|
|
کدخبر: ۱۸۴۵۳۶

رئیس ناتو درخواست روسیه برای ممانعت از ورود اوکراین را رد کرد

ینس استولتنبرگ درخواست روسیه از غرب برای پس گرفتن دعوت از اوکراین برای پیوستن به ائتلاف نظامی را رد کرد.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، درخواست روسیه برای لغو تعهد سال 2008 به اوکراین مبنی بر اینکه این کشور روزی به عضویت ائتلاف نظامی غربی در خواهد آمد را رد کرد. این اظهارات روز جمعه پس از آن بیان شد که وزارت خارجه روسیه گفت که ناتو باید رسماً اعلامیه سال 2008 را برای اعطای عضویت به گرجستان و اوکراین، دو جمهوری شوروی سابق، لغو کند. استولتنبرگ روز جمعه به خبرنگاران در بروکسل گفت: «روابط ناتو با اوکراین توسط 30 متحد ناتو و اوکراین و نه هیچ کس دیگری تعیین خواهد شد.

روسیه در سال 2014 منطقه کریمه اوکراین را ضمیمه کرد در حالی که گفته می شود از شورشیان جدایی طلب در منطقه دونباس شرقی این کشور حمایت می کند. نیروهای روسیه دو منطقه جدا شده از گرجستان را نیز اشغال کرده اند. در چند هفته گذشته، روسیه حدود 100000 سرباز را به مرز اوکراین منتقل کرده است و زنگ خطر را در واشنگتن و مقر ناتو در بروکسل به صدا درآورده است.

روز پنجشنبه، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، چند روز پس از گفتگو با همتای روس خود، ولادیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود ، ولادیمیر پوتین، گفتگو کرد. رئیس جمهور آمریکا از رهبر روسیه خواست تا راه دیپلماسی را برای تنش زدایی در پیش گیرد و در غیر این صورت با تحریم های شدید اقتصادی مواجه شود. در این گفتگوی دو ساعته، پوتین از غرب خواست تضمین کند که اوکراین به سکوی پرتاب ناتو تبدیل نخواهد شد. زلنسکی گفت بایدن به روسیه اطمینان داده است که مسکو باعث تشدید تنش نخواهد شد.

رئیس جمهور اوکراین روز جمعه گفت که برگزاری همه پرسی در مورد وضعیت آینده شرق اوکراین و شبه جزیره کریمه جنگ زده را منتفی نمی داند. زلنسکی به شبکه تلویزیونی 1+1 گفت: من رفراندوم دنباس را به طور کلی رد نمی کنم. او گفت: «ممکن است درباره دنباس باشد، ممکن است درباره کریمه باشد، ممکن است درباره پایان دادن به جنگ به طور کلی باشد. بنابراین ممکن است کسی، این یا آن کشور شرایط خاصی را به ما ارائه دهد.»

در همین حال، اتحادیه اروپا روز جمعه به روسیه هشدار داد که در صورت حمله به اوکراین با عواقب مواجه خواهد شد، زیرا صدراعظم جدید آلمان خواستار گفتگو برای حل تنش ها در پی افزایش نظامی مسکو شد.

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در کنفرانس خبری مشترک با اولاف شولتز گفت: «تجاوز باید با قیمتی همراه باشد، به همین دلیل است که ما این نکات را زودتر از موعد به روسیه ابلاغ خواهیم کرد. اوکراین روسیه را به آماده شدن برای یک حمله نظامی احتمالی در مقیاس بزرگ متهم می کند. کرملین طرح هرگونه حمله ای را رد می کند.

اوایل روز، شولز در جریان سفر به فرانسه خواستار احیای مذاکرات «فرمت نرماندی» بین آلمان، فرانسه، روسیه و اوکراین برای حل بحران شد. شولز بعداً در یک کنفرانس خبری با رئیس جمهور چارلز میشل گفت: «ما عمیقاً نگران نیروهایی هستیم که در امتداد مرز اوکراین می‌بینیم، و به همین دلیل مهم است که اروپا در این زمینه محکم باشد و به وضوح نشان دهد که مرزهای اروپا غیرقابل تعرض هستند».  

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در دیدار با شولز در مورد خطر تحقق پیش‌گویی‌های خود پس از ارزیابی اطلاعاتی آمریکا درباره احتمال وقوع حمله چندجانبه به اوکراین توسط روسیه در اوایل سال آینده هشدار داد.

 

 

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار