|
|
کدخبر: ۱۵۶۱۵۱

مدیرکل سابق دفتر آمار و برنامه ریزی سازمان میراثفرهنگی در گفت وگو با تسنیم:

خبرگزاری تسنیم: مدیرکل سابق دفتر آمار و برنامه ریزی سازمان میراثفرهنگی گفت: بخش قابل توجهی از آثار تاریخی ثبت شده کشور بدون مرمت و حفاظت هستند که باید برای آنها اقدام جدی صورت گیرد.

اردشیر اروجی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعیخبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار اثر تاریخی فرهنگی در کشور داریم که از این تعداد ۳۱ هزار اثر ثبت ملی شده اند و از این تعداد نیز تعدادبسیار کمی ثبت جهانی شده اند. از طرف دیگر باید در نظر داشت که از ۳۱ هزار اثر ثبت شده ملی در کشور حدود یک سوم آنها تعیین حریم شده اند که این موضوع جای تأمل دارد چرا که نکته مهم در ثبت ملی یک اثر تاریخی این است که آنها تعیین حریم شوند و تابلو زده شود تا مردم هم بفهمند که این اثر ثبت شده است و نمی توانند کارهای خلاق ضابطه در حریم آن اثر انجام دهند.

وی با بیان اینکه وقتی بودجه اعتبارات دولتی در میراثفرهنگی را می بینیم متوجه می شویم این اعتبارات کم است تصریح کرد: در گذشته به این فکر افتادیم صندوق احیا و بهره برداری آثار تاریخی را راه اندازی کنیم تا آثاری که قابلیت احیا را دارد به این صندوق معرفی کنیم تا اینصندوق هم به کمک بخش خصوصی به احیای این آثار کمک کند، ولی با این وجود تعداد کمی از آنها می توانند در این صندوق جای بگیرند.

اروجی تصریح کرد: هر سال ۲ میلیاردتومان از طرف دولت به این صندوق کمک می شود تا با کمک بخش خصوصی به شرط اینکه به اصالت بنا لطمه ای زده نشود آثار تاریخی را احیا و قابل استفاده کنند ولی متأسفانه این صندوق سخت گیری های اولیه می کرد و ناموفق بود و نتوانست بخش خصوصی را جذب کند ولی اخیراً تغییراتی در اساسنامه آن صورت گرفته است و امید است از طریق این صندوق کارها انجام شود.

مدیرکل سابق دفتر آمار و برنامه ریزی سازمان میراثفرهنگی با بیان اینکه ولی با این وجود بخش کمی از آثار تاریخی برای احیا و بهره برداری می تواند توسط این صندوق کمک و حمایت شود خاطرنشان کرد: آثار قابل احیای کشور، خانه ها و کاروانسراهای قدیمی هستند که اگر سودآور باشد امکان استفاده از این وضعیت را دارد که به صندوق احیا معرفی می شود.

انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار