امضاء اولین تفاهم نامه انجام فعالیت های دریایی توسط «کاوشگر خلیج فارس»
اولین تفاهم نامه انجام فعالیت های دریایی توسط نخستین کشتی تحقیقاتی اقیانوس پیمای ایران به نام «کاوشگر خلیج فارس» متعلق به پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی با پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله منعقد گردید.
به گزارش مارین نیوز، تفاهم نامه همکاری مشترک علمی، پژوهشی و میدانی بین پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی منعقد شد. در این تفاهم نامه که به امضای محمد کاظم جعفری رییس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و بهروز ابطحی رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی رسید، طرفین توافق کردند که در راستای انجام عملیات لرزه نگاری دریایی مورد نیاز در اجرای طرح های پژوهشی در دست انجام یا آتی توسط هر کدام از طرفین تفاهم نامه، همکاری دو جانبه داشته باشند.
بر اساس این گزارش، تامین شناور جهت نصب تجهیزات برداشت داده و انجام عملیات برداشت، تامین نیروی انسانی متخصص و تکنیسین، انجام اقدامات لازم برای نصب تجهیزات مورد نیاز در برداشت داده ها بر روی کشتی، تامین تجهیزات لرزه نگاری، و تجهیزات مرتبط با چشمه لرزه ای از اهم مفاد این تفاهم نامه عنوان شد.
گفتنی است، این اولین تفاهم نامه انجام فعالیت های دریایی است که توسط نخستین کشتی تحقیقاتی اقیانوس پیمای ایران به نام «کاوشگر خلیج فارس» متعلق به پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی با پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله منعقد می شود. بدون شک این تفاهم نامه گام موثری برای تقویت روابط و توسعه جایگاه علوم و فنون دریایی و اقیانوسی خواهد بود.
شایان توجه است، کاوشگر خلیج فارس به عنوان اولین کشتی تحقیقاتی اقیانوس پیمای ساخت ایران می باشد که طراحی و ساخت آن کاملا بومی و توسط محققان داخلی انجام شده است. این کاوشگر یک شناور مدرن با 50 متر طول، 10متر عرض و 12 متر ارتفاع می باشد که قادر است با آب و سوخت کامل به مدت 45 روز با ظرفیت 27 نفر در آب های خلیج فارس، دریای عمان و شمال اقیانوس هند اقدام به تحقیقات میدانی کند. همچنین مجهز به چهار آزمایشگاه و انواع تجهیزات، امکانات و دستگاه های پیشرفته مطالعات دریایی و اقیانوسی است که توانایی های تحقیقاتی دریایی ایران در آب های کشور، منطقه و جهان را به نحو قابل ملاحظه ای افزایش می دهد.
ارسال نظر