ضرورت نظارت بر تخصیص سهم تولید از هدفمندی
رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با تاکید بر ضرورت نظارت بر تخصیص سهم تولید از اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها گفت: تدبیر برای مدیریت پولی و مالی و نظارت بر بانکها، بهترین راه حمایت از تولید است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا دیانی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران با اشاره به اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها گفت: منابع مالی که قرار است از سوی دولت به بخش تولید کشور اختصاص یابد، باید با نظارت دقیق همراه باشد تا همه بخش های تولیدی از آن بهره مند شوند و رانتی در این میان ایجاد نشود.
رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی افزود: در این میان به نظر می رسد که رونق تولید بهترین راه حمایت از تولیدکنندگان باشد، چراکه هم اکنون بیشتر واحدهای تولیدی با ۳۰ درصد ظرفیت کار می کنند و رشد منفی تولید کماکان ادامه دارد.
وی تصریح کرد: چنانچه بخواهیم موضوع تورم را حل کرده و قیمت ها را در اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها کنترل کنیم، بهتر است که نظارت بر سیستم های پولی و مالی کشور صورت گیرد تا منابع به صورت هدفمند به بخش های واقعی تولید برسد و وارد فضاهای سفته بازانه نشود.
به گفته دیانی، اصلاح نرخ حامل های انرژی تاثیر زیادی بر تولید ندارد، اما شرط آن این است که دولت هزینه های سربار را افزایش ندهد و شرایط به گونه ای پیش رود که تولید رونق گیرد، در غیر این صورت با هر راهی به جز افزایش تولید، قیمت ها افزایش خواهد یافت.
وی اظهار داشت: همانطور که تیم اقتصادی دولت به صورت مرتبط تورم را کنترل می کند باید سایر عوامل را نیز کنترل کرده و بر آن نظارت داشته باشد که به نظر می رسد از جمله آن، سیستم بانکی است چراکه هر دستور مناسبی که از سوی دولت برای بانکها صادر می شود، با جدیت پیاده نمی شود و هر بانک ساز خود را می زند.
دیانی ادامه داد: هم اکنون برخی بانکها به دنبال اخذ مصوبه از دولت هستند تا ۵۱ درصد سهام به افراد منتقل کنند، البته این هنوز مورد موافقت واقع نشده است، اما در صورت موافقت، کار خیلی خطرناکی است. البته بانکها هر رفتاری که بخواهند انجام می دهند و بدون مصوبه دولت و علیرغم مخالفت وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل بانک مرکزی، نرخ سود را بالا برده اند.
وی اظهار داشت: بانکها سیستمی را در پیش گرفته اند که سیستم ارباب و رعیت را به راه می اندازه و بانکها با منابعی که در اختیار دارند، هر جا بخواهند سرمایه گذاری می کنند و برخی تولیدکنندگان برای دریافت منابع مالی باید ماهها پشت در بسته بانک باشند.
دیانی در خصوص افزایش قیمت لوازم خانگی نیز در اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها گفت: افزایش نرخ ارز و قیمت مواد اولیه بیش از حامل های انرژی بر قیمت لوازم خانگی موثر است و به نظر می رسد که دولت باید این فاکتورها را نیز کنترل کند.