|
|
کدخبر: ۱۶۷۹۲۵

قادری در گفت وگو با تسنیم:

خبرگزاری تسنیم: رئیس کمیته اقتصادی مجلس گفت: اگر دولت مشمولین دریافت یارانه را مخیّر به دریافت نقدی یارانه و یا انصراف از دریافت نقدی و خرید اوراق مشارکت ۲۷ درصدی کند، هم به نفع دولت است و هم بیشتر مردم از این طرح استقبال خواهند کرد.

جعفر قادری رئیس کمیته اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانیخبرگزاری تسنیم، با طرح این سؤال که چرا عدم پرداخت نقدی یارانه ها و تبدیل آن به اوراق مشارکت بانرخ سود ۲۷ درصد توجیه دارد؟ اظهار داشت: در شرایطی که کشور برای تکمیل طرح های عمرانی و تولیدی با نرخ بازده بالا و دوره بازگشت کمتر از یک سال به نقدینگی نیاز دارد، پرداخت نقدی یارانه ها به مردم هیچ توجیهی ندارد.

وی افزود: اگر دولت بخواهد برای تامین مالی پروژه هایی مثل فازهای باقیمانده پارس جنوبی، اوراق مشارکت منتشر کند، باید به خریداران اوراق مشارکت ۲۳ درصد سود بدهد و حدود دو درصد به عنوان کارمزد انتشار اوراق به بانک های ناشر پرداخت کند و ده درصد از مبالغ دریافت شده از محل انتشار اوراق را هم به عنوان وثیقه برای تضمین منبع جهت پاسخگویی به مستردکنندگان اوراق نزد بانک ناشر نگهدارد. با دریافت نود درصدی مبالغ جمع آوری شده و محاسبه کارمزد دو درصدی و پرداخت ۲۳ درصدی به خریداران، عملا دولت حدود ۲۸ درصد سود باید پرداخت کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برهمین اساس گفت: اگر دولت مشمولین دریافت یارانه را مخیّر به دریافت نقدی یارانه و یا انصراف از دریافت نقدی و خرید اوراق مشارکت ۲۷ درصدی کند، هم به نفع دولت است و هم بیشتر مردم از این طرح استقبال خواهند کرد.

قادری افزود: نفع دولت به این یک درصد کمتر نرخ سود و نفع مردم به همین ۲۷ درصد سود خلاصه نمی شود. اگر دولت از ۴۲ هزار میلیارد تومانی که در هرسال به صورت نقدی بین مردم توزیع می کند، موفق شود درصد بالایی را در قالب اوراق مشارکت صرف تکمیل فازهای باقیمانده پارس جنوبی کند و ظرف یکی دو سال همه فازهای پارس جنوبی را به بهره برداری برساند، در هر سال حدود یکصد میلیارد دلار از مجموع فازهای پارس جنوبی کسب درآمد می کند.

وی خاطر نشان کرد: این درآمدها نه تنها ظرف یکی دو سال اصل و فرع اوراق مشارکت فروخته شده را برمی گرداند، بلکه درآمدهای اضافی نیز نصیب دولت می کند، اشتغال را افزایش می دهد و با افزایش صادرات درآمدهای ارزی را افزایش و ارزش ریال را تقویت می کند. با این اقدام جلو دست اندازی کشورهای همسایه به منابع ما نیز گرفته می شود. این اقدام هم عادلانه است، چراکه به هرفرد به یک اندازه اوراق مشارکت فروخته می شود و هم در بازار پول اخلال ایجاد نمی کند. با این استدلال نگرانی بانک مرکزی از این نظر که منابع را از بورس و یا بازار پول به سمت خرید اوراق مشارکت نمی کشد، از بین می رود.

انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار