|
|
کدخبر: ۱۵۹۹۶۴

مدیرکل سابق دفتر آمار و برنامه ریزی سازمان میراثفرهنگی در گفت وگو با تسنیم مطرح کرد

خبرگزاری تسنیم: مدیرکل سابق دفتر آمار و برنامه ریزی سازمان میراثفرهنگی از تدوین ۵۰ درصد از نقشه باستان شناسی کشور خبر داد.

اردشیر اروجی درگفت وگو با خبرنگار اجتماعیخبرگزاری تسنیم، در پاسخ به سوالی مبنی بر وضعیت آثار تاریخی کشور که ثبت ملی نشده اند اظهار داشت: باید یک برنامه منظمی در این حوزه داشته باشیم و آثار قابل احیا را جدا کنیم و در اختیار صندوق احیا قرار دهیم و در آن زمینه هم دقت کنیم بناهایی را به صندوق بدهیم که قابل احیا باشند وگرنه این بنا در آن روند متوقف می ماند.

وی اضافه کرد: آثار ارزشمندی در کشور داریم که نباید برای آن ها کاربری دیگری درنظر گرفته شود ولی آثاری قابل احیا مانندخانه ها، حمام ها و کاروانسراهای قدیمی داریم که اگر کاربری سودآور جدیدی برای آن ها در نظر گرفته شود از حالت فعلی خارج می شوند لذا قرار است این آثار شناسایی و به صندوق احیا معرفی شوند و آن ها هم با مشارکت بخش خصوصی این کار را نجام دهند.

مدیرکل سابق دفتر آمار و برنامه ریزی سازمان میراثفرهنگی ادامه داد: آثاری که داخل سازمان میراثفرهنگی می ماند در مرحله اول باید شناسایی شوند لذا بر همین اساس برای تمام شهرستان ها طرح های شناسایی درنظر گرفته شد که به صورت پیمایش میدانی یعنی باستان شناسان قدم به قدم خاک را مورد بررسی قرار می دهند و آثار باستانی موجود در یک منطقه را شناسایی می کنند این کار صورت می گیرد.

اروجی خاطرنشان کرد: این کار برای بسیاری از شهرستان ها مانند ۱۲ شهرستانِ استان تهران انجام شده است و در این زمینه از فارغ التحصیلان باستان شناسی استفاده کردیم که در طالقان مثلاً چند تپه و بنای تاریخی وجود دارد یا چه میزان آثار حکاکی شده روی سنگ وجود دارد.

وی اضافه کرد: این آثار در کتابب ثبت و ضبط شده است و قرار بود این مرحله شناسایی، پوشش کشوری داده و بر اساس آن نقشه باستان شناسی کشور تدوین شود که کارهای رایانه ای آن انجام شده و حدود ۵۰ درصد از سطح کشور نقشه باستان شناسی کشور آماده شده است.

انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار