امضای تفاهم نامه همکاری زیست محیطی ایران و ژاپن؛
مذاکرات ایران و ژاپن در خصوص نجات تالاب ها و دریاچه ارومیه
خبرگزاری تسنیم: با حضور رئیس سازمان محیط زیست در توکیو مذاکرات مهمی درباره موضوعاتی مانند نحوه همکاری های دوجانبه برای نجات تالاب ها از جمله هامون و دریاچه ارومیه و نیز کاهش گرد و غبار در جریان است.
به گزارشخبرگزاری تسنیم، معصومه ابتکار که به دعوت وزیر محیط زیست ژاپن در توکیو به سر می برد، با نوبوترو ایشی هارا در محل وزارت محیط زیست آن کشور دیدار و گفت وگو کرد و خواستار گسترش همکاری های تهران و توکیو در بخش محیط زیست شدند.
پس از این دیدار تفاهم نامه ای در زمینه همکاری های زیست محیطی میان دو کشور به امضاء رسید. براساس این تفاهم نامه که مفاد آن از چند ماه پیش میان دو کشور مورد بحثو بررسی قرار داشت، وزارت محیط زیست و آژانس همکاری های بین المللی ژاپن(جایکا) در زمینه کاهش آلودگی هوا، پیامدهای تغییرات آب و هوایی و حفاظت از تالاب ها با ایران همکاری می کنند.
تقویت همکاری های دوجانبه ایران و ژاپن از برنامه های دولت یازدهم است که به دنبال دیدار معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران با وزیر محیط زیست ژاپن در حاشیه نوزدهمین کنوانسیون بین المللی آب و هوا در ورشو پیگیری می شود.
سه ماه پیش نیز سند نهایی تفاهم نامه اجرای فاز دوم پروژه مدیریت اکولوژیک تالاب انزلی به امضای مقامات دو کشور رسید؛ در توکیو مذاکرات درباره موضوعات مهمی مانند نحوه همکاری های دوجانبه برای نجات تالاب ها از جمله هامون و دریاچه ارومیه و نیز کاهش گرد و غبار در جریان است.
**ابتکار پیام رئیس جمهور کشور را به نخست وزیر ژاپن تقدیم کرد
همچنین ابتکار در دومین روز سفر خود به توکیو طی ملاقاتی در کاخ نخست وزیری آن کشور، پیام کتبی حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران را به شینزو آبه نخست وزیر ژاپن تقدیم کرد.
وی در این ملاقات با اشاره به روند جدید و موثر در مناسبات و همکاری های بین المللی خاطر نشان کرد که عصر جدیدی از روابط دو جانبه بین ایران و ژاپن آغاز شده و امید است با حمایت شما و روحانی بتوانیم اقدامات موثری برای دو کشور در زمینه محیط زیست و همچنین برای جامعه جهانی انجام دهیم.
آقای آبه نیز با اشاره به مذاکراتش با رئیس جمهور کشورمان در نیویورک یادآور شد که من و آقای روحانی تصمیم گرفتیم به ویژه در زمینه محیط زیست همکاری های موثری داشته باشیم.
در پیام روحانی خطاب به نخست وزیر ژاپن آمده که تلاش های جهانی برای حفاظت از محیط زیست خدمتی به جامعه بشری است که زیست رو به تعالی نسل های حاضر و آینده را تضمین می کند. در این راستا ژاپن و ایران در قاره آسیا نقش آفرینان جدی در عرصه های توسعه پایدار، محیط زیست، انرژی، اقتصاد سبز و مقابله با پدیده گرمایش جهانی به شمار می روند.
در بخش دیگری از این پیام نیز آمده است که مشارکت فعال در عرصه های بین الملل و گسترش همکاری با دیگر کشورها به ویژه ژاپن در اولویت برنامه های سیاسی و اجرایی دولت جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.
در حاشیه شصت و هشتمین نشست ملل متحد در سال گذشته دیداری رسمی بین رئیس جمهور اسلامی ایران و نخست وزیر ژاپن صورت پذیرفت و تاکید طرفین بر تحکیم و تعمیق روابط دوجانبه و گسترده بر زمینه های زیست محیطی و انرژی همسو با اهداف توسعه پایدار مدنظر قرار گرفت. در پی این دیدار سند جامع دو جانبه زیست محیطی روز گذشته میان معصومه ابتکار و ایشی هارا وزیر محیط زیست ژاپن مبادله شد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به تلاش های صورت گرفته در دولت تدبیر و امید در عرصه اقتصادی از جمله مهار شتاب تورم تاکید کرد که فرصت های فراوان سرمایه گذاری در زمینه های زیست محیطی در ایران وجود دارد.
وی خواستار حضور سرمایه گذاران ژاپنی در امور مرتبط با صرفه جویی در انرژی، فناوری های مرتبط با افزایش کیفیت آب و کاهش آلودگی هوا در ایران شد.
**ابتکار از نیروگاه حرارتی و سیستم تصفیه فاضلاب شهری کاوازاکی
همچنین معصومه ابتکار و هیات همراه در جریان سفر به ژاپن، از پروژه های کنترل و پایش آلودگی هوا در نیروگاه حرارتی کاوازاکی بازدید کردند. این هیات همچنین از سیستم تصفیه فاضلاب خانگی شهر کاوازاکی بازدید کرده و با نحوه کار این دو مرکز آشنا شدند.
در نیروگاه حرارتی کاوازاکی پروژه اجرایی مقابله با آلودگی هوا برای هیات تشریح شد. اقدامات این نیروگاه در جهت کاهش گازهایNOX وSOX و نیز گاز گلخانه ای دی اکسید کربن است. در این بازدید نحوه انتقال داده های پایش آنلاین و چگونگی نظارت بر پارامترهای شاخص آلودگی مورد بحثو تبادل نظر قرار گرفت.
در جریان بازدید از سیستم تصفیه فاضلاب شهری کاوازاکی نیز مدیران و کارشناسان این تصفیه خانه چگونگی عملکرد بخش های مختلف تصفیه خانه، فرآیند بازیابی آب، نحوه انتقال فاضلاب واحدهای صنعتی و بیمارستانی، گندزدایی، بو زدایی، بازمصرف پساب و روش های نوین در این زمینه را برای هیات ایرانی تشریح کردند.
انتهای پیام /
ارسال نظر