|
|
کدخبر: ۱۸۴۸۷۱

سیب یکی از مشهورترین و سالم‌ترین میوه‌های روی زمین محسوب می‌شود. منشأ این میوه آسیای مرکزی است. سیب مقدار زیادی فیبر، ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌های مختلف دارد.

سیب میوه ای بسیار سیرکننده است و کالری کمی دارد. بنابراین یک گزینه‌ی عالی به‌عنوان میان وعده به شمار می‌رود. مطالعات نشان می‌دهند که خوردن سیب برای سلامتی بدن فواید زیادی دارد. می‌توانید با سیب خام اسموتی و آب‌میوه‌ درست کنید. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ با خواص سیب و ارزش غذایی آن آشنا خواهید شد‌.

زمانی که به این خواص پی ببرید، قانع می‌شوید که جمله‌ی: «هر روز سیب بخورید تا از مراجعه به پزشک بی‌نیاز شوید» کاملا درست است. تا پایان مقاله در کنار ما بمانید. 

 

 

ارزش غذایی سیب 

در ادامه ارزش غذایی یک عدد سیب خام متوسط با پوست‌ آورده شده است. 

  • کالری: ۵۲ 

  • آب: ۸۶ درصد 

  • پروتئین: ۰٫۳ گرم 

  • کربوهیدرات: ۱۳٫۸ گرم 

  • قند: ۱۰٫۴ گرم 

  • فیبر: ۲٫۴ گرم 

  • چربی: ۰٫۲ گرم 

 

نکاتی درباره‌ی فیبر و کربوهیدرات موجود در سیب 

سیب بیشتر از کربوهیدرات و آب تشکیل شده است. این میوه سرشار از قندهایی مثل فروکتوز، ساکاروز و گلوکز است. سیب بر خلاف اینکه حاوی کربوهیدرات و قند زیادی است، شاخص گلیسمی (GI) پایینی دارد. 

 

شاخص گلیسمی معیاری است که نشان می‌دهد چگونه مواد غذایی روی افزایش سطح قند خون تأثیر می‌گذارند. میوه‌ها معمولا به به دلیل اینکه حاوی فیبر زیاد و آنتی‌اکسیدان پلی‌فنول هستند، شاخص گلیسمی پایینی دارند. 

 

همان‌طور که اشاره کردیم، سیب سرشار از فیبر است؛ به طوری که یک عدد (۱۰۰ گرم) سیب متوسط تقریبا ۴ گرم فیبر دارد و ۱۷ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به این ماده‌ی مغذی را برطرف می‌کند. سیب حاوی فیبر نامحلول و فیبر محلول به نام «پکتین» است. 

 

فیبر محلول با خواص متعددی برای سلامتی بدن ارتباط دارد. علت این موضوع تا حدودی به‌ خاطر تغذیه‌ی باکتری‌های سالم در روده است. فیبر چون به ایجاد احساس سیری کمک می‌کند، ممکن است در کاهش وزن، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و پایین آوردن سطح قند خون مفید باشد. 

 

 

ویتامین‌ها و مواد معدنی سیب 

سیب یک میوه‌ی بسیار مقوی است که ویتامین‌ها و مواد معدنی متنوعی مثل مس‌، ویتامین A و منگنز دارد. 

 

سیب یک میوه‌ی بسیار مفید است که ویتامین‌ها و مواد معدنی متنوعی دارد. معمولا پرتقال را منبع غنی ویتامین C می‌دانیم، اما سیب هم معمولا منبع خوبی از این ویتامین به شمار می‌رود. ویتامین C که اسید آسکوربیک هم نامیده می‌شود، یک آنتی‌اکسیدان رایج در میوه‌ها است. این ویتامین‌ عملکردهای مهمی در بدن را انجام می‌دهد. 

 

ماده‌ی معدنی اصلی سیب، پتاسیم است که زمانی که به مقدار زیاد مصرف شود، ممکن است سلامت قلب را بهبود ببخشد. از جمله دیگر مواد مغذی سیب می‌توانیم ویتامین K، مس، منگنز، ویتامین‌های A، E، B1، B2 و B6 را نام ببریم. 

 

PicsArt_02-10-01.16.44

 

 

 

ترکیبات سیب 

سیب ترکیبات گیاهی مختلفی دارد که مسؤول خواص این میوه هستند. در ادامه به این ترکیبات اشاره شده است. 

 

  • کوئرستین: یک ماده‌ی مغذی است که در بسیاری از مواد غذایی گیاهی وجود دارد. بر اساس نتایج مطالعات انجام شده روی حیوانات، این ترکیب ممکن است خواص ضدالتهابی، ضدویروسی، ضدسرطانی و ضدافسردگی داشته باشد‌. 

 

  • کاتچین: یک آنتی‌اکسیدان طبیعی است که به مقدار زیاد در چای سبز وجود دارد. مطالعات حیوانی نشان داده‌اند که این ترکیب عملکرد مغز و عضلات را بهبود می‌بخشد. 

 

  • اسید کلروژنیک: این ترکیب در قهوه هم وجود دارد. در بعضی از مطالعات نشان داده شده که اسید کلروژنیک در پایین آوردن قند خون و کاهش وزن مفید است. 

 

 

خواص سیب برای سلامتی بدن 

حالا که به ارزش غذایی سیب اشاره کردیم، برویم سراغ فواید این میوه‌. خواص سیب به شرح زیر است. 

 

 ممکن است به کاهش وزن کمک کند 

سیب میوه‌ای است که آب زیاد و کالری کمی دارد و به همین دلیل می‌تواند در لاغری و کاهش وزن مفید باشد. 

 

گفته می‌شود که یکی از خواص سیب، کمک به کاهش وزن است. این موضوع چند علت دارد. تقریبا ۸۶ درصد از این میوه، آب است. مواد غذایی سرشار از آب بسیار سیرکننده هستند که این موضوع به کاهش کالری مصرفی کمک می‌کند. آب نه تنها معده را زود پر می‌کند، بلکه به طرز قابل‌توجهی میزان کالری مواد غذایی را کاهش می‌دهد. 

 

میوه‌هایی مثل سیب که کالری کمی دارند، حاوی آب و فیبر زیادی هستند. یک عدد سیب متوسط فقط ۹۵ کالری دارد، اما حاوی مقدار زیادی فیبر و آب است. چندین مطالعه نشان داده‌اند که مواد غذایی حاوی کالری کم در ایجاد احساس سیری، کاهش کالری مصرفی و کاهش وزن تأثیرگذار هستند. 

 

در یک مطالعه، شرکت‌کنندگان به دو گروه تقسیم شدند. گروهی سیب و گروه دیگر بیسکویت جو خوردند. نتایج این مطالعه نشان داد که گروهی که سیب خورده‌ بودند، کاهش وزن و کاهش کالری مصرفی را تجربه کردند. این در حالی است که افرادی که بیسکویت جو خوردند، چنین چیزی را تجربه نکردند. 

 

 

اینجا بخوانید:

سیب را ناشتا بخورید

 

 

بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که فیبر موجود در سیب با کاهش وزن بدن و کاهش چشمگیر احتمال ابتلا به چاقی شدید در ارتباط است. مصرف فیبر ممکن است سرعت هضم غذا را کاهش دهد و باعث شود با وجود مصرف کالری کمتر، احساس سیری بیشتر کنید. 

 

فیبر ممکن است سلامت دستگاه گوارش را بهبود ببخشد و باکتری‌های مفید موجود در روده را تغذیه کند که این موضوع می‌تواند به سلامت متابولیک و کنترل وزن کمک کند. 

 

در مطالعات انجام شده روی خانم‌های دچار اضافه وزن شدید که رژیم غذایی کم‌کالری یا رژیم غذایی مخصوص کاهش وزن را دنبال کردند، نشان داده شد که مصرف سیب با کاهش وزن در ارتباط است. 

 

در یک مطالعه‌ی دیگر، زنان به سه گروه تقسیم شدند و هر گروه به‌طور منظم سیب، گلابی یا بیسکویت جو خوردند. میزان کالری و فیبر موجود در مواد غذایی ذکر شده یکسان است. نتایج این مطالعه نشان داد که گروهی که سیب خوردند، بعد از ۱۲ هفته ۱٫۲ کلیوگرم وزن کم کردند، اما گروهی که بیسکویت جو خورده بودند، کاهش وزن چشمگیری را تجربه نکردند

 

سیب نه تنها به کاهش وزن کمک می‌کند، بلکه ممکن است کیفیت رژیم غذایی را بهبود ببخشد و احتمال ابتلا به چاقی مفرط را در کودکان کاهش دهد. 

 

 ممکن است برای قلب مفید باشد 

یکی دیگر از خواص سیب، کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی است. یکی از علت‌های این موضوع، وجود فیبر محلول در این میوه است که می‌تواند به کاهش سطح کلسترول خون کمک کند. سیب حاوی پلی‌فنول هم است که تأثیرات آنتی‌اکسیدانی دارد. بسیاری از این ترکیبات در پوست سیب قرار دارند. 

 

یکی از این پلی‌فنول‌ها «فلاونوئید اپی‌کاتچین» است که ممکن است فشار خون را کاهش دهد. یک بررسی روی چند مطالعه به این نتیجه رسید که مصرف زیاد فلانوئید با ۲۰ درصد کاهش احتمال ابتلا به سکته در ارتباط است. 

 

فلاونوئیدها می‌توانند از طریق کاهش فشار خون، پایین آوردن سطح کلسترول بد (LDL) و عمل کردن به‌عنوان آنتی‌اکسیدان به پیشگیری از بیماری قلبی کمک کنند. 

 

یک مطالعه‌ی دیگر به این نتیجه رسید که سیب به اندازه‌ی بعضی داروها در کاهش مرگ‌ومیر‌ ناشی از بیماری قلبی مؤثر است. یک مطالعه هم مصرف میوه‌هایی مثل سیب و گلابی را که گوشت سفید دارند، با کاهش خطر ابتلا به سکته مرتبط دانست. در این مطالعه نشان داده شد که مصرف یک و نیم فنجان (۲۵ گرم) سیب، خطر ابتلا به سکته را ۹ درصد کاهش داد.

 

 

 با کاهش احتمال ابتلا به دیابت در ارتباط است 

چندین مطالعه، بین خوردن سیب و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ ارتباط برقرار کرده‌اند. در یک مطالعه‌ی بزرگ‌مقیاس نشان داده شد که خوردن روزانه‌ی سیب منجر به کاهش ۲۸ درصدی احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ شد. حتی خوردن چند عدد سیب در هفته هم می‌تواند فواید مشابهی داشته باشد. 

 

این امکان وجود دارد که پلی‌فنول‌های سیب به پیشگیری از آسیب دیدن سلول‌های بتا در پانکراس کمک کنند. سلول‌های بتا در بدن انسولین تولید می‌کنند. این سلول‌ها در بدن افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ آسیب‌دیده هستند. 

 

 

 ممکن است باکتری‌های مفید روده را تغذیه کند 

تغذیه‌ی باکتری‌های مفید روده از دیگر خواص سیب محسوب می‌شود. سیب حاوی پکتین است که نوعی فیبر بوده و به‌عنوان پری‌بیوتیک عمل می‌کند. این یعنی باکتری‌های خوب روده را تغذیه می‌کند. روده‌ی کوچک طی فرآیند هضم فیبر را جذب نمی‌کند. 

 

فیبر وارد روده‌ی بزرگ می‌شود. رشد باکتری‌های خوب در روده‌ی بزرگ بهبود پیدا می‌کند. تحقیقات اخیرا انجام شده عنوان می‌کنند که این موضوع می‌تواند علت تأثیرات محافظت‌کننده‌ی سیب در برابر چاقی مفرط، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی باشد. 

 

 

 ترکیبات موجود در سیب ممکن است به جلوگیری از سرطان کمک کنند 

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده‌اند که بین ترکیبات گیاهی موجود در سیب و کاهش احتمال ابتلا به سرطان ارتباط وجود دارد. علاوه بر این، یک مطالعه روی زنان گزارش کرد که خوردن سیب با کاهش میزان مرگ‌ومیر ناشی از سرطان ارتباط دارد. محققان باور دارند که خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی سیب ممکن است مسؤول تأثیرات سیب روی پیشگیری از سرطان باشد. 

 

 

حاوی ترکیباتی است که می‌توانند به مبارزه با آسم کمک کنند 

زمانی که سیب می‌خورید، از خوردن پوست آن غافل نشوید. پوست سیب فلاونوئید دارد که می‌تواند التهاب را کاهش دهد. 

 

سیب غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها بوده و به همین دلیل ممکن است از ریه‌ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کند. یک مطالعه‌ی بزرگ‌مقیاس روی بیش از ۶۸ هزار خانم به این نتیجه رسید که افرادی که بیشتر از دیگران سیب خوردند، کمتر در معرض ابتلا به آسم قرار داشتند. خوردن تقریبا ۱۵ درصد از یک عدد سیب بزرگ در روز با ۱۰ درصد کاهش خطر این عارضه در ارتباط بود. 

 

پوست سیب حاوی فلاونوئید کوئرستین است که می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تنظیم کند و التهاب را کاهش دهد. دو فایده‌ی ذکر شده ممکن است روی آسم و واکنش‌های آلرژیک تأثیر بگذارند. 

 

 

ممکن است برای تقویت سلامت استخوان‌ها مؤثر باشد 

میوه خوردن با تراکم بالاتر استخوان‌ها در ارتباط است که نشانگر سلامت استخوان‌ها محسوب می‌شود. محققان باور دارند که ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی موجود در سیب ممکن است استحکام و تراکم استخوان‌ها را بهبود ببخشند. بعضی از مطالعات نشان می‌دهند که سیب می‌تواند تأثیرات مثبتی روی سلامت استخوان‌‌ها داشته باشد. 

 

در یک مطالعه خانم‌ها به چهار گروه تقسیم شدند و سه گروه در وعده‌ی غذایی خود سیب‌ تازه، سیب بدون پوست‌ و سس سیب خوردند و یک گروه هم سیب نخوردند. نتایج این مطالعه نشان داد که خانم‌های سه گروه اول نسبت به گروه آخر، کلسیم کمتری را از دست دادند. 

 

ممکن است از معده در برابر آسیب داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) محافظت کند 

گروهی از مسکن‌ها که به‌عنوان داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی شناخته می‌شوند، می‌توانند به پوشش معده آسیب برسانند. یک مطالعه‌ی حیوانی روی موش‌های صحرایی به این نتیجه رسید که عصاره‌ی سیب به محافظت از سلول‌های معده در برابر آسیب ناشی از این داروها کمک کرد. 

 

 

PicsArt_02-10-01.17.07

 

 

باور بر این است که دو ترکیب گیاهی موجود در سیب یعنی کاتچین و اسید کلروژنیک به‌طور ویژه در این زمینه مفید هستند. هرچند برای تأیید این یافته‌ها به مطالعات انسانی نیاز است. 

 

 

ممکن است از مغز محافظت کند 

بیشتر تحقیقات انجام شده درباره‌ی خواص سیب، روی پوست و گوشت آن تمرکز می‌کنند. این در حالی است که آب سیب هم ممکن است برای زوال عقل ناشی از سن مفید باشد. محققان در مطالعات انجام شده روی حیوانات به این نتیجه رسیدند که سیب گونه‌های فعال اکسیژن (ROS) در بافت‌های مغز را کاهش داد و زوال عقل را به حداقل رساند. 

 

آب سیب ممکن است از «استیل‌کولین» محافظت کند که نوعی انتقال‌دهنده‌ی عصبی است که با افزایش سن زوال پیدا می‌کند. سطح پایین استیل‌کولین با بیماری آلزایمر در ارتباط است. 

 

محققان در یک مطالعه‌ی دیگر به موش‌های صحرایی مسن سیب دادند. آن‌ها به این نتیجه رسیدند که خوردن سیب به محافظت از مغز موش‌ها کمک کرد. سیب و آب سیب حاوی ترکیبات مشابهی هستند؛ بنابراین فرقی نمی‌کند کدام را مصرف کنید. 

 

 

سایر میوه‌های سالم و مقوی 

سیب خواص زیادی برای سلامتی دارد و سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها است. بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات دیگر هم مشابه سیب هستند و فواید زیادی برای سلامتی بدن دارند.

 

اضافه کردن میوه‌ها و سبزیجات مختلف به رژیم غذایی می‌تواند سلامتی بدن را تقویت کند. در ادامه به چند نمونه از این سبزیجات و میوه‌ها اشاره می‌کنیم که می‌توانید هر از گاهی آن‌ها را جایگزین سیب کنید. 

 

  • موز 

  • بلوبری 

  • کلم‌بروکلی 

  • هویج 

  • گل‌کلم 

  • گریپ‌فروت 

  • کلم‌برگ 

  • انبه 

  • هلو 

  • گلابی 

  • آناناس 

  • اسفناج 

  • توت‌فرنگی 

  • سیب‌زمینی 

 

 

PicsArt_02-10-01.19.33

 

 

 

عوارض جانبی مصرف سیب 

بعضی از افراد ممکن است با خوردن سیب دچار یک سری ناراحتی‌ها شوند. به‌طور مثال، افراد مبتلا به سندرم التهابی روده (IBS) ممکن است بعد از خوردن سیب بعضی مشکلات را تجربه کنند. 

 

علت این موضوع این است که سیب فیبرهایی دارد که در بعضی از افراد منجر به علائم گوارشی از جمله گاز و درد شکم می‌شود. فروکتوز موجود در سیب هم ممکن است برای افراد مبتلا به ناتوانی در تحمل فروکتوز مشکل‌آفرین شود. 

 

سیب به‌طرز قابل‌توجهی برای سلامتی مفید است. از جمله خواص سیب می‌توانیم به کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت و سرطان اشاره کنیم. علاوه بر این، فیبر محلول موجود در سیب ممکن است به کاهش وزن و تقویت سلامت روده کمک کند. برای اینکه بیشترین بهره را از خواص سیب ببرید، آن را با پوست بخورید. 

 

خواص سیب؛ یکی از پرطرفدارترین میوه‌ها در میان مردم است. گفته می‌شود که در جهان در حدود 7500 گونه از سیب وجود دارد. از این میوه به عنوان یک میان وعده عالی و ماده‌ی غذایی متداولی برای تهیه‌ی انواع غذاها، نوشیدنی‌ها و شیرینی‌ها استفاده می‌شود. اگر شما هم به این میوه‌ی خوشمزه علاقمند هستید، بهتر است این مطلب را مطالعه کنید تا با خواص سیب، آشنا شوید. 

 

ارزش غذایی خواص سیب: 

در یک رژیم برپایه 2000 کالری، میزان 2 فنجان میوه توصیه می‌شود. یک سیب متوسط 182 گرمی در حدود 1.5 فنجان میوه است و ارزش غذایی آن برابر با 95 کالری شامل25 گرم کربوهیدرات، 4 گرم فیبر، ویتامین C، پتاسیم و ویتامین K است. علاوه بر این موارد، حاوی مقداری منگنز، مس و ویتامین‌های A، E، B1، B2 و B6 است. برای دریافت بهتر این مواد بهتر است سیب را همراه با پوست میل کنید؛ زیرا پوست سیب حاوی نیمی از فیبر آن و مقدار زیادی پلی فنول است. 

 

 

فواید سیب و سلامت قلب: 

می‌توان به دوست‌داران سیب نوید داد که خوشبختانه بین مصرف سیب و سلامت قلب، ارتباطی وجود دارد! اغلب مشکلاتی که برای قلب به وجود می‌آید ناشی از بالا بودن فشار و کلسترول خون است. یکی از دلایل مفید بودن سیب برای قلب این است که سیب حاوی فیبر محلول است. 

 

یکی از تاثیرات فیبر محلول، کمک به کاهش کلسترول خون است. از دیگر خواص سیب، می توان به وجود پلیفنول اشاره کرد. پلیفنول اثر آنتی اکسیدان دارد. توجه داشته باشید که بیشتر این پلیفنول در پوست میوه جمع شده است. یکی از پلیفنول ها، فلاونوئید است که می‌تواند فشار خون را کاهش دهد. 

 

مطالعه‌ای نشان داده که مصرف فلاونوئید مقدار زیادی با کاهش 20 درصدی خطر سکته همراه بوده است. فلاونوئید می‌تواند با کاهش فشار خون از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری کند. مطالعات دیگری با هدف مقایسه‌ی تاثیر مصرف یک سیب در روز با مصرف داروی کاهش کلسترول خون به این نتیجه رسیده است که این خاصیت سیب، می‌تواند تقریبا در کاهش بیماری‌های قلبی به اندازه‌ی داروها موثر باشد. 

 

همچنین بررسی‌هایی درمورد تاثیر میوه‌ها و سبزیجات با گوشت سفید مانند سیب و گلابی بر کاهش خطر سکته نشان داده است که مصرف 25 گرم در حدود 5/1 فنجان برش سیب، می‌تواند تا 9% خطر سکته را کاهش دهد. 

 

همچنین شما می توانید لذت داشتن باغچه ای جذاب را با خرید نهال سیب تجربه نمایید! کافیست فقط در اینجا کلیک نمایید. 

 

خواص سیب، دشمن سرطان: 

  1. مطالعات بر روی خواص سیب، نشان می‌دهند که ارتباطی میان ترکیبات این میوه و کاهش خطر ابتلا به سرطان وجود دارد. 

  1. به علاوه در تحقیقی بر روی زنان گزارش شده که خوردن سیب با کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان اثر داشته است. 

  1. دانشمندان باور دارند که آنتی اکسیدان موجود در سیب می‌تواند منجر به عملکرد ضد سرطان آن شود. 

  1. آنتی اکسیدان‌ها موادی هستند که می‌توانند از سلول‌ها در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد جلوگیری کنند. 

  1. رادیکال‌های آزاد درواقع مولکول‌هایی هستند که ناپایدارند و وجود آن‌ها در بدن خطرساز و ممکن است منجر به بروز سرطان شوند. 

 

 

PicsArt_02-10-01.17.31

 

 

مصرف سیب و تنفس بهتر: 

ترکیبات موجود در سیب می‌تواند اثرات شگفت آوری داشته باشد. وجود آنتی اکسیدان‌ها در سیب می‌تواند ریه‌های شما را از آسیب‌های اکسیداتیو حفظ کند. تحقیقات گسترده بر روی 68 هزار زن نشان داد، آن‌هایی که بیشترین میزان سیب را مصرف کرده‌اند، خطر ابتلا به آسم کمتری داشتند. خوردن در حدود 15 درصد از یک سیب بزرگ در روز کاهش 10 درصدی خطر ابتلا به این بیماری را به همراه داشته است. 

 

علاوه بر آن پوست سیب حاوی فلاونوئید کورستین است که می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تعدیل نموده و التهاب را کاهش دهد که هر دوی این خواص سیب، موارد می‌توانند بر آسم و واکنش‌های آلرژیک تاثیر مثبتی بگذارند. امروزه به دلیل زندگی در شهرهای بزرگ و آلوده و مصرف خوراکی‌های مضری که می‌توانند سبب بروز واکنش‌های آلرژیک در بدن شوند، مصرف این میوه می‌تواند تا حدی از ابتلا به بیماری تنفسی پیشگیری نماید. 

 

 

خواص سیب و کاهش خطر بیماری دیابت: 

تحقیقات بسیاری در سراسر دنیا ثابت کرده است که خوردن سیب می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را به طرز قابل توجهی کاهش دهد. در یک مطالعه بزرگ بر روی فواید سیب، مشاهده شد که خوردن یک سیب در روز در کاهش 28 درصدی خطر ابتلا به این بیماری اثر گذاشته است. سیب حاوی مقدار کمی قند بصورت فروکتوز است و این قند در حدی است که منجر به افزایش شدید قند خون نمی‌گردد. 

 

شاخص قند خون (GI) برای این میوه بسیار پایین است. این شاخص نشان می‌دهد که پس از مصرف ماده غذایی، قند خون به چه میزان بالا می‌رود. غذاهایی با GI پایین‌تر می‌توانند بر کنترل میزان قند خون کمک کنند. این خوراکی‌ها کمک می‌کنند که سطح قند خون شما در میزان متعادلی قرار گیرد. 

 

علاوه بر آن، وجود فیبر بالا در این میوه، فرآیند هضم غذا و جذب گلوکوز را کند می‌کند و مانع افزایش سریع میزان قند خون می‌گردد. همچنین مصرف سیب می‌تواند مقاومت بدن به انسولین را کاهش داده که این خاصیت سیب، منجر به کنترل میزان قند خون از طریق ترشح انسولین بیشتر در بدن می‌شود. 

 

 
اثر سیب بر سلامت استخوان: 

مصرف میوه‌ ها می‌ تواند افزایش تراکم استخوان‌ها را به همراه داشته باشد که منجر به سلامت استخوان‌ها شود. محققین معتقدند که وجود ترکیبات آنتی اکسیدان و ضد التهاب در لیست خواص سیب، به افزایش تراکم و قدرت استخوان‌ها کمک می‌کند. 

 

برخی مطالعات نیز نشان داده که زنانی که در یک وعده‌ی غذایی خود از سیب تازه استفاده می‌کردند، نسبت به آن‌هایی که سیب پوست کنده، سس سیب یا محصولات آن را استفاده می‌کردند، کلسیم کمتری از دست داده‌اند. 

 

 

فواید سیب برای سلامت مغز: 

اکثر مطالعات بر روی گوشت و پوست سیب انجام شده است؛ اما آب سیب می‌تواند اثر مثبتی بر کاهش عملکرد مغز ناشی از کهولت سن داشته باشد. در مطالعات بر روی حیوانات، کنسانتره آب سیب گونه‌های واکنش پذیر خطرناک اکسیژن را در بافت مغز کاهش داده و زوال عقل را به حداقل می‌رساند. 

 

آب سیب به حفظ استیلن کولین کمک می‌ کند. استیلن کولین یک انتقال دهنده ی عصبی است که با افزایش سن، کاهش می‌یابد. میزان کم استیلن کولین می‌تواند منجر به بیماری آلزایمر شود. گفته می‌شود که سیب کامل حاوی ترکیبات آب سیب است و همیشه گزینه ی سالم‌تر، مصرف خود میوه است تا از کلیه‌ی خواص سیب، بهره‌مند شوید. 

 

 

خواص سیب برای زنان: 

مصرف سیب برای خانم‌ها، بسیار توصیه می‌شود؛ به این دلیل که ماده‌ی غذایی بسیار مناسبی برای قرارگرفتن در رژیم غذایی است، برای سلامت قلب و استخوان مفید است و با کمک به خواب مناسب و جذب کامل مواد غذایی، به سلامت پوست نیز کمک می‌کند. 

 

 

خواص سیب زرد: 

سیب زرد یکی از انواع متداول سیب است که در مناطق مختلف کره‌ی زمین یافت می‌شود. این نوع سیب نیز مانند انواع دیگر برای کاهش وزن، سلامت قلب، کاهش خطر دیابت و سرطان مفید است. 

 

 

مضرات سیب: 

یکی از سوالات متداول این است که مصرف میوه‌ها برای سلامتی مفید است یا خیر؟ باید بدانید که میوه‌ها کاملا سلامت هستند. برخی از میوه‌ها بسیار قابل توجهند که به آن‌ها اسنک‌های طبیعی گفته می‌شود. با این حال میوه‌ها حاوی قند هستند و برای مصرف آن‌ها در میزان بالا، باید شرایط را درنظر گرفت. 

 

بیشتر فیبر موجود در خواص سیب؛ از نوع پکتین و محلول است و تنها در پوست آن مقداری فیبر نامحلول وجود دارد. فیبر زیاد موجود در این میوه ممکن است سبب بروز مشکلات روده مانند اسهال شود. البته این مشکل تنها در شرایطی ممکن است رخ دهد که دستگاه گوارش شما مشکل هضم فیبر داشته باشد. در برخی افراد ممکن است پس از مصرف سیب، دل درد خفیفی رخ دهد. این مشکل نیز به دلیل میزان بالای فیبر موجود در این میوه است. 

 

حساسیت به سیب بسیار نادر است و در موارد خیلی کمی واکنش‌های آلرژیک مانند خارش دور لب، تورم لب و زبان، خارش و آبریزش چشم یا عطسه گزارش شده است. اگر به گلابی آلرژی دارید، احتمالا به سیب نیز حساسیت دارید. در صورت بروز آلرژی، پختن این میوه می‌تواند مشکل را برطرف کند تا به راحتی بتوانید از فواید سیب، بهره‌مند شوید. 

 

درمورد افرادی که به هر علت رژیم‌های فاقد کربوهیدرات دارند، مانند رژیم‌های کتوژنیک که هدف آن‌ها کاهش ورودی کربوهیدرات به منظور مصرف کتون‌ها در بدن به عنوان سوخت است نیز توصیه می‌شود در مورد قراردادن این میوه در برنامه غذایی خود، تجدید نظر کنند. 

 

 

خواص سیب برای لاغری: 

سیب سرشار از فیبر و آب است. مطالعه‌ای نشان داده است، افرادی که پیش از وعده ی غذایی خود برشی سیب مصرف می‌کنند، احساس سیری بیشتری نسبت به افرادی دارند که سیب را به اشکال دیگری مانند سس سیب، آب سیب و محصولات حاوی آن مصرف می‌نمایند. همچنین این بررسی نشان داده است که افرادی که وعده‌ی غذایی خود را با سیب شروع می‌کنند، به طور میانگین 200 کالری کمتر از سایر افراد مصرف نموده‌اند. 

 

از خواص سیب؛ این است که حاوی میزان قابل توجهی آب است. درواقع یک سیب در اندازه‌ی متوسط شامل 86% آب است. غذاهای حاوی میزان بالای آب، غذاهای سیرکننده محسوب می‌شوند. این نوع خوراکی‌ها می‌توانند میزان ورود کالری را کاهش دهند؛ به این دلیل که آب علاوه بر ایجاد احساس سیری می‌تواند تراکم کالری غذاها را نیز کاهش دهد. 

 

 

مصرف کالری کمتر با خوردن سیب: 

مصرف یک سیب متوسط می‌تواند تا 16% از میزان فیبر مورد نیاز در رژیم غذایی زنان و 11% برای مردان را شامل شود. به همین دلیل مصرف آن می‌تواند به میزان قابل توجهی خطر چاقی را کاهش دهد. مصرف فیبر با کاهش سرعت هضم، احساس سیری شما را برای مدت بلندتری حفظ می‌کند تا نیازی به مصرف خوراکی‌ها و جذب کالری نداشته باشید.

 

در یک تحقیق بر فواید سیب، برای لاغری با دوره‌ی 10 هفته‌ای در 50 زن با اضافه وزن، مشاهده شد، زنانی که در رژیم غذایی خود Properties of apples، مصرف می‌کردند، نسبت به آن‌هایی که شیرینی جو دوسر استفاده می‌کردند، به طور میانگین یک کیلوگرم وزن بیشتری کم کردند و کالری کمتری مصرف می‌نمودند. لازم به توضیح است که میزان کالری و فیبر موجود در هر دو خوراکی، یکسان است. 

 

تحقیقاتی آزمایشگاهی نشان داده است که مصرف سیب می‌تواند منجر به کاهش کلسترول بد، تریگلسیرید و در کل، کنترل کلسترول خون شود. 

 

 

خواص سیب قرمز قبل از خواب: 

درمورد اینکه آیا سیب قرمز، خوراکی مناسبی برای پیش از خواب است یا خیر، نظرات متعددی بین مردم رد و بدل می‌شود که لازم است درموردآن توضیح دهیم. 

 

در ابتدا باید بیان کرد که خواص سیب؛ دارای کافئین نیست؛ اما مصرف آن به دلیل داشتن مقداری قند می‌تواند کمی حس نشاط و سرحالی ایجاد کند. با این حال این میوه سرشار از فیبر است که می‌تواند به بهبود خواب شما کمک کند. اول اینکه خوراکی‌های دارای فیبر کمک می‌کنند که احساس سیری کنید که مانع بیدار شدن شما در میانه خوابتان می‌گردد. همچنین فیبر با کاهش سرعت هضم غذا کمک می‌کند که عمل جذب مواد غذایی با کیفیت بهتری انجام شود. 

 

 

خواص سیب برای معده: 

حتما تا به حال شنیده‌اید که مصرف فیبر برای فرآیند هضم غذا مفید است؛ این نکته کاملا درست است. هر دو صورت فیبر یعنی فیبر محلول و غیر محلول برای هضم مفید هستند. خوشبختانه خاصیت سیب، این است که محتوی هر دو نوع فیبر است. فیبر محلول به کاهش سرعت هضم کمک می‌کند که منجر به احساس سیری و کاهش سرعت هضم گلوکز و کمک به کنترل قند خون می‌شود. فیبر نامحلول می‌تواند به حرکت غذا در سیستم گوارش کمک کند. 

 
مصرف سیب به همراه مُسکن: 

گروه داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی موسوم به (NASID) می‌توانند به لایه‌ی روی معده آسیب بزند. مطالعات برروی حیوانات در آزمایشگاه نشان داده است که مصرف سیب منجمد خشک شده می‌تواند سلول‌های معده را از آسیب ناشی از این مسکن‌ها حفظ کند. به نظر می‌رسد که وجود دو ماده‌ی گیاهی در سیب یعنی اسید کلروژنیک و کاتچین، منجر به این اثر می‌شوند. 

 

 

فواید سیب برای روده و گوارش: 

علاوه بر این خواص سیب؛ این میوه حاوی ژنی فیبر به نام پکتین است که مانند یک پروبیوتیک رفتار می‌کند؛ به این معنا که باکتری مفیدی را در روزه تغذیه می‌کند. روده‌ی کوچک این فیبر را در فرایند هضم، جذب نمی‌کند و به جای آن، به روده‌ی بزرگ منتقل می‌شود که می‌تواند در آنجا به رشد باکتری‌های خوب کمک کند. به نظر می‌رسد که علت عملکرد مناسب سیب در اثر محافظتی آن در برابر چاقی، دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی است. 

 

 

خواص سیب قرمز در طب سنتی: 

در طب سنتی نیز توصیه‌ی بسیاری به مصرف سیب شده است، چرا که فواید سیب، بسیار زیاد هستند؛ از جمله کاهش فشار خون، کلسترول و قند خون. همچنین برای رفع تب و مشکلات معده نیز مصرف سیب توصیه شده است. 

 

 

خواص سیب مصری: 

سیب مصری یا سیب ترش علاوه بر طعم و بوی منحصر به فرد، دارای خواص بسیاری نیز هست. سیب مصری علاوه بر کلیه فواید سایر انواع سیب، در از بین بردن حالت تهوع است و برای درمان اسهال نیز موثر است. 

 

سیب میوه مورد علاقه برای بسیاری از افراد است، حتی افرادی که طعم آن را دوست ندارند به علت وجود خواص بسیاری که دارد آن را مصرف می‌کنند، مصرف روزانه آن برای جلوگیری از ابتلاء به بسیاری از بیماری‌ها نقش به سزایی خواهد داشت. 

 

این ماده غذایی پرخاصیت به تنهایی می‌تواند، نیاز بدن به بسیاری از ویتامین‌ها و مواد مغذی را تأمین کند، از این رو بسیاری از افراد از سیب به عنوان یک غذای کامل یاد می‌کنند. این میوه به تنهایی بهترین میان وعده محسوب می‌شود که می‌تواند از خوردن میان وعده‌های غیر مفید برای بدن، جلوگیری کند، سیب نقش مهمی در سلامت بدن دارد و مزیت آن این است که علاوه بر پیشگیری از بیماری‌ها، باعث افزایش سلامتی نیز می‌شود. 

 

 

مواد مغذی و ویتامین‌های موجود در سیب 

سیب ویتامین‌ها و مواد مغذی بسیاری را در خود جای داده است. ویتامین C از جمله ویتامین‌های موجود در آن است که سبب در بر داشتن خ اصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی در آن شده است. به همین دلیل با مصرف آن بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد به عنوان یک نیروی مقاوم و قوی عمل خواهد کرد. 

 

انواع ویتامین‌های گروه ویتامین B در این میوه وجود دارد که به عنوان یک B Complex حاوی ویتامین‌های از جمله تیامین، ویتامین B۶ و ریبو فلاوین در نظر گرفته می‌شود. سیب علاوه بر این ویتامین‌ها سرشار از فیبر است. رژیم غذایی که حاوی فیبر باشد، کمک می‌کند تا فرد زندگی و کیفیت عمر بالاتری را تجربه کند. مصرف یک عدد از این میوه در طول روز سبب تأمین ۱۲ درصد از نیاز بدن به فیبر خواهد شد. در ضمن همین موضوع سبب دفع کلسترول بد خون نیز خواهد شد. 

 

دیگر مواد معدنی که در این میوه وجود دارد شامل فسفر، مس، منگنز، کلسیم و پتاسیم می‌شود. سیب سرشار از ترکیبات پلی فنلی است که سبب محافظت از بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد خواهد شد. 

 

 

PicsArt_02-10-01.17.49

 

 

پایین آوردن کلسترول 

سطح بالای کلسترول در بدن مشکلات طولانی مدت و خطرناکی را به دنبال دارد با مصرف سیب می‌توانید سطح کلسترول را در حد نرمال نگه دارید. مطالعات و پژوهش‌ها حاکی از این است که خوردن دو عدد سیب در هر روز تقریباً به میزان ۱۶ درصد سطح کلسترول را پایین می‌آورد. برای کاهش سطح کلسترول هیچ چیز دیگری به اندازه سیب مفید نیست. 

 

 

تقویت دستگاه گوارش 

افرادی که از مشکلات دستگاه گوارشی رنج می‌برند با خوردن سیب می‌توانند عملکرد این دستگاه را در حد نرمال نگه دارند. مهمترین دلیل در تنظیم و تقویت دستگاه گوارش این است که سیب سرشار از فیبر است و این بدان معناست که حرکات روده‌ای را منظم می‌کند و دیرهضمی و یبوست را از بین می‌برد. با تنظیم دستگاه گوارشی از دل دردهای مزمن و شدید که به این دستگاه مرتبط است نیز کاسته می‌شود. 

 

 

افزایش انرژی 

قندی که در سیب وجود دارد طبیعی است و فواید زیادی دارد که به هیچ عنوان قابل مقایسه با شیرینی‌ها و قندهای مصنوعی نیست. قند موجود در سیب باعث افزایش انرژی می‌شود به همین دلیل است که خوردن این میوه صبح زود و قبل از صبحانه توصیه شده و تا آخر شب بدن را سرحال نگه می‌دارد و انرژی مورد نیاز را تأمین می‌کند. 

 

 

درمان آنمی (کم خونی) 

از آنجایی که سیب سرشار از آهن است در درمان آنمی نقش مهمی دارد. آهن موجود در بدن سطح هموگلوبین را افزایش می‌دهد که افزایش هموگلوبین با درمان آنمی رابطه مستقیم دارد اگر شما دائماً احساس ضعف و خستگی دارید با خوردن این میوه می‌توانید سرحال شوید زیرا قند طبیعی موجود در سیب با آهن آن ترکیب شده و باعث افزایش انرژی و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود به گونه‌ای که بدن در برابر بیماری‌ها حالت آماده‌باش به خود می‌گیرد. 

 

 

کاهش خطر ابتلاء به سرطان 

از دیگر فواید این میوه کاهش خطر ابتلاء به سرطان‌های خاص است. از آنجایی که فیبر موجود در سیب در تقویت دستگاه گوارش مؤثر است از خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ جلوگیری می‌کند. خوشبختانه مطالعات نشان داده است که مصرف این میوه خطر ابتلاء به سرطان ریه و سرطان سینه را نیز کاهش می‌دهد و به طور کلی سیب، میوه‌ای کاملاً استثنایی در پیشگیری از انواع سرطان‌ها به شمار می‌آید. 

 

 

اینجا بخوانید:

ویتامین هایی که معجزه می کنند

 

 

 

کاهش خطر حملات قلبی 

سیب سرشار از آنتی‌اکسیدان قوی است و در حقیقت آنتی‌اکسیدان برای سلامت قلب فواید زیادی دارد مصرف سیب کمک زیادی به درمان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی می‌کند. از آنجایی که بیماری قلبی با افزایش سن، زیاد می‌شود، مصرف این میوه هیچوقت دیر نیست و به خوردن آن توصیه زیادی شده است. 

 

 

درمان و پیشگیری از آسم 

اگر شما از مشکلات ناشی از آسم رنج می‌برید با خوردن یک فنجان آب سیب می‌توانید به رفع این مشکلات و نگرانی‌ها کمک کنید. یکی از نشانه‌های آسم به سختی و با صدای بلند نفس کشیدن است اما با خوردن آب سیب تازه می‌توانید این نشانه‌ها را از بین ببرید. زنان باردار نیز با خوردن این میوه به مقدار زیاد در طول بارداری می‌توانند از مبتلا شدن جنین به آسم جلوگیری کنند. 

 

 

بهبود دیابت 

افرادی که مبتلا به دیابت هستند در صورت درمان نکردن آن به مشکلات دیگری نیز دچار می‌شوند که به دیابت مربوط می‌شود از جمله اختلالات عصبی، مشکلات کلیوی و مشکلات بینایی. با خوردن سیب به طور منظم می‌توانید از مبتلا شدن به دیابت و مشکلات دیگری که به دنبال دارد جلوگیری کرد. ژلاتین موجود در سیب نقش انسولین را ایفا می‌کند در نتیجه در تنظیم سطح قند خون بدن اهمیت ویژه‌ای دارد. خوشبختانه این میوه در شرایط آب و هوایی مختلف برداشت می‌شود. 

 

 

افزایش بینایی 

مشکلات ناشی از بینایی تقریباً غیرقابل پیشگیری است اما اخیراً مطالعات انجام شده نشان داده است که سیب می‌تواند اثر مطلوبی بر بینایی داشته باشد از آنجایی که سیب منبعی غنی از ویتامین A و ویتامین C است در درمان شب کوری و کور رنگی اثرات مثبتی دارد.

 

 

پیشگیری و درمان آلزایمر 

یکی از شگفت‌انگیزترین اثرات سیب، درمان و پیشگیری از آلزایمر است، اثر آن در درمان و پیشگیری از این بیماری به گونه‌ای است که خوردن سیب باعث تقویت سلول‌های مغز می‌شود. 

 

 

سه خاصیت میوه سیب برای کودکان 

سیب یک میوه زودهضم است به دلیل از حدود ۸۵ درصد آب تشکیل شده و حاوی میزان زیادی فیبر است. همین میزان فیبر و قندی که دارد باعث ایجاد سیری می‌شود. سیب را منبع انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی بدانید. این میوه حاوی میزان قابل توجهی پتاسیم، منیزیم، کلسیم و ویتامین‌های C و A است. 

 

سیب همچنین حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مانند پولیفنول‌ها است که به آن رنگ، طعم و بافت ویژه‌ای داده‌اند. تمام این ویژگی‌ها باعث شده است که سیب علاوه بر ارتقای سلامتی، از بروز برخی مشکلات و بیماری‌ها پیشگیری کند. سیب یکی از گزینه‌های خوب و سالم برای کودکان است و یکی از اولین میوه‌هایی است که در غذای کمکی کودکان گنجانده می‌شود. خواص و فواید سیب بی‌شمار است. اگر نگران تغذیه و سلامتی کودکتان هستید حتماً سیب را در برنامه غذایی او بگنجانید، به دلیل اینکه فواید زیادی برای بدن او دارد، سه خاصیت ویژه سیب برای کودکان عبارتند از: 

 

 

سیب برای کاهش بیماری‌های مربوط به روده‌ها 

سیب یک منبع فوق‌العاده فیبرهای غذایی است. این میوه مفید حاوی فیبر ویژه‌ای به نام پکتین است که یک فیبر محلول در آب محسوب می‌شود و برای میکروبیوتای روده بسیار مفید است. این نوع فیبر بیشتر در پوست سیب وجود دارد. باید بدانید که میزان بالای فیبر سیب برای پیشگیری از بروز یبوست در کودکان بسیار مؤثر است. یبوست زیاد در طولانی‌مدت خطر ابتلاء به سرطان کولون را افزایش می‌دهد، علاوه بر این، میزان بالای فیبر همچنین از بروز بیماری‌های التهابی روده‌ها و بروز دیورتیکول پیشگیری می‌کند. 

 

برای بهره‌مندی از این فیبر می‌توانید سیب را با پوست در فر تنوری کنید، به این ترتیب پکتین موجود در سیب نیز آزاد شده و جذب و هضم آن برای کودکان راحت‌تر می‌شود. سیب برای تسکین علائم گاستروآنتریت یا همان بیماری التهاب معده‌ای روده‌ای مفید است. این بیماری نوعی عفونت روده است که باعث اسهال و مشکلات دیگر می‌شود. 

 

 

PicsArt_02-10-01.18.11

 

 

کودکان بزرگ‌تر می‌توانند سیب را به صورت خام و با پوست مصرف کنند، همیشه از سیب‌های ارگانیک استفاده کنید و آن‌ها را با دقت بشویید، به عقیده متخصصان بعد از دو هفته از شروع مصرف سیب، تغییرات مثبتی در فلور روده دیده می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود برای سلامت روده‌های فرزندتان از همان سنین پایین و بعد از شروع غذای کمکی سیب را در برنامه غذایی آن‌ها بگنجانید. 

 

سیب برای کاهش خطر ابتلاء به دیابت و چاقی مفرط 

دانشمندان بر این عقیده هستند که مصرف روزانه سیب یا گلابی باعث کاهش خطر ابتلاء به دیابت نوع دو می‌شود. هر چه مصرف این میوه بیشتر باشد اثرات آن نیز بیشتر می‌شود، مصرف سیب به کاهش قند خون کمک می‌کند چون پولیفنول‌های آن حاوی اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی هستند، علاوه بر این پکتین موجود در سیب باعث افزایش روند دفع روده‌ها می‌شود و این مسئله جذب قندهای سیب را به تأخیر می‌اندازد. 

 

برای کودکانی که دچار اضافه وزن هستند نیز سیب یک میوه فوق‌العاده است چون به کاهش وزن و کاهش تجمع چربی‌ها کمک زیادی می‌کند. دلیل آن نیز میزان بالای فیبرهای موجود در سیب است. پولیفنول‌های موجود در این میوه باعث تحریک سوخت و ساز چربی‌ها شده و به کاهش تجمع آن‌ها در ناحیه شکم کمک می‌کنند. 

 

 
سیب برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی 

خاصیت فوق‌العاده دیگر سیب برای کودکان کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی در بزرگسالی است. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد مصرف منظم سیب در کودکان به کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی در آینده کمک زیادی می‌کند. باید بدانید که مصرف سیب باعث کاهش میزان قند و چربی بد خون و همچنین تری‌گلیسیرید می‌شود و این تأثیر ناشی از خاصیت ترکیبات مفید موجود در پوست این میوه است. 

 

به طور خلاصه باید بگوییم که عادت دادن کودکان به مصرف روزانه سیب یک گام بزرگ در جهت بهبود سلامتی آن‌ها محسوب می‌شود. فراموش نکنید که بهترین روش برای مصرف سیب، خوردن آن به صورت خام و با پوست است. اما در کودکان کم سن این امکان وجود ندارد و تنوری کردن سیب با مقدار اندکی دارچین و چند قطره لیموترش و یا رنده و پوره کردن آن بهترین روش است. در نهایت برای تشویق کردن فرزندتان به خوردن سیب حتماً پیش او سیب میل کنید چون کودکان تقلید می‌کنند. نیازی به زور و اجبار نیست. ناامید نشوید و تلاشتان را ادامه دهید تا او نیز تشویق شود. خوشبختانه سیب انواع مختلفی دارد و می‌توانید چند نوع مختلف سیب را امتحان کنید. 

 

موارد منع مصرف سیب و مضرات مصرف بیش از حد آن 

در بسیاری از رژیم‌های غذایی تاکید بر رعایت اعتدال در مصرف مواد غذایی شده است، میوه سیب خواص بسیاری را دارد و از آن می‌توان روزانه تا حدود پنج عدد در فواصل مختلف استفاده کرد. باید دقت داشت که اگر به درستی جویده نشود، ممکن است سبب رودل کردن شده و مشکلات متعددی را برای معده به همراه داشته باشد. 

 

افرادی که از مشکلات معده رنج می‌برند بهتر است آن را به صورت پخته شده و کمپوت شده آن استفاده کرد. زیرا هضم آن کمی برای معده سخت خواهد بود و به ویژه اگر زخم معده وجود داشته باشد باید از مصرف خام آن پرهیز کرد. 

 

 

چگونه از سیب نگهداری کنیم که خراب نشود؟ 

کار دشواری نیست و برای نگهداری از آن و استفاده از ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در آن می‌توان آنها را در پارچه‌ای خشک پیچید و در یخچال نگه داشت، سعی کنید سیب‌های رسیده‌تر را جدا کرده و ابتدا از آنها مصرف کنید تا خراب نشوند و سبب خراب شدن بقیه میوه‌ها نیز نشوند. 

 

 

خواص سیب 

سیب، یکی از سلامت بخش ترین خوراکی های اطراف ما محسوب می‌شود. از زمان‌های گذشته مردم جهان علاقه‌ی فراوانی به میوه‌ها داشتند. طبق نظر مورخان، منشاء اصلی سیب مناطق سردسیر شمال اروپا بوده و از آنجا این میوه‌ی با ارزش و مفید به نقاط دیگر جهان منتقل شده است.سیب یکی از میوه‌هایی است که قبل از دیگر میوه‌ها شناخته شد. تمدن انسان از دیر باز با سیب پیوند خورده است. سیب نشانه‌ی عشق و باروری، دوستی، زیبایی، خوش‌بختی، تندرستی، دانایی، خوشی، نیرومندی و ... می‌باشد. سیب دارای انواع بسیار متفاوتی است. 

  

همه‌ی سیب ها مانند هم نیستند. اندازه، رنگ، بو و مزه‌ی متفاوت در گونه‌های مختلف، تعیین کننده‌ی نوع مصرف آن‌ها است. مواد مغذی موجود در یک سیب به اندازه‌ی آن بستگی دارد، نه نوع آن. انواع سیب پس از مرکبات ( پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، لیموترش و گریپ فروت) و موز ، عمده‌ترین میوه‌ی‌ پرورشی در سطح دنیا است. 

  

 

کلیات گیاه شناسی سیب 

درخت سیب در بیشتر نقاط دنیا پرورش داده می‌شود و سیب میوه‌ ایست که می‌توان گفت در هر جای دنیا وجود دارد و همه مردم دنیا آن را می‌شناسند. در ایران این درخت به صورت وحشی در جنگل های شمال وجود دارد در لاهیجان و رودسر آن را آسیب، هسی و هسیب و در مازندران به آن سه می گویند. سیب انواع مختلف دارد. انواع وحشی آن کوچک و پرورش یافته آن درشت می باشد. سیب نوع ترش و شیرین دارد. 

  

ترکیبات شیمیایی سیب 

سیب دارای ویتامین و مواد مغذی زیادی است و بی مناسبت نیست که یک ضرب المثل انگلیسی می گوید که خوردن یک سیب در روز شما را از رفتن نزد دکتر بی نیاز می کند.

 

 

خواص درمانی سیب 

خوردن سیب برای رفع بیماری ‌های زیر مفید است: 

چاقی، سردرد، التهاب مفاصل، التهاب مثانه، کم‌خونی، سل، التهاب اعصاب، بی خوابی، زکام، سنگ ‌های کیسه صفرا، انگل، بوی بد دهان، پیوره. 

  

 

آشنایی با خواص سیب 

• یکی از خواص سیب این است که در حفظ طراوت و شادابی پوست موثر است. با استفاده از سیب می توان ناراحتی های شایعی مانند خشکی پوست، ترک خوردگی پوست، رنگ پریدگی و بسیاری از بیماری های پوستی طولانی و مزمن را از بین برد یا نشانه های آن ها را کاهش داد. لازم به ذکر است که این قابلیت سیب به دلیل وجود ریبوفلاوین (ویتامین B2)، ویتامین C  و A، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم  و پتاسیم می باشد. 

  

• سیب یک میوه قلیایی و تمیزکننده بدن است و به علت دارا بودن پکتین زیاد آب اضافی بدن را خارج می سازد. 

  

• سیب را می توان برای برطرف کردن اسهال حتی برای کودکان بکار برد. 

 

• شربت سیب بهترین دارو برای درمان سرفه و گرفتگی صدا می باشد. 

 

• خوردن سیب یبوست را برطرف می کند و برای خستگی مفرط مفید است. 

 

• سیب را رنده کنید و در دستمال بپیچید و روی چشم بگذارید درد چشم را برطرف می‌کند. 

 

• خوردن سیب حتی برای آنهایی که بیماری قند دارند مفید است چون قند خون را بالا نمی برد. 

  

• یکی دیگر از خواص سیب این است فشارخون را منظم می کند. خوردن سیب و حتی بو کردن سیب، باعث کاهش فشارخون می‌شود. بررسی انجام شده توسط دانشگاه ییل (YALE) نشان داد که تنها یک بار بو کشیدن سیب، فشارخون بیماران را پایین می آورد. 

  

• سیب یکی از میوه هایی است که به خوبی اشتها را مهار می کند، سرشار از خواص تغذیه ای است و تأثیر تنظیم کنندگی بر روی سیستم گوارشی دارد. 

 

• یکی دیگر از خواص سیب این است که برای دندان‌ها و لثه‌ها مفید است، اسیدهای موجود در سیب، هنگام جویدن باکتری های دهان را از بین برده و دندان‌ها و لثه‌ها را تمیز می‌کنند. جویدن یک سیب مانند این است که از یک مسواک طبیعی استفاده کنیم. مطالعات نشان می دهند که سیب قادر است ذرات غذایی باقی مانده در پشت دندان‌ها و لثه‌ها را پاک کرده و فساد دندان و بیماری های لثه را از شما دور سازد. حتی کسانی که در گذشته از بیماری‌های لثه رنج برده اند، خواهند توانست از فواید ناشی از غنی بودن سیب از ویتامین C بهره‌مند شوند. 

  

• مواد مغذی موجود در سیب باعث تقویت ساختار دندان‌ها می‌گردد. مینای دندان را محکم‌تر می‌سازد و از جرم گرفتن دندان‌ها پیشگیری می‌کند.اسیدهای موجود در سیب، اثر ضدالتهاب و باکتری کش بر دندان‌ها و لثه دارند. پژوهش‌های علمی نشان داده است که یک ربع ساعت پس از خوردن آهسته‌ی یک عدد سیب‌ترش حدود 90 درصد و بعد از یک ساعت تقریباً تمامی ذرات میکروبی موجود در دهان از بین می‌روند. 

  

• یکی از خواص سیب این است که جویدن سیب، عضلات فک را قوی‌تر می‌سازد. آب سیب تازه بدون هر مکملی به دلیل اثرات ضد التهاب مواد موجود در آن، دهان شویه‌ای ساده و طبیعی محسوب می‌شود. 

  

• سیب مقوی مغز است. به همین جهت برای کسانی که کارهای فکری انجام می‌دهند مفید می‌باشد. به طور کلی سیب به علت داشتن فسفر،  اعصاب و مغز را تقویت می‌کند. 

  

• یکی دیگر از خواص سیب این است که اثر آرام بخشی دارد، دم کرده ی پوست سیب که با اندکی عسل شیرین شده باشد، نوشیدنی آرام بخشی است. خوردن سیب خام نیز تأثیر آرام بخشی بر دستگاه اعصاب دارد. علاوه بر ویتامین‌های گروه B، منیزیم  و فسفر و برخی عناصر دیگر موجود در سیب اثر آرام بخشی بر اعصاب دارد. همچنین شیرینی سیب و جویدن آن باعث انبساط عضلات منقبض صورت می شود. 

 

• سیب دارای مقدار زیادی کلسیم است و کلسیم سیب به بدن کمک می کند که کلسیم غذاهای دیگر را نیز جذب کند. 

 

• خوردن سیب برای خستگی مفرط مفید است. 

  

• سیب برای درمان تنگی نفس بسیار مفید است حتی بوئیدن سیب نیز این خاصیت را دارد. 

 

• سیب پخته تقویت کننده معده و کبد و دفع کننده سودا و سموم بدن است. 

 

• سیب حرارت را از بدن خارج می سازد. 

  

• دم کرده برگ درخت سیب ادرار آور است و درمان کننده التهاب کلیه و مثانه است. 

 

• نوشیدن آب سیب داروی موثری برای درمان سرماخوردگی و گرفتگی صدا و سرفه است. 

 

• سیب مقوی کبد و اشتها آور است. 

  

• سیب را رنده کنید و در دستمال بپیچید و روی چشم بگذارید درد چشم را برطرف می کند. 

 

• خوردن سیب حتی برای آنهایی که بیماری قند دارند مفید است چون قند خون را بالا نمی برد. 

 

• کسانی که می‌خواهند لاغر شوند حتما باید سیب را با پوست بخورند. 

 

• دم کرده گل سیب داروی سرفه و تورم مجرای تنفسی است. 

 

• سیب داروی خوبی برای درمان زخم‌ها است. 

 

• سیب بهترین دارو برای سوء هاضمه است زیرا دارای مقدار زیادی پکتین است. 

 

  

• آب سیب را حتی می‌توان برای تنقیه استفاده کرد. این تنقیه برای بیماریهای روده بسیار موثر است. 

 

• پوست سیب را مانند چایی دم کنید و بنوشید این چایی بهترین دوست کلیه است. 

 

• آب سیب را با آبمیوه گیری در منزل تهیه کنید و فورا آنرا بنوشید زیرا در اثر ماندن آنزیم‌های خود را از دست می‌دهد. 

 

• آب سیب برای زیبایی پوست استفاده زیادی دارد به خصوص برای از بین بردن چین و چروک پوست موثر است بدین منظور آب سیب را صبح و شب روی پوست گردن و صورت بمالید و ماساژ دهید البته همیشه آب سیب تازه استفاده کنید. 

  

• استفاده دیگر از سیب برای لطافت پوست، سیب پخته است. سیب را بپزید و سپس له کنید و با شیر مخلوط کنید و این مخلوط را بصورت نیم گرم روی پوست بگذارید و پس از چند دقیقه آنرا بردارید. 

  

• شربت سیب بهترین دارو برای درمان سرفه و گرفتگی صدا است.برای تهیه شربت یک کیلو سیب را شسته و با پوست قطعه قطعه کنید و در یک لیتر آب بپزید سپس آنرا با پارچه نازکی صاف کنید و چند تکه قند به آن اضافه کنید و دوباره روی آتش ملایم قرار دهید تا قوام پیدا کند و آن را از روی آتش بردارید روزی سه تا چهار فنجان از این شربت بنوشید. 

  

 

خواص سیب ترش 

* خواص سیب ترش-سیب ترش قابض است و حالت استفراغ و دل بهم خوردگی را از بین می برد. 

 

* سیب ترش را بپزید درمان اسهال خونی است. 

 

* آب سیب ترش مخلوط با انار برای تقویت معده و درمان اسهال و دل بهم خوردگی بکار می رود. 

  

* رب سیب ترش علاج اسهال ، استفراغ و درد و غم است. 

 

* مربای شکوفه سیب برای ضعف معده و ازدیاد نیروی جنسی مفید است. 

 

* سیب ترش برای آنهائی که مزاج گرم دارند بسیار مفید است بالعکس آنهائی که مزاج سرد دارند باید سیب شیرین بخورند سیب در قدیم معالج بیماری نقرس و بیماری های عصبی بوده است. 

  

 

ارزش غذایی سیب 

بیشترین و رایج ترین نوع مصرف سیب به صورت خام است. در مصرف ۱۰۰ گرم از سیب شما مواد غذایی به شرح زیر و مشخصاتی که در ادامه خواهید خواند را دریافت می‌کنید: 

  

انرژی ۵۰ کیلوکالری (۲٫۵ درصد نیاز روزانه) 

 

کربوهیدرات ۱۳٫۸۱ گرم (۱۱ درصد نیاز روزانه) 

 

پروتئین ۰٫۲۶ گرم (۰٫۵ درصد نیاز روزانه) 

 

چربی کل ۰٫۱۷ گرم (۰٫۵ درصد نیاز روزانه) 

 

کلسترول ۰ 

 

فیبر غذایی ۲٫۴۰ گرم (۶ درصد نیاز روزانه) 

 

 

سیب برای درمان کم‌خونی 

سیب مقدار زیادی آهن دارد و برای درمان کم‌خونی مؤثر است. معمولا کم‌خونی ناشی از کمبود هموگلوبین در خون است. این مشکل با افزایش دریافت آهن از مواد غذایی حل می‌شود. آهن نقش مهمی در تولید گلبول‌های قرمز دارد. با افزایش تعداد گلبول قرمز در خون نه‌تنها از کم‌خونی پیشگیری می‌شود، بلکه با اکسیژن‌رسانی کافی عملکرد اندام‌ها هم بهبود می‌یابد. 

 

 

سیب برای تقویت افراد ضعیف 

سیب باعث از بین رفتن ضعف و انرژی‌بخشیدن به افراد ضعیف می‌شود. برای همین توصیه می‌شود بیماران در دوره نقاهت سیب مصرف کنند. سیب به سم‌زدایی بدن و افزایش سلامت عمومی فرد کمک می‌کند. با اینکه سیب پروتئین چندانی ندارد، ترکیب آنتی‌اکسیدان‌های آن با پروتئین‌هایش نقش مهمی در پیشگیری از ضعف و افزایش قدرت عضلات دارد. 

 

 

خواص سیب برای سلامت دندان ها 

  • سیب به تمیزی دندان‌ها و لثه کمک می‌کند؛ 

 

  • احتمال پوسیدگی دندان‌ها را کاهش می‌دهد؛ 

 

  • فیبر موجود در آن دندان‌ها را تمیز می‌کند؛ 

 

  • خاصیت ضدمیکروبی سیب از تأثیر باکتری‌ها و ویروس‌ها بر بدن جلوگیری می‌کند؛ 

 

  • سیب ترشح بزاق را افزایش می‌دهد که ترکیبی آلکانی است و رشد باکتری‌ها در داخل دهان را کاهش می‌دهد. 

 

 

تأثیر سیب بر بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون 

اگر تاکنون فواید سیب برایتان کافی نبوده است، وقت آن است که درباره تأثیر مثبت سیب بر مشکلات عصبی، به‌خصوص دو بیماری آلزایمر و پارکینسون، بخوانید. 

 

ترکیبات فیتونوترینت موجود در سیب با خاصیت سم‌زدایی قطعا احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را کم می‌کنند. اختلالات مغزی که منجر به بروز آلزایمر می‌شود با فعالیت رادیکال‌های آزاد در ارتباط است و سیب با ترکیبات خود تا حدی این فعالیت‌ها را کاهش می‌دهد. سیب میزان استیل‌کولین موجود در مغز را افزایش می‌دهد. استیل‌کولین با توانایی تمرکز، حل مسئله و حافظه در ارتباط است. 

 

همچنین سیب از نابودی تدریجی سلول‌های ترشح‌کننده دوپامین جلوگیری می‌کند که نابودی آنها می‌تواند منجر به بروز پارکینسون شود. 

 

 

سیب و رفع مشکلات تنفسی مانند آسم 

دستگاه تنفسی به التهابات بسیار حساس است و بسیاری از مشکلات تنفسی به‌طور مستقیم از التهاب غشای سلول‌های دستگاه تنفسی ناشی می‌شوند. شاید آسم جدی‌ترین مشکل تنفسی است که در موارد شدید می‌تواند منجر به مرگ فرد شود. سیب خاصیت ضدالتهابی چشمگیری دارد و از داروهای طبیعی درمان آسم به شمار می‌رود. با این اوصاف، هنوز هم نحوه عملکرد سیب در درمان این بیماری ناشناخته است. 

 

 

سیب برای درمان روماتیسم 

سیب به روند درمان مبتلایان به روماتیسم کمک شایانی می‌کند. بر اساس تحقیقاتی که به‌تازگی صورت گرفته است، ترکیبات فلاوونوئیدی موجود در سیب مانند کائمفرول، کوئرستین و میریستین باعث کاهش بیماری‌های روماتوئیدی و بیماری‌های التهابی مانند آرتروز و نقرس می‌شود. 

 

 

سیب و پیشگیری از اختلالات چشم 

یکی از خواص سیب درختی افزایش قدرت چشم و بهبود بینایی است. سیب برای درمان شب‌کوری مؤثر است. بسیاری از این فواید سیب به‌خاطر وجود ترکیبات فلاوونوئید‌ی و فیتونوترینت‌های آنتی‌اکسیدانی است که باعث خنثی‌کردن اثر رادیکال‌های آزاد بر چشم می‌شود. سیب به پیشگیری از آب‌مروارید، تباهی لکه زرد و آب سیاه کمک می‌کند. 

 

 

خواص سیب برای مراقبت از پوست 

خواص عسل بر همگان مشخص است. استفاده از ماسک‌های سیب و عسل یا سیب و شیر می‌تواند باعث درخشندگی پوست شود. این ویژگی از خاصیت آنتی‌اکسیدانی سیب ناشی می‌شود. این ترکیبات اثر رادیکال‌های آزاد ناشی از افزایش سن و ایجاد چین و چروک را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، سیب با افزایش گردش خون به جایگزینی سلول‌های مرده و ترمیم سلول‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند و باعث می‌شود فرد جوان‌تر به نظر برسد. 

 

 

سؤالات رایج درباره خواص سیب 

 

۱. خواص سیب برای معده چیست؟ 

یکی از فواید سیب درختی تغییر سوخت‌وساز و تعادل باکتری‌ها در دستگاه گوارش است. علاوه بر این، سیب سرشار از فیبر است که باعث تسهیل هضم مواد غذایی می‌شود. مصرف منظم سیب به حرکات روان روده، جلوگیری از یبوست و اختلالات معده کمک می‌کند. 

 

 

۲. خواص سیب برای زنان چیست؟ 

پژوهشی جدید انجام شده است که ادعا می‌کند یکی از خواص سیب برای زنان بهبود کیفیت رابطه جنسی آنها با همسرانشان است. علت این خاصیت سیب موادی مطرح شده است که باعث بهبود گردش خون می‌شوند و همچنین فلوریزین که خیلی شبیه هورمون استروژن است. 

 

 

۳. خواص سیب پخته برای کرونا چیست؟ 

تا به حال پژوهشی انجام نشده است که اثبات کند سیب تأثیر مستقیم بر درمان کرونا دارد، اما مواد مغذی سیب سیستم ایمنی بدن را تا حدی تقویت می‌کنند و بنابراین می‌تواند یکی از خوراکی‌های مفید باشد. 

 

 

۴. خواص سیب قرمز چیست؟ 

خواص سیب قرمز با سیب سبز چندان متفاوت نیست. در هر دو نوع انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید وجود دارد. فقط سیب قرمز شیرین‌تر است و کالری و آنتی‌اکسیدان بیشتری دارد. 

 

 

ضد کلسترول 

سیب حاوی مقدار زیادی فیبر است. موقعی که ما سیب می خوریم، فیبرهای محلول با چربی‌های روده رقابت می‌کنند. این رقابت بین الیاف و چربی، باعث کاهش جذب (LDL) چگالی لیپوپروتئین و سطح کلسترول بد یا افزایش جذب (HDL)، چربی لیپو پروتئین و کلسترول خوب می‌شود که این باعث تنظیم یا از بین رفتن کلسترول‌های مضر در بدن می‌شود. 

 

 

جلوگیری از سنگ کیسه صفرا 

هنگامی که کلسترول شما در کیسه صفرا شما بیش از حد باشد، سنگ‌های صفراوی شکل می‌گیرند. آن‌ها در افراد چاق شایع‌تر هستند. برای جلوگیری از سنگ‌های صفراوی، پزشکان توصیه می‌کنند که، رژیم غذایی با فیبر زیاد داشته باشید، تا وزن و میزان کلسترول را کنترل کند. سیب، غنی از فیبر پکتین است که می‌تواند به کنترل سطح کلسترول در بدن کمک کند. فیبر این کار را با کمک به کاهش جذب LDL انجام می‌دهد. 

 

 

سندرم روده تحریک‌پذیر 

سندرم روده تحریک پذیر دارای یبوست، اسهال، و درد شکمی است. برای کنترل این علائم، پزشکان توصیه می‌کنند که از غذاهای لبنی و چربی پرهیز کنید و از خوراکی‌ها و غذاهای فیبر دار و سیب به شدت استفاده کنید. 

 

 

سم‌زدایی کبد 

ما به طور مداوم سم مصرف می‌کنیم، چه از طریق نوشیدنی‌ها و چه از طریق غذاها، و کبد ما مسئول تخلیه این سموم از بدن است. یکی از بهترین چیزهایی که می‌توانید بخورید و به سم زدایی کبد شما کمک می‌کند، میوه‌هایی مانند سیب است که حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و فیبرهای بالایی هستند. 

 

 

جلوگیری از هموروئید 

هموروئیدها به علت فشار بیش از حد در ناحیه لگن و رکتوم (مقعد و راست روده) که باعث ایجاد تورم رگ‌ها در کانال مقعد می‌شود، به وجود می‌آید. در حالی که این امر، تهدید کننده زندگی نیست، اما فعالیت‌های روزانه را دردناک می‌کند. محتوای فیبری موجود در سیب باعث کاهش فشار می‌شود، که درد را نیز کاهش می‌دهد. (هنگام دفع مدفوع) 

 

 

روشن کننده طبیعی پوست صورت 

میوه سیب به عنوان یک روشن کننده پوست صورت عمل می کند و می تواند به روشن و درخشان تر شدن پوست صورت کمک کند. 

 

 

آب رسان طبیعی پوست 

اسید های موجود در سیب به عنوان یک آبرسان طبیعی پوست را هیدراته کرده و باعث لایه برداری پوست صورت می شود. 

 

 

ماسک صورت سیب درختی 

آب یک سیب را بگیرید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید بماند تا خشک شود سپس با آب سرد بشویید. 

 

 

ماسک جوانساز پوست: 

1 سیب سبز خرد شده با پوست و 1/2 فنجان انگور سبز خرد شده و 1 قاشق غذا خوری آب لیمو و 1/4 فنجان آلوئه ورا را در یک مخلوط کن بریزید و تا بدست آوردن یک خمیر ضخیم ترکیب کردن را ادامه دهید و سپس بر روی پوست صورت و گردن مالیده و 15 دقیقه صبر کرده و سپس با آب گرم بشویید. 

 

توجه : قبل از استفاده از ماسک یک آزمون در یک منطقه کوچک از صورت یا گردن خود انجام دهید و در صورت نداشتن واکنش های پوستی مصرف کنید. 

 

ماسک سیب درختی و عسل برای پوست صورت 

یک سیب را رنده کنید و با عسل مخلوط کنید آن را بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید 10 تا 20 دقیقه بماند سپس با آب سرد بشویید. 

 

 

ضد آفتاب طبیعی 

سیب به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی شناخته می شود، همچنین سیب می تواند برای درمان آفتاب سوختگی استفاده شود. 

 

 

PicsArt_02-10-01.18.30

 

 

 

ماسک برای آفتاب سوختگی 

یک سیب را رنده کنید و با یک قاشق چایخوری گلیسیرین ترکیب کنید آن را بر روی آفتاب سوختگی بمالید و بگذارید 15 دقیقه بماند سپس آن را با آب سرد بشویید. 

 

 

درمان آکنه، جوش و جای جوش صورت 

سیب دارای خواص ضد باکتریایی بوده و به درمان آکنه، جوش صورت و جای جوش کمک می کند. 

 

 

ماسک سیب برای جوش 

یک چهارم سیب را رنده کنید و مقداری شیر به آن اضافه کنید، بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید 15 دقیقه بماند سپس با آب ولرم بشویید. 

 

 

درمان پف زیر چشم 

سیب درختی می تواند برای درمان سیاهی دور چشم و پف زیر چشم مفید باشد. 

دو قاشق غذاخوری آب سیب را با سیب زمینی رنده شده مخلوط کنید و آن را زیر چشم ها قرار دهید، بگذارید 10 تا 20 دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید. 

 

 

تقویت و افزایش رشد مو 

بیوتین موجود در سیب درختی باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود، همچنین تحقیقات نشان داده که بیوتین موجود در سیب باعث ضخیم تر شدن موها می شود. 

 

 

جلوگیری از ریزش مو 

فیبر و ترکیبات فنلی موجود در پوست سیب و سیب گردش خون در پوست سر را بهبود بخشیده و از ریزش مو جلوگیری می کند. 

 

 

درمان شوره سر 

استفاده موضعی از آب سیب می تواند برای درمان شوره سر مفید باشد. 

 

جنین و زنان باردار 

  • سیب حاوی فیبر بالایی است و برای درمان یبوست که یکی از شایع ترین مشکلات گوارشی زنان باردار است، مفید می باشد 

  • مصرف منظم سیب درختی در دوران بارداری از افزایش فشار خون و پره اکلامپسی جلوگیری می کند 

  • مصرف روزانه سیب تورم پاها در زنان باردار را کاهش می دهد 

  • سیب برای رشد جنین ضروری است و از ابتلا به آسم در جنین جلوگیری می کند 

  • مصرف سیب به طور مرتب یک راه طبیعی برای درمان تهوع حاملگی می باشد 

  • مصرف روزانه سیب خطر ابتلا به زایمان زودرس را کاهش می دهد 

  • سیب برای جلوگیری از دیابت بارداری مفید می باشد 

 

 

فواید و خواص هسته و دانه سیب 

زیاده روی در مصرف دانه ها و هسته های سیب درختی که حاوی آمیگدالین است سمی بوده و باعث مسمومیت با علائم سردرد، تهوع، استفراغ، سرگیجه و ضعف می شود اما تحقیقات نشان داده که مصرف مقدار متعادل هسته سیب برای پیشگیری و درمان سرطان مفید می باشد. 

 

 

فواید، خواص و طرز تهیه چای سیب و دارچین 
 

چای و دمنوش سیب و دارچین برای کاهش وزن مفید می باشد. 

آب را بجوشانید، سیب های شسته شده و خرد شده را به آن اضافه کنید و بگذارید 5 تا 7 دقیقه بجوشد، آن را از روی حرارت بردارید مقداری دارچین و عسل به آن اضافه کنید و بگذارید 5 دقیقه بماند تا دم بکشد. 

 

 

فواید خوردن یک سیب در روز 

  • کمک می‌کند دستگاه گوارشتان تمیز شود 

  • باعث کاهش سطح کلسترول می‌ شود 

  • خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد 

  • قلبتان را سالم نگه می‌دارد 

  • به لاغری و کاهش وزن کمک می‌کند 

 

 

خواص سیب در طب سنتی: 

* سیب از منظر معصومین علیهم السلام : 

* امام صادق (ع): اگر مردم مى دانستند که در سیب چیست ، بیمارانشان را جز به سیب درمان نمى کردند. بدانید که سیب ، بویژه ، سودمندترین چیز براى قلب و مایه ى شست و شوى آن است . 

 

* امام صادق علیه السلام : سیب ، پالاینده و خوش بو کننده معده است . 

 

* امام صادق (ع)-: سیب ، معده را گشایش میدهد، همچنین فرمود : سیب بخور، چرا که حرارت را فرو مى نشاند، درون را سرد مى کند و تب را مى برد. 

 

* در حدیث دیگرى است که فرمود: وبا را از میان مى برد. 

 

* امام صادق علیه السلام : به تب داران خود سیب بدهید، چرا که هیچ چیز، سودمندتر از سیب نیست . 

 

* دعائم الاسلام – درباره امام صادق (ع) روایت شده است که : مردى از سرزمینى وبا زده به ایشان نامه نوشت و از وباى آن جا خبر داد. 

 

امام (ع) در پاسخ نوشت : ((بر تو باد سیب . آن را بخور)). 

او هم این کار را انجام داد و عافیت یافت . 

و فرمود: ((سیب ، حرارت را فرو مى نشاند و درون را خنک مى کند و تب را مى برد)). 

 

* از حضرت علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: ((اکل التفاح فی اسحار)) یعنی سحرگاهان سیب بخورید. 

 

 

* سیب شناسی از نظر مزاج  : 

مزاج سیب شیرین و رسیده : گرم و تر و مصلحات آن دارچین و گل قند عسل 

 

مزاج سیب ترش :  سرد و خشک 

 

مزاج سیب میخوش  : معتدل 

 

سیب قرمز تازه بیشتر از سیب سفید مفید است. 

 

 

* خاصیت ذاتی و دارونی سیب : 

تقویت کننده مغز و اعصاب – دفع کننده سرطان های ریه،معده و پروستات — دفع کننده مرض چاقی – خنثی کننده سموم و زهر در بدن – حل کننده اسید اوریک بدن – حذف مواد سنگین در روده ها – دفع مدفوع خشک شده از روده ها – بهبود عملکرد دستگاه گوارش – داروی موثر برای سیستم کودکان – تقویت کننده عضلات بدن – آرامش دهنده قلب – بوئیدن آن نشاط و شادی تولید میکند – برطرف کننده افسردکی – دفع کبد چرب – دفع کننده سیاتیک – حلّال کلسترول و دافع ازدیاد فشار خون و از سکته های قلبی جلوگیری می کند – ضد روماتیسم- ملیّن کننده – خون غلیظ را تصفیه می کند – بافت های سلولی را جوان نگاه می دارد – جوان کننده – طراوت بخش پوست بدن بالاخص صورت – دفع پیری زود رس در تمام سلولها – پاکیزه کننده رحم و دفع عفونت زنانه – تنظیم کننده قاعدگی – دفع اسهال های خونی – دفع روماتیسم – کم کننده حرارت بدن – داروی ویژه سرماخوردگی – خوردن یک سیب در روز، طبیب را دور می سازد –  درمانگر تبخال وآفت دهان باعسل صبح ها – دافع زکام – داروی مقوی برای تقویت جسم – دفع کننده اسهال های صفراوی و سنگ کلیه  – تقویت کننده باروری بشرطی که فراوان میل شود – ویار زنان را می کاهد –  خوردن سیب قبل از خواب ، بی خوابی را رفع می کند- استفراغ صفراوی را بند می آورد – دردهای سوداوی را برطرف می نماید – 

 

 

روشهای سیب خوردن : 

* معجون ویژه سیب درمانی : افراد کهنسال و معده ضعیف بایستی سیب رنده شده ( نیم کیلو ) همراه با گلاب ( نصف لیوان )  و عرق بید مشک ( نصف لیوان ) و عسل یک الی دوقاشق و اندکی زعفران را مخلوط و در صبح و عصر مصرف کنند . 

 

( این ترکیب برای کسانی که دارای دهان تلخ و صبحگاهان حالت تهوع دارند و در میانه روز بشدت دارای ضعف هستند مفید است ) 

 

* رب سیب برای تقویت قلب، معده، کبد و دفع سموم مفید است . 

(طرز تهیه رب سیب: آب سیب رسیده شیرین را بگیرید و در ظرفی بریزید و روی حرارت غیر مستقیم به روش بن ماری(مثلا روی کتری در حال جوش) قرار دهید، آنقدر بماند تا غلیظ شود و به قوام رب برسد. ) 

 

خوردن رب سیب : غلیان خون و صفرا را فروکش می کند ، زنانی که خونریزی ماهانه آنها زیاد است در ایام عادت هر روز صبح دو و سه قاشق غذا خوری مربای سیب بخورند تا ترشح خون آنها کاهش یابد . 

 

* ابن سینا در این باره می نویسد: المشوی فی العجین ینفع من الدود و من ذوسنطاریا 

اگر سیب خوراکی را در خمیر گرفته در تنور بریان کنند برای درمان کرم روده و معالجه اسهال خونی سودمند است. 

 

* ابن سینا می گوید:ان کان هناک غم من الحراره کان عظیم النفع. اگر انسان غمگین باشد و حرارت بر مزاج غلبه داشته باشد، سیب در تعدیل حرارت و رفع غم و اندوه نفع دارد. 

 

* مردم انگلیس چون عقیده دارند که هر کس روزی یک سیب بخورد پزشک را از خود دور کرده است . 

 

* شیره سیب اثر مفیدی در سرماخوردگی، گرفتگی صدا، سرفه، بیماری‌های سینه‌ و حالات عصبی دارد. 

 

 

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار