اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی از نگاه کارشناسان ۱۲
توسعه صادرات و ارتقاء بهره وری دو راهکار تحقق اقتصاد مقاومتی است
خبرگزاری تسنیم: مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور گفت: ما می توانیم برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی با افزایش بهره وری – که بخشی از آن نیز اتفاق افتاده است _ بحثصادرات را توسعه بخشیم.

همایون دارابی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادیخبرگزاری تسنیماظهار داشت: برای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی ما باید از منابعی که در اختیار داریم استفاده بهینه کنیم.
وی با بیان اینکه چنین اقدامی در بخش کشاورزی به راحتی محقق می شود، ادامه داد: بعنوان مثال، ما بیشترین ضایعات را در بخش کشاورزی داریم و خیلی راحت می توان با برنامه ریزی صحیح این ضایعات را کاهش داد.
دارابی افزود: کشوری که مدعی ۱۲۰ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی است اگر تنها ۱۰ درصد از این میزان ضایعات را کاهش دهد، ۱۲ میلیون تن به تولیدش افزوده می شود بدون اینکه سطح زیر کشتی اضافه کرده باشد.
وی اضافه با اشاره به تولید ۱۲۰ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور اضافه کرد: در حالی که ضایعات ما در طول مراحل کاشت، داشت، برداشت و انبارداری نزدیک به ۳۰ درصد است.
دارابی افزود: ما به راحتی با یکسری اقدامات می توانیم این ضایعات را کاهش دهیم که این امر از مصادیق اقتصاد مقاومتی است.
وی با بیان اینکه در صنعت طیور میانگین تلفات ما ۱۰ درصد است، اضافه کرد: در حالی که میانگین جهانی آن حدود ۴ درصد و ۶ درصد اضافی در کشور ما برابر با ۱۰۰ هزارتن تولید گوشت مرغ است.
دارابی با بیان اینکه در سال ۹۲ به همت تولیدکنندگان داخلی، کشور از واردات مرغ بی نیازبود، افزود: واردات ما طی سالهای گذشته بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تن بود یعنی به اندازه ای که اکنون تلفات می دهیم.
وی تاکید کرد: ما با رساندن تلفات طیور به نورم استاندارد جهانی آن می توانیم ۱۰۰ هزارتن در این زمینه صرفه جویی کنیم.
دارابی با بیان اینکه هم اکنون آب و خاک کشور به تولید ارقامی اختصاص می یابد که توجیه اقتصادی چندانی برای ما ندارد، گفت: این در حالیست که محققین کشور روی ارقام پر محصول زیادی کار کرده اند که باید با ترویج این ارقام و حمایت از تولیدکنندگان زمینه جایگزینی این محصولات فراهم شود.
وی اضافه کرد: چنین اقدامی بهره وری ما را در تولید افزایش می دهد.
دارابی با بیان اینکه تمامی اقدامات مذکور از مصادیق اقتصاد مقاومتی است، افزود: همچنین به دلیل کاهش ذخایر آبی کشور نگرانی هایی در این زمینه وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه راندمان(استفاده مفید) آبیاری ما ۴۰ درصد است، ادامه داد: یعنی از ۶۰ درصد آب مصرفی استفاده درستی نمی شود.
دارابی تاکید کرد: اگر راندمان آبیاری ما به ۶۰ درصد افزایش یابد، می توانیم از همین آب موجود ۱.۵ برابر محصول تولید یا حداقل ۵۰ درصد کمتر از ذخایر آبی کشور استفاده کنیم.
وی افزود: البته بهترین کار این است که ما بتوانیم کمتر از ذخایرآبی استفاده کنیم و به این ذخایر فشار وارد نکنیم.
دارابی با بیان اینکه در راستای اقتصاد مقاومتی با چند اقدام صحیح در بخش کشاورزی می توان از واردات بی نیاز شد، اظهارداشت: ضمن اینکه بازارهای خوبی در منطقه وجود دارد که می توان از آنها استفاده نمود.
وی اضافه کرد: بعنوان مثال در حوزه طیور کشور عراق حدود ۶۰۰ هزار تن واردات از کشورهایی مانند برزیل و ترکیه انجام می دهدو سال ۹۲ برای نخستین بار ما موفق به صادرات ۳۰ هزارتن مرغ به عراق شدیم.
دارابی افزود: ما می توانیم برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی با افزایش بهره وری – که بخشی از آن نیز اتفاق افتاده است _ بحثصادرات را توسعه بخشیم.
وی ادامه داد: در نتیجه تحقق این امر ما از وارداتی بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزارتن به صادراتی با این میزان خواهیم رسید.
دارابی افزود: همچنین ما می توانیم در اصلاح الگوی مصرف مصادیقی از اقتصاد مقاومتی را مشاهده کنیم.
وی با بیان اینکه ضایعات نان ما بسیار زیاد است، ادامه داد: سیستم های نانوایی کشور باید اصلاح شودکه در برخی نقاط این اتفاق رخ داده اما غالبا شیوه پخت نان در ایران سنتی است.
دارابی اضافه کرد: در شیوه پخت صحیح، نان باید علاوه بر نسوختن و خمیر نشدن به راحتی بیات نشود.
وی با بیان اینکه در بحثمصرف نان نیز اصلاحاتی باید انجام گیرد، ادامه داد: ما کف آموزش را به خانوار ندادیم تا مازاد نانی را که می خرند در جایی مناسب قرار دهند تا سالم بماند یا به اندازه نیاز روزانه خود خرید کنند.
دارابی افزود: ما باید ارز بدهیم و با هزاران مشکل گندم وارد کنیم در حالی که با اصلاح الگوی پخت و مصرف می توانیم معادل وارداتمان از خسارت به کشور جلوگیری کنیم.
وی اظهار داشت: به اعتقاد بنده بعنوان یک کارشناس در صنعت غذایی شاید ضایعاتی که ما در مصرف داریم بیش از میزان واردات مان است.
دارابی تاکید کرد: البته ما بی نیاز از واردات برخی ارقام جدید و نهاده ها نیستیم.
انتهای پیام /