از کشورهای آفریقایی و آسیایی پایین تر است. بنابراین باید دولت دست در جیب مبارک کند و سرانه درمان را افزایش دهد.
عزیزی ادامه داد: البته از آقای هاشمی، وزیر بهداشت تشکرمی کنم که توانستند رئیس جمهور و مجلس را در مقوله سلامت حساس کنند تا ۳ هزار میلیارد در اختیار حوزه سلامت قرار گیرد، البته با این اعتبار همه مشکلات سلامت حل نمی شود ولی چون آقای هاشمی بخش خصوصی و دولتی را می شناسد امیدواریم بر این مشکلات فائق آید.
بیمه ها هزار ایراد می گیرند
وی به حوزه سلامت کشور ترکیه اشاره کرد و گفت: ترکیه در سال های گذشته وضع وخیمی داشت. ولی الان مشاهده می کنیم اگر یک فقیر به بیمارستان های آنان مراجعه کند و پول هم ندهد تحت درمان قرار می گیرد ولی بیمه های ما هزار ایراد می گیرند و این در شرایطی است که ملزومات و تجهیزات پزشکی را نیز بیمار باید از بیرون بیمارستان تهیه کند.
نماینده بسیج: زمانی تعرفه ها را به بخشی واگذار کردند که باعثافزایش پرداخت مردم شد
در ادامه این برنامه اعتمادزاده نماینده بسیج دانشگاه های علوم پزشکی درباره وضعیت تعرفه گذاری درمانی عنوان کرد: نظام سلامت با مابقی مسائل کشور مخدوش شده است. زمانی تعرفه ها را به بخشی واگذار کردند که باعثافزایش پرداخت مردم شد. بنابراین دولت و شورای عالی بیمه باید تعرفه ها را مصوب کند. بر اساس قوانین سال ۷۳ که تعرفه ها تعریف شدند، این مقوله یعنی تعرفه بر اساس سرمایه گذاری و استهلاک در بخش خصوصی مشخص می شود، ولی مشکل اصلی ما این است که یادمان رفته است نظام سلامت کشور به خصوص سخت افزار آن بیمار شده است.
اعتمادزاده ادامه داد: ۸۰ درصد عمل های جراحی در بخش دولتی صورت می پذیرد و بیش از ۹۵ درصد خدمات نیز در این بخش انجام می شود، ولی رضایتمندی پایین است زیرا خدمات پزشکان و کادر پزشکی را در نظر نگرفته ایم و امکانات پخش دولتی پایین آمده است در حالیکه جمعیت دو برابر شده است.
انتقاد از مجلس سوم برای اجازه ساخت ۹۵ بیمارستان غیرکارشناسی
وی با انتقاد از اقدامات مجلس سوم شورای اسلامی که ۹۵ بیمارستان ها را در جاهایی اجازه سخت داد که به هیچ عنوان مناسب نبود، گفت: تعرفه ها باید برابر شود، بنابراین باید جذابیت بخش خصوصی را با ارتقاء امکانات در بخش دولتی کاهش داد ومدیریت در وزارت بهداشت نیز باید به روز شود. البته سیاستگذاری و نظارت باید با وزارت بهداشت باشد و اجرا به دانشگاه های علوم پزشکی واگذار شود.
نماینده بسیج دانشگاه های علوم پزشکی کشور ادامه داد: یک زمانی معاون درمان عنوان کرده بود که هزینه های آنها ۳.۶ برابر تعرفه ها است، یعنی اگر تعرفه ۱۰ تومان باشد، هزینه ۲۵ هزار تومان خواهد شد و این مسئله را نیز ما در تامین اجتماعی داشتیم و درمان مستقیم تامین اجتماعی هزینه ای ۳.۶ برابری نسبت به تعرفه ها داشت. در حال حاضر ۳ سال از قانون برنامه پنجم گذشته است و قرار بود در سال اول بیمه پایه تعرفه شود که الان نداریم. سیاست های کلی سلامت نیز در زمینه بیمه و تعرفه گذاری به خوبی موازین مربوطه را تبیین کرده است.در حال حاضر متاسفانه گسستگی منابع داریم هر سازمانی برای خودش یک منابع تعریف کرده است.
اعتمادزاده خاطرنشان کرد:بنابراین نقش مدیریت و برنامه ریزی بسیار مهم است باید فرآیندها به صورت خرید راهبردی صورت پذیرد. امروز ما شاهد آن هستیم که بیمه سلامت ایرانیان وضعیتش مانند همان بیمه خدمات درمانی محدود است و باید بیمه ها به بازی گرفته شوند.
انتهای پیام /
ارسال نظر