|
|
کدخبر: ۱۵۲۵۰۳

گزارش تسنیم از پرحادثه ترین جاده های ایران،

خبرگزاری تسنیم: تعطیلات نوروز با تمام خاطراتش تمام شد، سازمانهای امدادی نیز برای ایمنی مسافرتهای ایرانیان در این ایام ۲۴ ساعته تلاش کردند، آمارهای نه چندان ناخوشایند آنان نیز، نوید آن را می دهد که نوروز امسال، مسافران بیشتری به سلامت به خانه برگشته اند.

به گزارش خبرنگار سلامتخبرگزاری تسنیم، طبق روال هر سال، با فرا رسیدن نوروز، یکی از مهمترین برنامه های ایرانیان، رفتن به سفر است، که در این راستا سفر با خودروهای شخصی، آمار قابل توجه ای را به خود اختصاص می دهد، براین اساس چند روز قبل از شروع تعطیلات نوروزی، سازمان های امدادی متعددی از جمله سازمان امداد و نجات، اورژانس، پلیس راهور، راهداری و… در قالب طرح های ایمنی مسافران نوروزی به مسافران خدمات متعددی را ارائه می دهند.

طرح «ظریف برانیم» / ۱۶ میلیون مسافر بی گدار به جاده نزدند

برای نوروز امسال سازمان جوانان هلال احمر نیز طرحی را با عنوان «ظریف برانیم» به اجرا گذاشت که در قالب طرح ملی ایمنی و سلامت مسافران نوروزی و با شعار «بی گدار به جاده نزنید، ظریف برانیم» از ۲۷ اسفند ۹۲ تا ۱۵ فروردین اجرا شد که به گفته قبادی دانا رئیس این سازمان، براساس آخرین آمارها تا تاریخ ۱۴ فروردین در این طرح که برای آگاهی بخشی و توانمندسازی شهروندان به اجرا درآمد، به بیش از ۱۶ میلیون مسافر نوروزی خدمت رسانی شد.

نخستین حادثه جاده ای ایران در سال ۹۳

همچنین در این راستا حسین درخشان سخنگوی سازمان امداد و نجات درباره نخستین حادثه جاده ای کشور در سال ۹۳ به تسنیم گفت: در ساعت ۲۰:۴۰ دقیقه، یعنی در حدود ۱۳ دقیقه پس از تحویل سال جدید، انحراف یک موتورسیکلت و برخورد با گاردریل در محور سیرک میناب به عنوان نخستین گزارش امدادی سازمان امداد و نجات هلال احمر ایران به ثبت رسیده است.

دومین حادثه سال ۹۲

درخشان با بیان اینکه بر اثر این حادثه جاده ای، ۲ نفر دچار حادثه شدند، ادامه می دهد: دومین حادثه در سال ۹۳ نیز مربوط به حادثه جاده ای و واژگونی یک زانتیا در ساعت ۲۰:۴۵ دقیقه در جاده فارس بود که این حادثه به طور دقیق در کیلومتر ۲۰ محور خرم بید آباده رخ داد که ۴ نفر دچار حادثه شدند.

نجات ۵۳۰۰ مسافر نوروزی تا صبح ۱۵ فروردین

حال با توجه به امدادرسانی ۲۴ ساعته امدادگران در جاده های سراسر کشور و هچنین پاسگویی به حوادثکوهستانی و دریایی در نوروز سخنگوی سازمان امداد و نجات به نجات ۵۳۰۰ مسافر نوروزی و امدادرسانی به ۲۲۱ هزار نفر در طول اجرای طرح ملی امداد و نجات نوروزی هلال احمر از تاریخ ۲۵ اسفند تا تاریخ و ساعت ۸ صبح ۱۵ فروردین اشاره می کند و به تسنیم می گوید: در این مدت ۴۲ هزار مسافر نیز دچار آسیب شدند و بالغ بر ۱۳۲ هزار نفر در کشور تحت خدمات اسکان اضطراری قرار گرفتند.

۱۶۸ هزار نفر تا ۱۴ فروردین اورژانسی شدند

تکنسین های فوریت های پزشکی اورژانس نیز در مدت تعطیلات نوروزی و بدون هیچ مرخصی در این ایام، به مسافران خدمات اورژانسی متعددی ارائه کردند بطوریکه امین صابری نیا رئیس جدید مرکز مدیریت حوادثو فوریت های پزشکی کشور عنوان کرد که از ابتدای طرح امداد نوروزی(از ۲۵ اسفند سال ۹۲ لغایت ۱۴ فروردین ۹۳) بیش از ۱۶۸ هزار نفر اورژانسی شدند. همچنین در روز طبیعت نیز بیش از ۱۰ هزار نفر نیز تحت خدمات اورژانسی قرار گرفتند.

کاهش ۱۲درصدی کشته هادر سرصحنهتصادفات نوروز ۹۳

در روزهای پایانی تعطیلات نوروزی نیز سردار اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی که نیروهایش وظیفه مهم امنیت و آسایش مسافران و تمام مردم کشور را بر عهده داشتند به کاهش ۱۲ درصدی کشته ها در سر صحنه تصادفات نوروز امسال اشاره کرد و بیان کرد که آمارهای تلفات رانندگی در سال جاری بهبود یافته است زیرا با همکاری مردم تلفات نوروزی کاهش یافته است.

آمار متوفیان نوروز ۹۳، یک ماه بعد اعلام می شود

یکی از آمارهای مهم برای مستند کردن وقایع در سفرهای نوروزی، آمار تعداد متوفیان، به خصوص کشته های تصادفات است که جمع آوری و اعلام این آمار مهم، براساس قانون بر عهده سازمان پزشکی قانونی است که در این راستا حامد نائیجی، مدیرکل روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی نیز به تسنیم اعلام کرد که پزشکی قانونی در فروردین ۹۳ آمار اولیه تلفات نوروزی نخواهد داشت. زیرا در فروردین ماه، آمار اولیه تلفات نوروزی اعلام نمی شود و آمار نهایی تلفات نوروزی امسال(۹۳) اواسط اردیبهشت از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور اطلاع رسانی می شود.

پرحادثه ترین جاده های ایران

حال فارغ از تمام آمارها یکی از دغدغه های مسافران برای هر سفری ایمنی جاده ها بود که حسین درخشان سخنگوی سازمان امداد و نجات نیز در تشریح پرحادثه ترین جاده های ایران در ایام نوروز به تسنیم می گوید: با توجه به عملیات های امدادی امدادگران جمعیت هلال احمر به ترتیب جاده های اصفهان، مازندران، خراسان رضوی و فارس بیشترین عملیات های امداد جاده ای را به خود اختصاص دادند.

وی در تشریح حوادثجاده ای استان اصفهان عنوان می کند:جاده اصفهان کفی و یک نواخت است و تردد خودروهای ناهمگون مانند کامیون و خودروی سواری در آن زیاد است و می طلبد جاده های تردد خودروهای سنگین و سبک با احداثاتوبان های مجزا تفکیک شودکه این مسئله وظیفه مسئولان وزارت راه است. البته با توجه به تلاش های سازمان راهداری در خصوص بهسازی جاده ها حوادثنسبت به سال های گذشته کاهش یافته است، ولی رانندگان خودروهای سنگین نیز در این مواقع باید رعایت مقررات و همچنین وضعیت رانندگی مطلوب تر را داشته باشند تا خودروهای سبک دچار حادثه نشوند.

درخشان در تشریح جاده مازندران نیز بیان می کند:جاده مازندران به دلیل مارپیچ بودن آن و دوباند نبودن در برخی مسیرها باید رانندگان از نظر حفظ سرعت مطمئنه رعایت های لازم را داشته باشند، از جمله اینکه سرعت مطمئنه در جاده ها منوط به نوع جاده و آب و هوا است و باید رانندگان با سرعت مطمئنه در این جاده ها رانندگی کنند، به خصوص آن که وقتی راننده چنین جاده هایی را آشنایی ندارد سرعت مطمئنه بهترین احتیاط به حساب می آید.

سخنگوی سازمان امداد و نجات به تشریح جاده خراسان رضوی نیز می پردازد و می گوید:این جاده نیز جزو جاده های یک نواخت و خسته کننده است که تردد در آن بسیار صورت می پذیرد و می طلبد رانندگان هر دو ساعت با توقف خودرو استراحت کوتاهی داشته باشند.بر این اساس مسافران نوروزی که با خودروی شخصی به مسافرت اقدام می کنند می توانند با مراجعه به پایگاه های هلال احمر برای اسکان به خصوص در شب هنگام اقدام کنند.

درخشان بهجاده استان فارس که کفی، یک نواخت و مسیر طولانی دارد، نیز اشاره می کند و می افزاید: در این جاده نیز توصیه می شود رانندگان به مدت طولانی رانندگی نکنند تا دچار خواب آلودگی نشوند.

پیش بینی متفاوت نسبت به حوادثنیمه دوم سفرهای نوروزی سال ۹۳

با وجود هشدارهای مسؤلان سازمان های مرتبط امدادی از جمله پلیس درباره افزایش آمارهای تلفات در نیمه دوم سفرهای نوروزی، مرتضی مرادی پور مدیر مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، دیدگاه کارشناسی متفاوتی ارائه می دهد و می گوید: به نظر بنده حوادثنوروز ۹۳ متفاوت با تعطیلات نوروز سال های گذشته است، زیرا نمی توان براساس آمارهای حوادثنوروزهای سال های گذشته مبنا را بر افزایش حوادثدر نیمه دوم سفرهای نوروزی اعلام کرد زیرا تعطیلات نوروز ۹۳ به سه بخش تقسیم شده بود.

وی ادامه می دهد: یکی از دلایل مهم در افزایش حوادثدر سفرهای نیمه دوم نوروز در سال های گذشته به دلیل استرس مردم برای روزهای ۱۴ و ۱۵ فروردین بود که خود را به سرکار برسانند ولی امسال شاهد آن بودیم که این ایام تعطیل بود و مسلماً استرس سال های گذشته نوروز در این ایام برای مسافران وجود نداشت.

سازمان های امدادی کشور در تکاپوی نهایی کردن آمارهای نوروزی

تعطیلات نوروزی به پایان رسید و سازمان های مرتبط امدادی کشور نیز براساس وظیفه ذاتی شان، تلاش قابل توجه ای در زمینه برقراری سفری ایمن، برای همنوعانشان صورت دادند و هر سازمانی نیز در روزهای پایانی تعطیلات آمارهای فعالیت خود را ارائه کردند و یا اینکه در حال جمع آوری نهایی هستند، زیرا باید همه این سازمان ها در نهایت آمار نهایی خود را در اختیار سازمان مدیریت بحران کشور قرار دهند، که در این راستا مرتضی اکبرپور معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور از اعلام آمار حوادثنوروزی ایران در هفته پیش جاری خبر می دهد و به تسنیم می گوید: منتظر اعلام آمار متوفیان از طرف پزشکی قانونی هستیم، ناجا و سازمان های امدادی دیگر نیز در حال جمع آوری آمارهایشان هستند.

انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار