پهپادهای جدید ایران + تصاویر و مشخصات
رونمایی و دستور تولید انبوه پهپادهای رزمی " شاهد ۱۲۹ " " نیروی هوافضای سپاه " و " پهپاد شناسایی " " یسیر " " ارتش جمهوری اسلامی ایران " نقش بسزایی در دفاع از کیان میهنمان ایفا خواهد کرد.
به گزارشامید- در آخرین روزهای هفته دفاع مقدس از پهپادهای رزمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و پهپاد شناسایی ارتش رونمایی شد. خبر رونمایی از پهباد " شاهد ۱۲۹ " بلافاصله مورد توجه رسانههای رژیم صهیونیستی قرارگرفت.
در این گزارش قصد داریم جزئیات پهپاد " شاهد ۱۲۹ " سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و پهپاد " یسیر " نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران را تشریح کرده و بازتاب آن در رسانههای جهان و خلاصهای از بیشینه تکنولوژی ساخت پهپاد در کشورمان بپردازیم.
هواپیمای بدون سرنشین رزمی نیروی هوافضای سپاه با نام " شاهد ۱۲۹ " روز جمعه با حضور سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران رونمایی و عملیاتی شد.
سرلشکر جعفری در مراسم رونمایی از این پهپاد رزمی گفت: " طراحی و ساخت این نوع پرنده تاکنون تنها در انحصار آمریکا بود اما از این پس ایران نیز با تلاش متخصصان نیروی هوافضای سپاه، از فناوری ساخت این نوع پهپاد قدرتمند برخوردار شد ".
همزمان با رونمایی پهپاد تازه رونمایی شده سپاه پاسداران با حضور سرلشکر جعفری، دستور تولید انبوه " شاهد ۱۲۹ " در محل ساخت این پهپاد صادر شد.
" شاهد ۱۲۹ " توانایی حمل همزمان ۸ بمب یا موشک هوشمند سدید، ساخت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را دارد و برای اهداف ثابت و متحرک طراحی شده است.
دقت در هدف گیری با شعاع عملیاتی ۱۷۰۰ کیلومتر و ۲۴ ساعت مداومت پروازی با یک بار سوختگیری از ویژگیهای این هواپیمای بدون سرنشین رزمی ایرانی است و هر فرودگاهی میتواند محل نشست و برخاست شاهد ۱۲۹ باشد.
سقف پروازی این پهپاد ۲۴ هزار پاست که با ایستگاههای کنترل قابل حمل زمینی در ارتباط بوده و میتواند با هزینه بسیار پایین دفاع از میهن را بدست گیرد.
هزینه هر ساعت پرواز برای جنگندههای رزمی ۱۰ هزار دلار است و این در حالی است که پهپاد ایرانی شاهد ۱۲۹ میتواند با هزینه ۱۰۰ هزار تومانی در هر ساعت در آسمان ایران اسلامی بدرخشد.
" شاهد ۱۲۹ " قدرت مراقبت از شعاع ۲۰۰ کیلومتری خود را دارد و میتوان از این پرنده بدون سرنشین در مقابله با اشرار و تروریستها، کشف و شناسایی در مرزهای آبی و خاکی، مسائل زیست محیطی، نقشه برداری و تهیه عکسهای هوایی نیز استفاده کرد.
شاهد ۱۲۹ سر تیتر رسانههای رژیم صهیونیستی
بلافاصله پس از رونمایی از پهپاد جدید ایرانی رسانه صهیونیستی تایمز اسراییل صفحه اول روزنامه را به این دستاورد رزمی ایران اختصاص داد و نوشت " ایران از یک پهپاد دوربرد جدید رونمایی کرد ".
این روزنامه نوشت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از پهپاد جدیدی رونمایی کرد که با برد پروازی۱۷۰۰کیلومتر میتواند تمام مناطق خاورمیانه را تحت پوشش قرار دهد ".
این رسانه صهیونیستی با اشاره به برخی از سخنان سردار سرلشکر جعفری، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مینویسد: " شاهد ۱۲۹ " بسیار دقیق، هوشمند و کاربردی است. این پهپاد سربازی قدرتمند مرزی است و امنیت را برای کشور به ارمغان خواهد آورد ".
روزنامه جروزالم پست هم نوشت: " ایران دستور تولید انبوه پهپاد شاهد ۱۲۹ را اعلام کرد. این روزنامه با اشاره به قابلیتهای پهپاد شاهد ۱۲۹ نوشت: پهپاد جدید ایرانی میتواند با یکبار سوختگیری ۲۴ ساعت مداومت پروازی داشته باشد ".
همچنین در هفته دفاع مقدس جدیدترین پهپاد نیروی زمینی ارتش با نام " یسیر " با حضور امیر احمدرضا پوردستان فرمانده این نیرو در محل یگان پهپادی نزاجا رونمایی شد.
این پرنده بدون سرنشین با سقف پروازی ۱۵ هزار پا و مداومت پروازی ۸ ساعته میتواند تا شعاع ۲۰۰ کیلومتر پرواز عملیاتی داشته باشد و با ارتباط با ایستگاههای کنترل زمینی قابل حمل از مکانهای مختلف که به این پرنده دستور داده میشود، مراقبت کند و یا اهدافی را شناسایی کند.
پهپاد یسیر که به دست محققان و دانشمندان ارتش جمهوری اسلامی ایران طراحی و ساخته شده مجهز به دوربینهای شناسایی با فناوری روز دنیاست و احتیاجی به باند فرودگاهی برای نشست و برخاست ندارد.
سبکی وزن، تحرک و جابجایی بالا و دوربینهای قوی و همچنین قابلیت لاک کردن روی اهداف، ویژگیهای این پرنده بدون سرنشین ارتش جمهوری اسلامی ایران را دوچندان کرده است.یسیر میتواند در امداد رسانی، عملیاتهای رزمی و همچنین کنترل ترافیک نیز بکار گرفته شود.
یکی از شاخصههای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی که به نوعی آن را میتوان از دستاوردها و برکات هشت سال دفاع مقدس تلقی کرد خود کفایی در تجهیزلت پیشرفته و بومی سازی ادوات جنگی بخصوص جنگ الکترونیک و پهپادهای رزمی است.
اهمیت پهپادها در عرصه دفاعی
پهپادها که از مظاهر جنگ الکترونیکی است در نبردهای مدرن امروزی کارایی بالایی دارند. از این رو در استراتژی دفاعی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به ساخت و بکارگیری پهپادها توجه ویژهای شده بطوریکه در سالهای اخیر مدلهای پیشرفتهای از این پرندههای الکترونیکی به دست توانمند متخصصان داخلی ساخته شده و در اختیار نیروهای مسلح قرار گرفته است.
برای مثال پهپادهای " مهاجر "، " بمب افکن کرار "، " ابابیل "، " هد هدA"، " هد هدB" و " سایه " در سالهای اخیر به تجهیزات نیروهای مسلح اضافه شده و موجبات ارتقاء ضریب امنیتی مرزهای آبی و خاکی کشور را فراهم کرده است.
مروری کوتاه بر مدلهای پیشین پهپاد و تاریخچه ساخت آنها
مهاجر اولین پهپاد شناسایی ایران است. تاریخچه ساخت این پرنده نیز به جنگ تحمیلی باز میگردد. در سال ۱۳۶۴ صنایع هوایی قدس تشکیل شد و مهاجر ۱ را به سپاه پاسداران تقدیم کرد. اولین مأموریت این بی سرنشین تصویر برداری از منطقه شلمچه بود که باعثشد فشار بر روی هواپیماهای شناسایی ارتش کم شود. با تجهیز قایقهای تندرو به سکوهای پرتاب پهپاد، دامنه عملیاتهای شناسایی مهاجر ۱ به هورالعظیم نیز کشیده شد. عملکرد مطلوب این پرندهها باعثشد بعد از جنگ، به صنعت پهپاد سازی توجه ویژهای شود که نتیجه آن در سالهای بعد دیده شد.
در حال حاضر مدل جدید هواپیمای مهاجر۴ با حداکثر سرعت گشت زنی ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت دارای مداومت پروازی ۵ تا ۷ ساعت بوده و میتواند در شرایط جوی گوناگون مأموریت خود را به بهترین صورت اجرا کند. بازیافت این هواپیما متناسب با سفارش مشتری به وسیله چتر و یا ارابه فرود صورت میگیرد.
بیشینه سرعت مهاجر ۴ به حدود ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت رسیده است و سقف پرواز آن ۱۵۰۰۰ پا(حدود ۴۵۰۰ متر) عنوان شده است که نسبت به مهاجر ۲ و ۳ که تا ۱۱ هزار پا توان صعود داشتند حدود ۳۶ درصد بهبود را بیان میکند. بنابراین مهاجر ۴ محدوده وسیعتری را میتواند پوشش دهد.
گفته میشود حزب الله لبنان هم توانایی ساخت پهپاد را دارد و در جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۴ از هواپیماهای بدون سرنشین برای شناسایی مواضع دشمن استفاده کرده است. گفتنی است یکی از پرندههای بدون سرنشین حزب الله در جنگ ۳۳ روزه توسط اسراییل ساقط شد این پهباد " ایوب " نام داشت.
پهپاد " ابابیل "ساخت صنایع دفاع جمهوری اسلامی ایران جزو یکی از پهپادهای پیشرفته کشور محسوب میشود.
کلمه ابابیل از قرآن کریم گرفته شده است و تلمیح به ماجرای حجوم کفار بوسیله فیلها به خانه کعبه را دارد که به اذن خداوند پرندههای گروهی ابابیل با پرتاب گل فیلها را از پای درآوردند.
پهپاد ابابیل با اهداف نظامی و غیر نظامی ازجمله جنگ الکترونیک، فعالیتهای جاسوسی، کنترل مرزها، کنترل هوایی مکانها و … ساخته شده است.این هواپیما میتواند تا ۸ ساعت پرواز داشته باشد و توانایی حمل تسلیحات را دارد.ابابیل بر روی سکوی پرتاب(Launcher)نصب میشود.حداکثر ارتفاع پرواز برای این پهپاد ۱۰۰۰۰ پا و حداکثر سرعت آن ۱۶۰ کیلومتر در ساعت است. پهپادهای ابابیل در مدلهای مختلف از جمله ابابیلB، ابابیلT، ابابیلSHطراحی و ساخته میشود.
صاعقه۱ هواپیمای بدون سرنشینی از نوع بال دلتا با ضریب منظری متوسط رو به پایین است که توسط متخصصان داخلی طراحی و به صورت انبوه تولید شده و در اختیار نیروهای مسلح قرار گرفته است. صاعقه جزو سریعترین پهپادهای ایرانی است که همین عامل سرعت بالا آن را به ابزار مناسبی برای تمرین ادوات توپخانهای تبدیل نموده است.
بیشینه سرعت صاعقه ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت، شعاع پرواز ۱۰ کیلومتر، سقف پرواز ۱۱هزار پا(حدود ۳۳۰۰متر) و مداومت پرواز آن حدود ۶۰ دقیقه است.
کرارنخستین پهپاد بدون سرنشین و دارای موتور توربو جتساخت ایران استکه قادر به حمل مواد منفجره است و میتواند آن را به سوی اهداف پیش بینی شده پرتاب کند.
این هواپیما قادر به پرواز در مسافتهای دوردست با سرعت ۹۰۰ کیلومتر در ساعت است.کرار ۴ متر طول دارد و قابلیت حمل ۴ موشک ایرانی کروز ضد ناو کوثر و یا یک موشک ضد ناو نصر را دارا است. برد این هواپیمای بدون سرنشین، ۱۰۰۰ کیلومتر است و میتواند دو بمب صد کیلوگرمی، و یا یک بمب ۲۰۰ کیلوگرمی را حمل کند.
کنترل مرزها در برابر تجاوزات خارجی، نفوذ بیگانگان و سایر عوامل مخرب از جمله مسائلی است که از ابتدای تشکیل کشورها و تمدنها مورد نظر بوده و همیشه عملیاتی سخت و هزینه بر به حساب میآمده است. در دهههای اخیر با اختراع وسایل پرنده بحثکنترل از آسمان، در حوزه تامین امنیت مرزها به یک پدیده ثابت در عمده کشورهای جهان از جمله ایران بدل شده است.
هرچند با اشراف و توان بالای اطلاعاتی نیروهای مسلح، امنیت مرزهای ایران علی رغم وجود تهدیدات و ناامنیهای فراوان در اطراف کشورمان، قابل تحسین است اما میتوان با بهره گیری گسترده از پهپادهای ایرانی، راه را برای کاهش نیروی انسانی و هزینههای مادی در این فعالیتها باز کرد.
ارسال نظر