مداحانی که سال ۹۲ درگذشتند + تصاویر
جامعه مداحی و ستایشگری اهل بیت(ع) در سالی که گذشت چند تن از فعالان این حوزه را از دست داد؛ از نغمه سرایان آیینی گرفته تا تعزیه خوانان سنتی و پیرغلامان هیئتی.

از این رو هر مداح به مثابه یک رسانه است و این رسانه وقتی خاموش می شود، اگر وظیفه ذاکری خود را به خوبی ادا کرده باشد، هرگز از یادها نمی رود. در ادامه و در آستانه سال جدید با کمکخبرنامه هفتگی دعبلاز برخی درگذشتگان یک سال گذشته حوزه نغمه سرایی، ذاکری و مداحی یاد می کنیم.
خلیل رضاییکه شش دهه در حوزه تعزیه خوانی فعالیت داشت، اردیبهشت ماه دار فانی را وداع گفت و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا تشییع شد.
وی که از فرزندان میرزا رحمت الله رضایی، از تعزیه خوانان قدیمی کشور بود، از کودکی فعالیت خود در این حوزه را آغاز کرد و توانست با همکاری هنرمندان باسابقه و بزرگی چون مرحوم فیاض مجالس تعزیه زیادی را اجرا کند.
وی علاوه بر تبحّر در نوحه خوانی و مدیحه سرایی اهل بیت(ع) ادعیه شب های ماه مبارک رمضان، اذان و دعای سحر را نیز با استادی تمام قرائت می کرد.
حسن کوچک زادهمداح سرشناس اهل قم نیز در مرداد ماه سال ۹۲ پس از ۸۰ سال ذاکری اهل بیت علیهم السلام در حرم حضرت اباعبدالله الحسین به دیدار معبود شتافت. پیکر این مداح و ذاکر اهل بیت، پس از انتقال به ایران در حرم حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.
حمید مظهریمتخلص به «اشک کرمانی» پس از تحمل یک دوره بیماری، در مهرماه امسال سن ۷۵ سالگی درگذشت. وی در ششمین دوره جشنواره امام رضا(ع) به عنوان خادم نمونه فرهنگ رضوی که توسط وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تقدیر قرار گرفت.
برگزاری و دبیری سه دوره کنگره سراسری شعر رضوی، تألیف چند جلد کتاب در موضوع شعر ولایی و کمک به ترویج شعر ولایی از جمله فعالیت های فرهنگی این شاعر و مدیحه سرای پیشکسوت بود.
قربانعی ارغوانمعروف بهحاج قربیآبان ماه امسال درگذشت.
وی از پیشگامان مبارزه با رژیم ستمشاهی و از پیرغلامان اهل بیت(ع) در همدان بود و در شهرهای اصفهان، مشهد، کردستان، نجف و کربلا نیز چهره ای شناخته شده به جساب می آمد.
وی اشعار زیادی سروده است و در بسیاری از اوزان شعر، دستی بر آتش داشت اما در وزن و نظم شعر ابوذیه از مهارت خاصی برخوردار بود و به همین دلیل به «عمید الابوذیه» ملقّب بود.
احمد میرکیمشهور بهملاحاجیاز ذاکران اهل بیت(ع) بهمن ماه امسال در بوشهر درگذشت.
وی به صورت مادرزادی نابینا به دنیا آمد و از نوجوانی شروع به روضه خوانی و مداحی کرد. ملاحاجی فارغ التحصیل حوزه علمیه و امام جماعت مسجد چغادک بود. او بخش هایی از قرآن کریم و ادعیه هایی همچون کمیل، زیارت عاشورا، توسل و افتتاح را از بر بود.